به گزارش هنرآنلاین براساس اخبار رسیده، کتاب "آینه دوران؛ گزارش سی و شش دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران" هم‌زمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دو جلد از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

کتاب "آینه دوران" کارنامه36 دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نمودار آثار برتر کشور در دو دفتر منتشر شده است؛ دفتر اول شامل دوره های یکم تا بیستم و دفتر دوم شامل دوره های بیست و یکم تا سی و ششم را در بر می گیرد. هر فصل کتاب "آینه دوران" شامل جدول آماری آثار داوری شده، فهرست اجمالی آثار برگزیده، معرفی آثار برگزیده و پدیدآورندگان آن‌ها، فهرست اجمالی آثار شایسته تقدیر و فهرست داوران است.

در مقدمه این کتاب به قلم نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب، آمده است: "آینه دوران کارنامه سی و شش دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نمودار آثار برتر کشور  در طول  چهل سال انقلاب اسلامی است. در این ادوار در مجموع 300 هزار و 804 عنوان کتاب مورد بررسی و ارزیابی داوران قرار گرفته است. البته در برخی از دوره‌ها بنابر سیاست‌ها و تصمیم‌های اتخاذ شده فقط کتاب هایی ارزیابی شده‌اند که از طریق فراخوان به دبیرخانه رسیده‌اند و دلیل افت محسوس کتاب های داوری شده در برخی از ادوار همین مساله است. جایزه کتاب سال در 36 دوره فعالیت خود، چنانچه از دوره‌های چهاردهم تا سی وششم نمایان است، با بسیاری از استادان برجسته دانشگاه و حوزه همکاری داشته و از نظر و دیدگاه آنان بهره جسته که شاید بتوان این جایزه را به نوعی نماد وحدت حوزه و دانشگاه دانست".

بر اساس اطلاعات این کتاب، بیشترین آثار داوری شده به دوره بیست و نهم اختصاص دارد که 26هزار و 477عنوان کتاب مورد ارزیابی قرار گرفته است. پس از این دوره، بیشترین آثار داوری مربوط به دوره‌های سی‌ام با 25 هزار و 490 اثر و دوره سی‌دوم با 23هزار و 721 اثر است. کم‌ترین آثار داوری شده با هزار و 316 عنوان به دوره دوم اختصاص دارد. پیش از آن، در دوره های ششم، هزار و 317 و دوره هفتم با هزار و 490 اثر، کمترین آثار،  مورد داوری قرار گرفته است.

همچنین، در 36 دوره جایزه کتاب سال در مجموع 645 اثر برگزیده شده‌اند. بیشترین آثار برگزیده با 33 عنوان به دوره بیست و هفتم اختصاص دارد. پس از آن نیز بیشترین آثار برگزیده به ترتیب با 30 و29 عنوان به دوره‌های هشتم و به طور مشترک دوازدهم و بیست و پنجم اختصاص دارد. کمترین آثار برگزیده نیز به ترتیب با 5،4و8 اثر به ترتیب به دوره های سی‌ام، سی و یکم و سی و دوم اختصاص دارد.

همچنین در دوره های مختلف جایزه کتاب سال جمعا 1004 اثر از سوی داوران، شایسته تقدیر شناخته شده است. طبق اسناد موجود از جایزه کتاب سال، داوران از دوره اول تا پنجم و نیز در دوره دهم کتابی را به عنوان شایسته تقدیر انتخاب نکرده‌اند. اما بیشترین آثار شایسته تقدیر با 49 اثر به دوره بیست و نهم اختصاص دارد. پس از آن نیز به ترتیب دوره‌های بیست و هفتم و بیست و هشتم با 48 و44 اثر بیشترین آثار شایسته تقدیر انتخاب شده‌اند. کمترین آثار شایسته تقدیر نیز-بدون لحاظ دوره های اول تا پنجم و نیز دهم-به ترتیب با 13،11 و16 اثر به دوره های ششم، یازدهم و هفتم اختصاص دارد.

مجموعه دو جلدی "آینه دوران؛ گزارش سی و شش دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران" با شمارگان 500 نسخه به بهای 150هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

 

انتشار کتابی درباره ابوالحسن صبا

کتاب "در قفس: درباره ابوالحسن صبا" نوشته فرهود صفرزاده با قیمت 42هزارتومان منتشر شد.

در پشت جلد کتاب نوشته شده: "ابوالحسن صبا آمیزه‌ای بود از اقبال خوش در داشتن خانواده‌ای فرهنگی و پدری دلسوز، استعداد ذاتی و نبوغ هنری، آموزه‌های سنتی و متجددانه‌ موسیقی، شعر و ادبیات، هنرهای تجسمی، صنایع دستی، تجربیات اجتماعی دوران گذار از قاجاریه به پهلوی و انبوه آمال و آرزوها که وقایع عمر نه‌چندان بلندش شوربختانه مانع از کامیابی آرمانی او شد، اگرچه صبا بیش از قدر وسع کوشید. میدان علم و عملش در موسیقی هم وسیع و گسترده بود، هم ژرف و عمیق. او در اندیشه‌ احیا و نوآوری نیز بود. منتقدین صبا دچار یک درد مشترک بودند و هستند و آن عدم شناخت دقیق صبا و سطحی‌نگری درباره‌ی او و کارهای اوست. امیدواریم این کتاب، دید و شناخت بهتری از صبا فراهم آورد تا با دقت و انصاف بیش‌تری درباره‌اش بگویند و بنویسند."

 

آیین گشایش کتابخانه تخصصی تاریخ معاصر ایران

آیین گشایش کتابخانه تخصصی تاریخ معاصر ایران با حضور رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

کتابخانه تخصصی تاریخ معاصر ایران به عنوان (بخش مکمل تالار پژوهش اسناد)، ظهر امروز چهارشنبه 17 بهمن ماه هم‌زمان با ایام چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،  بازگشایی و افتتاح شد.