به گزارش هنرآنلاین براساس اخبار رسیده، مراسم دیدار و گفت‌وگو با فریده گلبو داستان‌نویس و پژوهشگر با همت مجله بخارا روز پنجشنبه 10 اسفند ماه، ساعت ۹ صبح‌ در خانه گفتمان شهر(وارطان) برپا می‌شود.

در معرفی این نویسنده آمده است: فریده گلبو (متولد ۱۳۱۹) داستان‌نویس و پژوهشگر ایرانی است. او از سنین نوجوانی فعالیت خود در عرصه روزنامه‌نگاری را با مجله فردوسی به سردبیری محمود عنایت آغاز کرد. گلبو در این دوره به تلخیص رمان‌های نویسندگان سرشناسی هم‌چون "جک لندن" و "بالزاک" پرداخت.

او نخستین رمان خود یعنی "جاده کور" را قبل از ۲۰ سالگی تالیف کرد؛ رمانی که در واقع یک تریولوژی بود و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رساند. پس از آن گلبو در رشته روزنامه‌گاری دانشگاه تهران شروع به تحصیل کرد و سال‌های بسیاری را در کسوت معلم در دبیرستان‌های تهران به تدریس ادبیات فارسی گذراند. در آن زمان دو کتاب "ماسوله" و "ابیانه" و همچنین کتاب آموزشی "رسانه‌های گروهی" را تالیف کرد. او در دهه ۷۰ و پس از چندین سال فعالیت در عرصه روزنامه‌نگاری شروع به تالیف رمان و به نثر درآوردن آثاری هم‌چون "لیلی و مجنون"، "خسرو و شیرین"، "هفت پیکر" و "ویس و رامین" نظامی کرد.

فعالیت‌های گلبو در عرصه داستان‌نویسی با این اتفاق‌ها نیز همراه بوده است؛ کسب جایزه "قلم زرین" برای کتاب "حکایت روزگار"، ترجمه کتاب "دو غریب" به زبان انگلیسی، اقتباس فیلم "شیرین" ساخته عباس کیارستمی از کتاب "خسرو و شیرین" و همچنین فیلم "نیمه پنهان" تهیمنه میلانی از کتاب "بعد از عشق".

از آثار این نویسنده می‌توان به "دو غریب"، "تجربه چهارم"، "جادو"، "کنتس سلما"، "بعد از عشق"، "میراث تاجماه"، "توران و تندیس و تن"، "آوای مقدس و دختر خیاط"، "لایه‌های ذهن" و "جوردی سییرراای فابرا"، شهلا شمسائی‌فر مترجم و فریده گلبو ویراستار اشاره کرد.

خانه گفتمان شهر(خانه وارطان) در میدان فلسطین، طالقانی غربی، ضلع جنوبی خیابان طالقانی، پلاک ۵۱۴ واقع است.

 

ششمین مجموعه شعر گروس عبدالملکیان منتشر شد

گروس عبدالملکیان شعرهای این کتاب را از زمستان ۹۳ تا پاییز ۹۷ و طی چهار سال نوشته است.

کتاب "سه‌گانه خاورمیانه- جنگ عشق تنهایی" مجموعه‌ای‌ با ساختمان و فضایی متفاوت است. این کتاب نهمین اثر گروس عبدالملکیان و ششمین مجموعه شعر مستقل اوست که پس از چهار سال از انتشار آخرین مجموعه شعر مستقل او یعنی "پذیرفتن"‌ راهی بازار نشر شده است.

او در بخشی از مقدمه‌ کتاب می‌گوید: "کتابی که می‌خوانید، مجموعه شعری پیوسته است؛ به این معنا که شعرهای این کتاب هم مستقل‌اند و هم پیوسته".

گویا مخاطب، هم می‌تواند آن را مثل هر مجموعه شعر دیگری، از میانه آغاز کند، هم اگر کتاب را از ابتدا بخواند، روایتی پنهان در آن می‌یابد که فضایی متفاوت به مجموعه می‌دهد. بنابراین این کتاب نه مجموعه است و نه منظومه؛ یا شاید بشود گفت هم مجموعه است و هم منظومه.

تفاوت دیگر ساختمان این کتاب در فصل‌بندی آن است. عبدالملکیان در بخش دیگری از مقدمه می‌گوید: "این کتاب سه فصل دارد؛ اما آغاز فصل‌ها مشخص نیست؛ هر جا که احساسشان کنید آغاز می‌شوند".

چنان که مشاهده می‌شود، این مجموعه سه فصل دارد (جنگ، عشق، تنهایی) اما همان‌طور که شاعر در مقدمه آورده است، کتاب فصل‌بندی نشده و این به آن معناست که فصل‌بندی آن برای هر مخاطب، شکلی متفاوت خواهد داشت.

گروس عبدالملکیان که پیش از این تجربه‌های متنوعی را در حوزه‌های فرم، ساختار و تخیل در کتاب‌های مختلفش آزموده است؛ در این کتاب به آن‌ها عمق بخشیده تا جهانی تازه‌ و تاثیرگذار را رقم بزند.

عکس روی جلد از علی الفهداوی، عکاس عراقی ‌است که از چهره‌ دختری در زمان آزادی موصل گرفته شده است. مجوز انتشار این اثر، توسط نشرچشمه از عکاس آن دریافت شده است.

کتاب "سه‌گانه خاورمیانه"، اثر گروس عبدالملکیان در 100 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و به قیمت 14هزار تومان از سوی نشرچشمه به بازار آمده است.