به گزارش هنرآنلاین، نمایشگاه فراجهش که کوششی است در بازنماییِ مفهوم فرگشت در حوزه‌ی زیست -جامعه شناسی در دو فاز عکس بنیان و مجسمه‌های مفهومی مردادماه امسال با حمایت گالری ابد و در آن مکان برگزار خواهد شد.

این نمایشگاه با نمایشگاه گردانی امین شاهد در بخش عکس و مدایاهای وابسته و هیربد همت آزاد در بخش حجم و مجسمه برگزار می‌گردد.

جلسه‌ی پیش از نمایشگاه در تبیینِ مفهومِ فرگشت و عواملِ زیست-جامعه شناسانه‌ی آن، با حضور نمایشگاه گردان‌ها، دکتر محمدرضا مریدی پژوهشگر جامعه‌شناسی و اقتصاد هنر، دکتر فوآد نجم الدین پژوهشگر و مدرس هنر و زروان روح بخشان مدرس و منتقد هنرهای تجسمی روز پنجشنبه بیست و نهم تیرماه با حضور مدعوین، خبرنگاران و هنرمندان در محل سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران، رأس ساعت پانزده برگزار می‌شود.

برگزارکنندگان این نمایشگاه در توضیح مفهوم فرگشت و بازنمایی آن چنین نوشته‌اند:

"تکامل زیستی یا فرگشت عبارت است از دگرگونی در ویژگی‌های فنوتیپی موروثی که در طی زمان در جمعیت‌های 

انتخاب طبیعی صورت می‌پذیرد. اما آن چه حائز اهمیت است، چگونگی تشکیل گوناگونی ژنی است که یا از جمعیت‌های دیگر تأمین می‌شود یا از درون جمعیت با سازوکاری متفاوت به نام »جهش« 

جهش یا نقص ترکیبی ... حاصل عواملی ناشناخته یا غیر متجانس با بستر خود می‌باشد که نهایتاً عملکرد قابل پیش بینی 

ندارد. اما مهم‌ترین عامل حدوث تنوع ژنتیکی به عنوان ماده خام برای فرایند انتخاب طبیعی و نهایتاً فرگشت می‌باشد.

حدوث اتفاقی که فی الذاته نقص بشمار می‌آید اما بالقوه امکانی ایجاد می‌کند که در صورت هم سویی با شرایط منجر به 

ایجاد و خلق گونه ای جدید یا تکامل می‌شود. جهش گاهی به صورت بروز نوعی آریتمی در روند ریتم وار حوزه مورد نظر و نهایتاً ظهور نوع متفاوتی از ریتم عمل  می‌کند. انسان محوری ،غیرمتجانس بودن عوامل جهش، ابهام در نتیجه و عملکرد ،همسو نبودن با طراحی هوشمندانه می‌تواند از  محورهای ارجاعی برای فرگشت باشد . در صورت تعمیم تئوری فرگشت به تکامل اجتماعی/ فرهنگی بشر، تنوع خرده روایت‌های فرهنگی به عنوان ماده خام 

برای انتخاب طبیعی عمل می‌کند که در پیامد فرگشت می‌تواند مقدمه ای برای ظهور گونه ای جدید از خوانش و فرهنگ 

باشد. از عوامل مهم برای ایجاد این تنوع و تفاوت‌های فرهنگی ، ظهور رخدادها و اتفاق‌هایی است که مسیر حرکت 

عادی جامعه را تغییر می‌دهد و نقش جهش را در بستر ژنتیکی انسان دارد.

- تعمیم تئوری فرگشت از حوزه‌های زیست شناسی و زیست جامعه شناسی به حوزه هنری - بازنمایی رویکردهای تئوری فرگشت - تجسم نقاط عطف و افق‌هایی از تاریخ این رویداد ازگذشته تا ابد فراتر از مدول های دانشمندن حوزه می‌تواند مدخل ورود هنرمند برای تراوش و تجسم ایده باشد."

گفتنی است نمایشگاه پیش رو حاصل تحقیق، پژوهش و تبادل نظر برگزارکنندگان با هنرمندان و پژوهشگران و منتقدان، از پاییز سال نود و پنج است و هنرمندانی چون: مجید کورنگ بهشتی، کورش ادیم، مهدی مقیم نژاد، صمد قربان زاده، زهرا خرمی، صالح تسبیحی، امید شلمانی، زروان روح بخشان، محمدعلی فاموری و مهدی طالقانی در بخش عکس و هادی عرب نرمی، حسین علی عسگری، سیاوش امیری راد، پرستو پرنور، رضا تائبی، هادی محبعلی و هربد همت آزاد در بخش حجم و مجسمه آثار خود را که برپایه ی موضوع و مفهوم مورد نظر ایجاد شده، بنمایش خواهند گذاشت.