به گزارش هنرآنلاین، روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت اعلام کرد: با پایان کار اعضای هیئت  انتخاب بخش مسابقه ملی مستندهای بلند جشنواره سینما حقیقت و از جمع ۷۴ فیلم متقاضی، ۱۹ فیلم به بخش مسابقه مستندهای ‌بلند راه یافتند.

اسامی فیلم‌های منتخب بخش مسابقه ملی مستندهای ‌بلند سیزدهمین جشنواره بین‌المللی "سینما حقیقت" به ترتیب حروف الفبا به این شرح است: "بانو عصمت" (محمد حبیبی‌منصور)،" پروژه ازدواج" (حسام اسلامی، عطیه عطارزاده)،" تارهای ممنوعه" (حسن نوری)،"جایی برای فرشته‌ها نیست" (سام کلانتری)،" خُسوف" (محسن استادعلی)،"خط باریک قرمز" (فرزاد خوشدست)،"رنج زیر پوست" (محسن جعفری‌راد)،"روزگار یک چهل ساله" (امین قدمی)،"روزی که رفت" (هادی معصوم‌دوست)،" زمستان است" (مهرداد زاهدیان)،"صحنه‌هایی از یک جدایی" (وحید صداقت)،" صد سال تنهایی" (مهدی فارسی)،"عالیجناب" (سجاد ایمانی)،"فرزندان شب" (بهروز نورانی‌پور)،"قُرقبان" (فتح‌الله امیری، نیما عسگری)،"قصه دختران فروغ" (خاطره حناچی)،"مهدی که به دنیا آمد" (امیرمهدی حکیمی، حجت بامروت)،" نت‌های مسی یک رویا" (رضا فرهمند)،"نه کوچک نه بزرگ" (محمدصادق رمضانی‌مقدم)

 اعضای هیئت انتخاب بخش مسابقه ملی مستندهای ‌بلند جشنواره "سینما حقیقت" متشکل از آقایان فرید فرخنده‌کیش، مهدی شامحمدی، کوروش عطائی بود.

اعلام اسامی مستندهای جایزه شهید آوینی

همچنین اسامی فیلم‌های منتخب دهمین جایزه شهید آوینی اعلام شد. این بخش ویژه‌ سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت با موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه است.

از جمع 210 مستند متقاضی شرکت در جایزه شهید آوینی، 29 فیلم به شرح ذیل، به این بخش موضوعی سینما حقیقت راه یافتند:

"با صبر زندگی" (وحید فراهانی)،"بانو عصمت" (محمد حبیبی‌منصور)،"بوکس برای صلح" (محسن جهانی)، "بیر عالم‌سوز" (محمدطه امیری)،"پرسنل اداره سوم" (ایمان گودرزی)،"پیرمرد و خواننده" (امیر اُصانلو)،" تنها مدرس" (معین شافعی)،"خاطرات بادیه" (ساسان فلاح‌فر)،"خاطرات موتورسیکلت" (امیرحسین نوروزی)،"خط نورانی" (نادر فرجی)،"دموکراسی" (تورج کلانتری)،" دیده‌بان و بانو"(محمد صفا)،" روایت رهبری" (مهدی نقویان)،"روایت سیل" (مصطفی شوقی)،"زندگی میان پرچم‌های جنگی" (محسن اسلام‌زاده)،"زیر گنبد مینا" (بهروز ملبوس‌باف)،" صد سال تنهایی" (مهدی فارسی)،"عیسی" (احمد شریف‌زاده)،" کاست" (حامد سعیدی‌راد)،" کرار" (محسن عقیلی)،" گلوله‌باران" (مرتضی پایه‌شناس، حسین مؤمن)،" مادر جبهه‌ها" (شهرام میراب‌اقدم)،" مخترع آهنی" (محمدجواد رئیسی)،"مرهم" (مسعود زارعیان)، "مهدی عراقی را بکش" (عبدالرضا نعمت‌اللهی)،" مهدی که به دنیا آمد" (امیرمهدی حکیمی، حجت بامروت)،" نبردامواج" (وحید فرجی)،" و تن من" (حسین همایونفر)،" یک کاج، صد گنجشک"(سیدهاشم مرتضویان)

