به گزارش هنرآنلاین براساس خبر رسیده، در این مراسم که شنبه 25 اسفند به میزبانی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور شماری از اصحاب فرهنگ و هنر در ساختمان اصلی وزارت ارشاد برگزار شد، ابتدا دکتر نواب مدیر مدرسه اسلامی هنر، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های مدرسه و جایگاه مطالعات فقهی و همایش فقه هنر در این فعالیت‌ها پرداخت و اهداف و چشم‌انداز همایش فقه هنر را تشریح کرد.

سپس آیت‌الله‌ابوالقاسم علیدوست مدرس درس خارج فقه و اصول و دبیر علمی همایش فقه هنر، توضیحاتی درباره روند محتوایی همایش ارائه کرد.

او با اشاره به این که نباید عادت به حفره‌های تئوریک در عملکرد ما وجود داشته باشد، برخی از این خلاهای نظری در حوزه فقه هنر را تبیین کرد.

در ادامه سیدعباس صالحی ضمن تقدیر از مدرسه اسلامی هنر و محصول همایش فقه هنر که به تعبیر او، مجموعه مقالاتی با موضوعات کاربردی و جدید را گرد آورده، مطالعات فقهی را به سه دسته "فقه فردی"، "فقه اجتماعی" و "فقه حکومتی" تقسیم کرد.

او با اشاره به موضوع پژوهش‌های منتشرشده در کتاب مقالات "فقه هنر" مانند "اسم گرایی یا کارکردگرایی در موضوعات هنری"، "ذاتی و عرضی در احکام هنری"، "معیار مواجهه فقهی با محصول هنری" و غیره، آن‌ها را بیشتر در زمره فقه اجتماعی دانست که نسبت به رویکرد صرفا فقه فردی در سنت فقهی، پیشرفت داشته است.

صالحی در عین حال به مشکلات و مسایل فقه حکومتی در مورد هنر اشاره و نیاز به تحقیقات بیشتر در این حوزه را نیز یادآور شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسیر طی شده توسط دو همایش فقه هنر را رو به جلو و یک آغاز دلگرم کننده ارزیابی و اظهار امیدواری کرد که در آینده نیز به همین روند ادامه دهد تا به اهداف والای خویش دست یابد.

این مراسم در انتها با رونمایی از کتاب مجموعه مقالات دومین همایش "فقه هنر" توسط وزیر ارشاد و امضای یادبود توسط او و سایر میهمانان حاضر، به پایان رسید.

3