سرویس سینمایی هنرآنلاین: در سومین روز بسیاری از فیلم‌های جشنواره به سئانس فوق‌العاده رسیدند. همچنین در پی حواشی ناشی از ورود پول‌های مشکوک به سینما، عوامل تولید فیلم "غلامرضا تختی" نیز بیانیه‌ای صادر کردند مبنی بر این که چنانچه شخصی اسنادی از ورود پول‌های مشکوک به این فیلم دارد می‌تواند ادعای خود را با سند ارائه کند.

در سئانس اول روز سوم جشنواره در پردیس سینما ملت فیلم مستند "بهارستان خانه یک ملت" به کارگردانی بابک بهداد به روی پرده رفت.

 بهداد در پاسخ به این پرسش که چرا از دهه ۴۰ به بعد را کمتر در این مستند می‌بینیم، توضیح داد: از دهه ۴۰ تا وقوع انقلاب اسلامی، اتفاق مهمی در بهارستان رخ نمی‌دهد البته اتفاقاتی بود که برای کوتاه شدن حذف شد و قبول دارم که پایان این مستند کمی زود جمع شده است و باید بیشتر به آن پرداخته می شد.

وی همچنین تاکید کرد: می‌توان قسمت دوم این مستند را ساخت که البته نیاز به پژوهش دارد، اما من این کار را نمی‌کنم چون آنقدر از ساخت این اثر خسته شدم که دیگر نمی‌توانم قسمت دوم آن را بسازم.

در ادامه روز سوم، نوبت به اکران فیلم "ناگهان درخت" به کارگردانی صفی یزدانیان رسید. فیلمی که به نظر می‌رسید با حضور مهناز افشار و پیمان معادی بتواند قدرت بیشتری در جذب مخاطب داشته باشد، ضمن این که این کارگردان در نخستین تجربه کارگردانی خود فیلم "در دنیای تو ساعت چند است؟" را کار کرد که بسیار مورد توجه واقع شد.

صفی یزدانیان در نشست خبری این فیلم بیان کرد: سینمای رسانه در جشنواره فیلم فجر خانه اول هر فیلم است. چرا که تماشاگر از اینجاست که با فیلم‌ها آشنا می شوند و آن را جدی می‌گیرند.

در ادامه پیمان معادی در مقام تهیه کننده این فیلم گفت: معمولا فیلمی را تهیه می‌کنم که هرگز دخالتی در سناریوی آن نداشته باشم چرا که معتقدم فیلمنامه‌ای که نیاز به دخالت داشته باشد به درد کار کردن نمی‌خورد. در این فیلمنامه نیز هیچ دخالتی نداشتم.

معادی با اشاره به اینکه نمی‌دانم این فیلم چقدر می‌تواند در گیشه فروش داشته باشد یا نه گفت: صددرصد مالکیت این فیلم برای من است و شاید تعداد کمی از مردم این فیلم را دوست داشته باشند. "ناگهان درخت" شاید ۱۰ درصد عاشق‌های سینما را جذب کند و ما این فیلم را برای آن ۱۰ درصد ساخته‌ایم. به خاطر دیده شدن فیلم هیچ کار خاص و یا تبلیغی نمی‌کنیم. برای اولین بار است که می‌گویم شاید کمتر کسی جسارت تهیه چنین فیلمی را داشته باشد، اما صفی یزدانیان پر از دغدغه است و کسی که دغدغه داشته باشد باید فیلمش ساخته شود و از این به بعد تمام دغدغه من در حوزه تهیه‌کنندگی ساخت چنین فیلم‌هایی است.

مهناز افشار نیز طی سخنانی به مطلبی که درباره فاطمه معتمدآریا نوشته بود واکنش نشان داد و گفت: افتخار می‌کنم که من هم یکی از پیرزن‌های سینمای ایران باشم.

سئانس سوم از سومین روز با نمایش فیلم "قصر شیرین" سیدرضا میرکریمی همراه بود، فیلمی که همچنان دغدغه‌های کارگردان را درباره روابط انسانی می‌توان در آن یافت. هرچند حامد بهداد بار دیگر در این فیلم تکرار شده است، اما بازی درخشان کودکان این فیلم را نباید از خاطر برد.

میرکریمی در توضیح هدف از ساخت فیلم "قصر شیرین" گفت: هدف من خانواده و توجه به ارزش‌های خانواده بوده که مهمترین دغدغه اجتماعی امروز ماست و البته دغدغه کمی هم نیست.

