سرویس تجسمی هنرآنلاین: نشست خبری هفتمین همایش 10 روز با عکاسان ایران، روز شنبه 10 آذرماه با حضور سیف‌الله صمدیان؛ رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران و مجید ناگهی، دبیر همایش، در انجمن عکاسان ایران برگزار شد. در ابتدای این نشست سیف‌الله صمدیان گفت: امسال برای اولین بار پذیرفته شده است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید مجری رویدادهای هنری باشد و باید از دولت در این زمینه سلب مسئولیت شود. رویداد 10 روز با عکاسان به جای دوسالانه‌هایی که سالها است برگزار نمی‌شوند، قرار گرفته است اما امیدوار هستیم از سال آینده هر انجمن بتواند دوسالانه خود را داشته باشد.

صمدیان افزود: وجود یک چتر خانوادگی که بالای سر همه عکاسان ایران باشد، دلخوشی ما است. در برگزاری همایش 10 روز با عکاسان، 7 انجمن عکاسی مشارکت دارند. انجمن عکاسان مطبوعاتی، انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، انجمن عکاسان میراث فرهنگی، انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی، انجمن عکاسان تئاتر، انجمن عکاسان سینما و انجمن عکاسان ایران با وجود تفاوت‌هایی که در کار آنها و رویکرد به عکاسی وجود دارد، چکیده‌ای از فعالیت سالانه خود را در این رویداد منعکس می‌کنند.

رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران افزود: می‌دانیم که بودجه حوزه تجسمی در کشور بسیار ناچیز است، اما بعضی نهادها نیز در این مسیر کارشکنی کرده و کاری که باید را انجام نمی‌دهند. سال گذشته ما از جانب سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران لطمه خوردیم و آنها به تعهدات مالی خود عمل نکردند. اگر امسال حمایت مرکز هنرهای تجسمی وجود نداشت نمی‌توانستیم این رویداد را برگزار کنیم. ولی ما در هر شرایطی تلاش می‌کنیم این چراغ خاموش نشود. کل بودجه همه انجمن‌های تجسمی به اندازه یک فیلم سینمایی نیست اما به دلیل ذهنیت سیاست‌زده مسئولان، چند سالی است که دوسالانه‌ها برگزار نمی‌شوند. امیدوار هستیم مرکز هنرهای تجسمی از انجمن‌ها حمایت کند تا بتوانند دوسالانه‌ها را برگزار کنند.

مجید ناگهی نیز با اشاره به شعار کلی همایش 10 روز با عکاسان گفت: دوره‌های گذشته این رویداد را با شعار "عکاسی، فرهنگ، جامعه" جهت‌دهی کردیم و به سمتی حرکت کردیم که بتوانیم در حد بضاعت در جامعه عکاسی اثرگذار باشیم. رویکرد امسال نیز در ادامه سا‌ل‌های گذشته، شعار "عکاسی ایران، نگاهی به خود، نگاهی به جهان" است. بر این اساس در بخش "نگاهی به خود" رویکرد "چهره ایران" را انتخاب کردیم تا عکاسان توجه بیشتری به موضوعات بین رشته‌ای داشته باشند. همچنین برنامه‌ای طراحی شده است تا هر کدام از انجمن‌های عکاسی بتوانند در گالری اختصاصی خود نمایشگاه و نشست برگزار کنند.

ناگهی ادامه داد: در بخش "نگاه شخصی" که از دوره چهارم شکل گرفت قصد داشتیم فرصتی برای ارائه آثار عکاسانی که کارهای متمرکز انجام داده‌اند فراهم کنیم. امسال پس از 3 دوره احساس کردیم باید اصلاحاتی در این بخش انجام شود و به همین دلیل نام آن را به "به سوی نگاه شخصی در عکاسی" تغییر دادیم. در این بخش 4 سخنرانی برنامه‌ریزی شده است که به تبیین فضا و شرایط مورد نیاز برای رسیدن به نگاه شخصی بپردازیم.

او با اشاره به حضور دانشجویان در این رویداد گفت: امسال یک گالری مستقل به آثار دانشجویی اختصاص دارد. طی فراخوانی در 8 مجموعه دانشگاهی، آثار دانشجویان برای حضور در نمایشگاه انتخاب شد و در بخش دیگری نیز پایان نامه‌های عکاسی بررسی می‌شود. به این ترتیب قصد داشتیم حلقه اتصال نهاد دانشگاهی و رویداد 10 روز با عکاسان را شکل دهیم. پادکست و رادیوی اینترنتی هم امسال توسط چند جوان متعهد شکل گرفته است و قصد داریم از امکانات فضای مجازی نیز استفاده کنیم.

دبیر همایش 10 روز با عکاسان ایران با اشاره به ایجاد یک بخش جدید در این همایش گفت: بخش "در جست و جوی راهی نو" به سخنرانی‌های 15 دقیقه‌ای توسط افرادی اختصاص دارد که در زمینه عکاسی دارای تجربیاتی ارزشمند هستند. ممکن است این افراد عکاس نباشند اما نکاتی را متذکر شوند که مناسب کار عکاسان است.

پس از آن صمدیان گفت: اگر حضور انجمن‌ها در برگزاری رویدادهای هنری کمرنگ شده است به دلیل سیاست‌زدگی در فرهنگ است. در سال‌های اخیر دوسالانه‌ها حذف شدند و به جای آن جشنواره تجسمی فجر فعال شد، اما نه تنها حضور این جشنواره خیری نداشت، بلکه باعث شد بودجه‌ای که می‌توانست به انجمن‌ها و دوسالانه‌ها اختصاص پیدا کند در جایی خرج شود که تاثیری در میان هنرمندان نداشت. اما امسال این بخش هم اصلاح شده و در جشنواره فجر تمام افرادی که بیرون گذاشته شده بودند جذب شده‌اند و امیدوار هستیم امسال با جشنواره متفاوتی مواجه شویم.

گفتنی است هفتمین همایش 10 روز با عکاسان ایران 14 تا 23 آذرماه در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.