به گزارش هنرآنلاین، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران با هدف فرهنگ‌سازی در مصرف و تولید در حوزه‪ گندم، آرد، نان و با بهره‌گیری از آثار عکاسان هنرمند برای دستیابی به این هدف، سومین مسابقه ملی عکس "خوشه" را با موضوع "از مزرعه تا سفره"در دی‌ماه 1398 در "خانه هنرمندان ایران" برگزار می‌نماید.

این جشنواره باهدف ایجاد انگیزه و بسترسازی لازم برای تولید آثار هنرمندانه عکاسی با موضوع گندم، آرد، نان و فراورده‌های وابسته با هدف فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف نان و کاهش ضایعات برگزار می‌شود و برگزار کننده امیدوار است عکس‌هایی که به دبیرخانه این مسابقه می‌رسد ضمن پرداختن صادقانه به این موضوع مهم اجتماعی، شاهد آثار خلاقانه و تاثیر گذار عکاسان در نمایش واقعیت‌ها و آگاهی بخشی به جامعه در ارتباط با موضوع باشد.

در این فراخوان محورهای مسابقه نیز بدین شرح آمده است:

1- مزارع گندم (کاشت، داشت، برداشت): در این محور عکس‌هایی موردنظر است که در مزارع گندم و مراحل مختلف کاشت، داشت، برداشت صورت می‌پذیرد.

2- خریدوفروش، بارگیری، حمل‌ونقل و نگهداری گندم: در این محور عکس‌هایی از شیوه‌ها و مناسبات مربوط به خریدوفروش، نقل‌وانتقال، حمل و جابجایی گندم از مزارع تا مراکز خرید و نگهداری مانند سیلوها و نیز شرایط نگهداری آن تا قبل از اقدام به استفاده مورد نظر است.

3- تولید بسته‌بندی ،کیسهگیری و حمل آرد: در این محور توجه برگزار کننده معطوف به کارخانه‌های تهیه آرد، آسیاب ها و کلا شیوه‌های صنعتی و سنتی تهیه آرد و بسته‌بندی آنها برای مصارف گوناگون مانند کیسه گیری جهت مصارف نانوایی و تولیدات محصولات وابسته به آرد هست.

4- نانوایی‌ها (سنتی، حجیم و نیمه حجیم و صنعتی):‪ برگزارکننده امیدوار است در این محور‪ عکس‌هایی دریافت کند که شیوه‌ها و شرایط متنوع پخت بهداشتی نان مانند نانوایی‌ها، کارخانه‌های صنعتی ، تولیدی، و خانگی را توأمان به تصویر بکشد.‪

5- خرید، حمل، نگهداری، مصرف، بهداشت، سفره و ضایعات نان: مرغوبیت تولید، رعایت موارد بهداشتی در نگهداری و عرضه نان، نحوه بسته‌بندی و چگونگی مصرف آن از مواردی است که مستقیما به کاهش ضایعات و دور ریز نان می‌انجامد. در این بخش منظور از موارد بهداشتی رعایت بهداشت فردی و محیطی ، نانواها ، نانواخانه ها در جهت تولید و پخت نان با کیفیت هست. طریقه حمل نان با کیسه‌های پلاستیکی یا سفره‌های پارچه‌ای و نوع نگهداری در منزل و طریقه مصرف و سفره و چگونگی برخورد با ضایعات و دور ریز آن مورد توجه است.

6- فرآورده‌های گندم مانند ماکارونی، بیسکویت، شیرینی، شکلات، نشاسته و ... : تنها محصول گندم ، نان نیست. از گندم محصولات گوناگونی به دست میآید که منابع غذایی مهمی در جهان امروز بشمار میآیند. برگزار کننده به این بخش از تولیدات گندم اهمیت داده و توصیه می‌کند شرکت‌کنندگان به این وجه از موضوع توجه نمایند.

 

بخش‌های مسابقه بدین شرح است:

1- تک عکس (نگاه برگزار کننده در این بخش صرفا مستندگونه و واقع‌گرایانه بوده و هرگونه دخل و تصرف غیرمنطقی در عکس پذیرفته نیست. آثار این بخش الزاماً می‌بایست با دوربین عکاسی شده باشد و شرکت‌کننده می‌تواند حداکثر 5 اثر را بارگذاری نماید.)