این کارگردان در پاسخ به سوال دیگری که از چرایی حضور این فیلم در جشنواره ملی فیلم فجر پرسیده شده بود، بیان کرد: من به ملانصرالدین تبدیل شده‌ام. اگر فیلم را در جشنواره جهانی ارائه می‌کردم می‌گفتند که او دبیر است و فیلمش را وارد جشنواره کرده اما قطعاً این اثر را در بخش بازار جشنواره جهانی به نمایش خواهم گذاشت. درنهایت من یک ایرانی هستم و دوست داشتم فیلم در این بخش حضور داشته باشد.

اما حامد بهداد به عنوان بازیگر نقش اول این فیلم در پاسخ به سوالاتی که اصحاب رسانه از او می‌پرسیدند سوال را با سوال پاسخ می‌گفت و این ترفند خودش مورد توجه بسیاری از اهالی رسانه واقع شد و در نهایت نیز او با دفاعی که از نقش خود داشت به سوالات خاتمه داد. بهداد در پاسخ به سوال یکی از اصحاب رسانه که بیان کرد پدر در این فیلم کاملا منفی نشان داده شده است، بیان کرد: آیا این یک سعادت نیست که یک نفر این شانس را داشته باشد که در مواجهه با زندگی و عناصر باقی مانده زندگی‌اش تطهیر شود و آیا این اتفاق ارزشمندی نیست؟

در خاتمه روز سوم فیلم سینمایی "سمفونی نهم" به کارگردانی محمدرضا هنرمند به روی پرده سینمای اصحاب رسانه رفت. دراین فیلم پربازیگر حمید فرخ‌نژاد، ساره بیات، محمدرضا فروتن، پژمان بازغی، مهرداد صدیقیان، علیرضا کمالی، هدی زین‌العابدین به ایفای نقش پرداخته‌اند، فیلمی فانتزی درباره مرگ و روایتی دلنشین از عشق که هنرمند را بعد از گذشت 9 سال به سینما باز گردانده است. این فیلم با هزینه‌ای پنج میلیاردی ساخته شده است و هنرمند درباره دلیل انتخاب این عنوان برای فیلمش بیان کرد: این فیلم نهم من است و بخاطر همین اسم این فیلم را "سمفونی نهم" گذاشته‌ام. همچنین سمفونی نهم بتهوون همه جا به عنوان سمفونی مرگ شناخته می‌شود که متناسب با داستان این فیلم است، با این حال نمی‌خواسته اسم فیلم سمفونی مرگ باشد.

به گفته کارگردان این اثر مضمون فیلم با مرگ و عشق درآمیخته است که خون در هر دو نقش مهمی دارد.

هنرمند در مورد چالش‌هایی که ممکن است بخاطر پرداختن به مسائل دینی برایش پیش بیاید گفت: من هم مثل شما از ممیزی‌های ارشاد آگاهم و امیدوارم که این اتفاق نیفتد و فیلم به مشکلی نخورد و من تمام تلاشم را کردم که از کنار این خط قرمزها رد شوم.

در ادامه حمید فرخ نژاد که نقش ملک الموت را در فیلم بازی می‌کند در سخنانی درباره این شخصیت توضیح داد: اینکه شما نقشی را بازی کنی که ما به ازای واقعی ندارد بسیار سخت است، شخصیتی که نباید هیچ حسی به هیچ چیزی داشته باشد و باید روند زمینی شدن این شخصیت ماورایی خیلی ریز و ظریف به تصویر گرفته شود. من طی این فیلم فهمیدم که عزراییل کارگزاران زیادی دارد به اسم ملک الموت که من یکی از آن‌ها بودم.

علیرضا کمالی دیگر بازیگر فیلم که نقش کوروش را برعهده داشت بیان کرد: این یکی از آرزوهایم بود و در این فیلم محقق شد. من فکر می‌کنم برخی نقاط تاریخ ایران بنا به مصلحت یا منفعت حذف شده و نادیده گرفته شده است. آقای هنرمند جسارت به خرج دادند و هویت ملی و عرق به وطن را در اثرشان وارد کردند.

در روز سوم فیلم‌های "آشفتگی" فریدون جیرانی،"شبی که ماه کامل شد" نرگس آبیار،"سرخپوست" نیما جاویدی،"متری شش و نیم" سعید روستایی و "غلامرضا تختی" بهرام توکلی در سینماهای مردمی به سئانس فوق‌العاده رسیدند.

0