معرفی 8 داور جهانی جشنواره‌ سینما حقیقت

هشت داور جهانی، 18 طرح مقدماتی ارائه شده به سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت را در قالب Pitching Panel داوری خواهند کرد.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به دنبال برگزاری چند دوره کارگاه‌های بین‌المللی در قالب پیچینگ و جذب سرمایه، همزمان با برپایی سیزدهمین جشنواره سینما حقیقت قصد دارد از طرح‌های تولیدی مستند با ویژگی‌های خلاقانه، اقتصادی، دارای لحظه‌های ناب و با قابلیت حضور در عرصه‌ بین‌المللی حمایت کند.

در همین ارتباط، 8 داور جهانی در مقام تهیه‌کننده، مدیر مؤسسات تولید فیلم مستند، مسئول بازاریابی و... به تهران سفر خواهند کرد تا مستندسازان منتخب در حضور آنان، اقدام به ارائه‌ طرح خود کنند. این 8 داور عبارتند از:

* اووه ینسن

مشاور و تهیه‌کننده مستند و مسئول بازاریابی؛ با بیش از ۱۵ سال سابقه در حوزه مستند بین‌الملل. او تاکنون سخنرانی‌ها و ورکشاپ‌های متعددی در زمینه‌های از ایده تا طرح، فیلم‌نامه‌نویسی، جذب سرمایه، پیچینگ، تولید مشترک، بازاریابی و پخش را برگزار کرده است. ینسن با جشنواره‌های معتبر و فوروم‌های پیچینگ ذیل همکاری کرده است: فوروم ایدفا و هات‌داکس، موسسه فیلم مدیترانه، ایدفا داک‌لب، نوردیک پانوراما، داک‌پوینت ایمپکت، داک‌پرو تهران (سینما حقیقت) ایشان از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۹ با EDN   (شبکه مستند اروپا) در سمت برنامه‌ریز و تهیه‌کننده همکاری داشته است.

* برام کرولس

او فارغ‌التحصیل موسسه رویال تئاتر، سینما و کالج فیلم اروپایی در دانمارک در رشته کارگردانی و تهیه‌کنندگی است و طی یک دهه فعالیت، تجارب بسیاری در زمینه‌ی کارگردانی و تهیه‌کنندگی تلویزیون برای تعدادی از شرکت‌های سینمایی بلژیکی کسب کرده است. از سال 2007 به عنوان فیلمساز و تهیه‌کننده با انجمن "آسوشیتز دیرکتورز" همکاری داشته است. فیلم‌های وی جشنواره‌های معتبری نظیر ساندنس، برلین، هات‌داکس، ایدفا و لایپزیگ موفق به کسب جوایزی شده است. کرولس در سال 2014 شبکه مستند "داک‌پاپیز" را راه‌اندازی کرد تا مستندهای فنلاندی را در سالن‌های سینما به نمایش بگذارد. او از سال 2019 به عنوان مدرس در دانشگاه آ.پ.انتورپ در حوزه تولید فیلم و خبرنگاری مشغول فعالیت شده است. کرولس تجارب ارزشمندی طی جلسات پیچینگ و ورک‌شاپ‌های جشنواره‌های باردونچیا، تسالونیکی، سانی‌ساید، میپ‌داک و فوروم ایدفا دارد.