2- مجموعه عکس (مجموعه عکس از نگاه برگزارکننده به آثار اطلاق می‌شود که حاوی اندیشه و تفکر واحد هنرمند برای بیان ایده تصویری در زمینه محورهای مسابقه باشد. در این بخش استفاده از هرگونه تکنیک‌ها برای رسیدن به هدف هنرمند آزاد است. ارایٔه بیانیه (استیتمنت) هنرمند برای مجموعه عکس الزامی است و متن ارسالی می‌بایست بیانگر اندیشه و تفکر هنرمند باشد. شرکت‌کنندگان در این بخش صرفا یک مجموعه 3 الی 5 عکس را می‌توانند ارسال نمایند.)

3- تلفن همراه ( آثار این بخش الزاما می‌بایست با دوربین تلفن همراه عکاسی شده باشد و شرکت‌کنندگان حداکثر 5 اثر خود را می‌توانند ارسال نمایند.)

4- ویژه زیر پانزده سال (نوجوانان متولد 1383 به بعد می‌توانند در این بخش شرکت نموده و حداکثر 5 اثر خود را ارسال نمایند. شرکت‌کنندگان در این بخش باید تصویر کارت ملی خود را جهت اثبات شرایط سنی در سایت بارگذاری نمایند.)

 

از جمله جوایز جشنواره در دو بخش مجموعه و تک عکس بدین شرح است:

 

بخش مجموعه عکس

یک برگزیده: تندیس مسابقه، دیپلم افتخار و مبلغ 70/000/000 ریال جایزه نقدی

 

بخش تک عکس

نفر اول: تندیس مسابقه، دیپلم افتخار و مبلغ 40/000/000 ریال جایزه نقدی نفر دوم: تندیس مسابقه، دیپلم افتخار و مبلغ 30/000/000 ریال جایزه نقدی نفر سوم: تندیس مسابقه، دیپلم افتخار و مبلغ 20/000/000 ریال جایزه نقدی بخش تلفن همراه نفر اول: تندیس مسابقه، دیپلم افتخار و مبلغ 30/000/000 ریال جایزه نقدی نفر دوم: تندیس مسابقه، دیپلم افتخار و مبلغ 20/000/000 ریال جایزه نقدی نفر سوم: تندیس مسابقه، دیپلم افتخار و مبلغ 10/000/000 ریال جایزه نقدی بخش ویژه سه برگزیده: تندیس مسابقه، دیپلم افتخار و مبلغ 10/000/000 ریال جایزه نقدی

 

حق التالیف:

به هر اثر راه یافته به جشنواره در بخش تک عکس مبلغ یک میلیون ریال، در بخش مجموعه سه میلیون ریال و در بخش‌های تلفن همراه و ویژه مبلغ پانصد هزار ریال از سوی دبیرخانه پرداخت خواهد شد.

گفتنی است دبیرخانه جشنواره به منظور ایجاد امکان برای عکاسان جهت تهیه و تولید عکس‌های مورد نظر در محورهای مسابقه، برگزار کننده اقدام به برگزاری تورهایی در سطح ملی و استانی می‌نماید که با انتخاب و اعزام گروه‌هایی از عکاسان به مزارع، کارخانه‌های، سیلوها و مراکز مرتبط و حمایت از آنان شرایطی فراهم نماید تا بتوانند با توجه به مطالب فوق به عکاسی بپردازند. علاقه‌مندان برای اطلاع از شرایط حضور در این تورها و  قوانین شرکت، ثبت‌نام و ارسال عکس می‌توانند به پایگاه اینترنتی مسابقه به نشانی: www.khooshe.photography مراجعه کنند.

بر پایه تقویم جشنواره، برگزاری تورهای مرتبط جهت عکاسی: مردادماه تا آبانماه 98، دریافت آثار : تا 30 ام آذر ماه 98، داوری  آثار: 8 دی ماه 98  و مراسم  اهدا جوایز: 7 بهمن و برگزاری نمایشگاه: 4 تا 13 بهمن‌ماه 98 در خانه هنرمندان ایران است.

ریٔیس مسابقه: سید محمد تقی طباطبایی، دبیر مسابقه : داوود شفق، دبیر هنری و دبیر اجرایی: مهدیه خاکی صدیق، دبیر روابط عمومی: رحمان احمدخانی و داوران جشنواره افشین شاهرودی، حسن غفاری و  مسعود زنده‪روح کرمانی‪ هستند.