* پیتر گوتشالک

وی از سال 1984 به عنوان تدوینگر، نویسنده، تهیه‌کننده در شبکه‌های ذیل فعالیت داشته است:زد.دی.اف، مانیز، دی.اف.اف، برلین، بایرریشر، راندفانک، مونیخ، آر.ب.ب (او.آر.بی سابق) و پوستدام-بابلسبرگ. گوشتالک از سال 1996 تحت عنوان تهیه‌کننده، برنامه‌ریز و مسئول خرید و تولید مشترک در تلویزیون آرته فرانسه فعالیت داشته است؛ هم‌چنین به دفعات داور جشنواره‌های معتبر اروپایی بوده و هم‌اکنون در سمت استاد دانشگاه مشغول تدریس است.

* جنیفر دشان

او فیلمساز و تهیه‌کننده مستند است. از آثار شاخص دشان در سال 2018، تهیه‌کنندگی "رویایی با کارلوس شغال"، "پوتین، پدر خوانده" و "چهره پنهان برادران لهمن" بوده است که فیلم آخر را کارگردانی نیز کرده است. این فیلم برنده جایزه بهترین پیچ (ارائه طرح) جشنواره مستند سانی‌ساید و برگزیده هات‌داکس بوده و از چندین شبکه معتبر مانند آرته، ان.اچ.کی ژاپن و شبکه و رادیو مستند سی.بی.سی کانادا پخش شده است.

* کریستیان فالش

او تهیه‌کننده مستند است که برای کمپانی فیلم نروژی آپ‌نورت فیلم کار می‌کند و از سال 2003 به‌طور حرفه‌ای مشغول تهیه‌کنندگی فیلم مستند است. از آثار او می‌توان به "خیانت و غارت"، "جن‌گیر در قرن بیست و یکم"، "خیابان رویاها"، "پادشاه و مجرم"،  "سنگدلان"، "مادربزرگ‌های خشمگین"، "دختران طلوع طلایی" اشاره کرد. فیلم‌های فالش در بیش از 30 کشور فروخته شده است و در جشنواره‌های بسیاری اکران شده و جوایزی کسب کرده است. وی عضو ای.دی.ان. و هیئت مدیره مرکز فیلم "میدنوروژین" است.

* کنیچی ایمامورا

وی از سال 1983 در شبکه ان.اچ.کی ژاپن مشغول به کار بوده و از 2009 تا 2012 مسئول خرید برنامه "مستند جهان" بوده است. ایمامورا سال 2012 به بخش  ان.اچ.کی. انترپرایز منتقل شده و به عنوان تهیه‌کننده و مسئول تولیدات مشترک مستند فعالیت دارد. وی یکی از موسسین جشنواره مستند توکیو داکس است.

* گونی هیونگ

او مستندسازی باتجربه در شبکه ای.بی.اس کره است که هم‌اکنون توجه‌اش معطوف به موضوعات بین‌المللی و روز دنیاست. هیونگ در سال‌های فعالیت در دفتر مرکزی ای.بی.یو واقع در کوالالامپور مالزی موفق به ایجاد کانال‌های ارتباطی حرفه‌ای بسیاری برای فیلمسازی مستند در کشورهای آسیایی شده است. وی یکی از بنیانگذاران جشنواره بین‌المللی مستند ای.بی.اس است که حاصل مستقیم همین شبکه ای.بی.اس است که سالانه بالغ بر 8 میلیون مخاطب دارد.

* لارس سف اشتروم

او تدوینگر، فیلمساز و تهیه‌کننده مستند است که از دهه 70 مشغول به کار حرفه‌ای است. اشتروم با "لایت اینترتینمنت" در سمت مدیر بخش هنرهای نمایشی اس.وی.تی. در اوایل دهه 90 میلادی و مسئول برنامه‌ریزی حوزه جنوبی اس.وی.ت در مالمو همکاری کرده است. در حال حاضر ایشان مسئول خرید بخش مستند رسانه ملی سوئد (اس.وی.ت) در استکهلم است.

سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران "سینما حقیقت" طی روزهای 18 تا 25 آذرماه 1398 به دبیری محمد حمیدی‌مقدم در پردیس سینمایی چارسو تهران برگزار خواهد شد.