سرویس استان‌های هنرآنلاین: در راستای تکریم فرا رسیدن سالروز ولادت فرخنده حضرت زهرا(س) همایش ملی "ریحانةالنبی" با رویکرد قرآن و عترت و با حضور چهره‌های نخبه و برجسته قرآنی ملی و بین‌المللی در شهرستان مهر استان فارس برگزار شد و هنرمندان رشته‌های نمایش، تجسمی به همراهی گروه جشن‌های مردمی لحظات شادی را در این ایام با ارائه آثار هنری و اجراهای خود به ارمغان آوردند.

این همایش به‌همت مرکز اسلامی فاطمیه شهرستان مهر برگزار شد که البته تمام مردم این شهرستان در برگزاری این همایش بسیج شدند و گروه خبرنگاران فارس نیز به این همایش در دو بازه زمانی به شهرستان مهر جهت شرکت در این همایش حضود یافتند که حجت‌الاسلام سیدعبدالواحد موسوی لاری، ریاست این همایش را به عهده داشت و بهزاد مریدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز به عنوان دبیر این همایش به فعالیت و مدیریت برنامه ها مشغول بود.

در طی این همایش نشان سفرای قرآنی به نوابغ قرآنی اعطا شد و ملاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان در این همایش حضور داشت و جامعه‌های مختلفی نظیر فعالان قرآنی، ادبا و پیشکسوتان هنری و فرهنگی و دانشگاهیان؛ ١٤ نخبه قرآنی بین‌المللی نیز همراهی کردند.

نشست تخصصی قرآنی و مهارت‌های زندگی، اجرای برنامه با حضور نوابغ قرآنی و شخصیت‌های مطرح قرآنی در سطح ملی و بین‌المللی و اندیشمندان و صاحبنظران حوزه قرآنی، کلنگ‌زنی تماشاخانه و نگارخانه، آیین گشایش نمایشگاه آثار هنرهای سنتی و تجسمی با محوریت قرآن و عترت و برگزاری جشن‌های مردمی کوثر با اجرای هنرمندان شیراز و اوز از دیگر برنامه‌های بود و پایان‌بخش تمام برنامه‌های همایش "ریحانةالنبی" در تمام ایام برگزاری همایش برگزاری جشن‌های مردمی کوثر با اجرای هنرمندان شیراز و شهرستان‌های مختلف فارس رقم خورد.

برگزاری جایزه ادبی ریحانه در بخش‌های شعر و داستانک و داستان کوتاه و همچنین در محورهای ابعاد وجودی بانوی دو عالم حضرت فاطمه(س)، حضرت فاطمه(س) و ارتباط با خدا و خویشتن، حضرت فاطمه(س) و جامعه اسلامی، حضرت فاطمه(س) و خانواده را از دیگر برنامه‌های این همایش بود که یک هزار ٣١٢ اثر از ٤٣٠ هنرمند به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است. مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان جشنواره جایزه ادبی ریحانه در محل سالن پالایشگاه پارسیان شهرستان مهر اختصاص داشت که این برنامه هم با حضور مقامات کشوری و استانی برگزار شد. اجرای کارگاه نقدنویسی، کارگاه شعر و کارگاه داستان‌نویسی، نمایشگاه آثار هنرهای سنتی با محوریت قرآن و عترت و برگزاری جشن‌های مردمی کوثر با حضور هنرمندان شیراز و فسا از دیگر برنامه‌های روز دوم همایش بود و همچنین آیین گشایش همایش ملی قرآن و عترت از منظر اسلام‌شناسان ایران و جهان با حضور اندیشمندان برجسته قرآنی کشورمان و همچنین جمعی از مقامات کشوری و استانی انجام گردید.

برگزاری پانل‌های تخصصی همایش ملی قرآن و عترت از منظر اسلام‌شناسان ایران و جهان، نمایشگاه آثار هنرهای سنتی و برگزاری جشن‌های مردمی کوثر با اجرای هنرمندان شیراز و استهبان را از دیگر برنامه‌های همایش بود و نمایشگاه آثار هنرهای سنتی با محوریت قرآن و عترت و برگزاری جشن‌های مردمی کوثر با اجرای هنرمندان شیراز و ممسنی در پایان هر روز اجرا شد.

همایش ملی قرآن و عترت از منظر اسلام‌شناسان ایران و جهان پایان یافت

همایش ملی قرآن و عترت از منظر اسلام‌شناسان ایران و جهان از سلسله برنامه‌های همایش ملی "ریحانةالنبی" در شهرستان مهر به کار خود پایان داد. مراسم افتتاحیه این همایش با پیام تصویری آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی آغاز شد و در ادامه علمایی چون آیت‌الله ایازی، حجت‌الاسلام جوادی آملی، حجت‌الاسلام عظیمی و غیره به سخنرانی پرداختند.

بهزاد مریدی، دبیر علمی این همایش در این رابطه از دریافت ۲۰۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۵ مقاله طی دو روز در قالب سخنرانی و پوستر و در ۳ پنل تخصصی ارائه شدند.

این همایش دارای نشست‌های تخصصی بود که در ۳ پنل و در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهر برگزار شدند؛ در نخستین پنل این نشست مقاله "تجلی اخلاق قرآنی در سیره نبوی" حجت‌الاسلام محمد شریفانی، "اقسام توحید در صحیفه سجادیه" محمد علی ساجدی، "کتاب‌شناسی حضرت فاطمه(س)" حجت‌الاسلام محمدرضا نوراللهیان مهاجر و "فاطمه زهرا(س) همتای قرآن کریم" حجت‌الاسلام جواد نیری ثابت ارائه شدند.

پنل دوم این نشست تخصصی نیز بعدازظهر دیروز با ارائه مقاله "مبانی آزاداندیشی و آفت‌ها در قرآن کریم" عبدالحمید فرزانه، "سیمای جامعه آرمانی در الهیات اجتماعی شیعه با تأکید بر فرهنگ غدیر" علی اکبر حسینی سده و محمد محمدرضایی، "نسخه‌های خطی قرآن ارزشمندترین بن مایه وحدت اسلامی" غلامرضا خوش اقبال، "حکومت دینی در عصر غیبت از منظر قرآن و عترت" الهه هادیان رسنانی برگزار شد.

پنل سوم این نشست‌ها نیز از صبح امروز آغاز شد که در آن "روابط خانوادگی علی(ع) و فاطمه(س) نمونه کامل روابط قرآنی زن و مردم" محمدجواد سلمان‌پور آغاز شده و با ارائه مقاله‌های "خبر نحن معاشرالانبیاء لانورث ما ترکناه صدقه در ترازوی نقد" محسن فاطمی، "اخلاق مدیریتی حکومت دینی از منظر امام علی(ع) در نهج‌البلاغه اعظم امینیان، رقیقه سلطان بیگی چورسی، "ضرورت مداومت بر ذکر از منظر قرآن و روایات" مهدی رحمانی، "واکاوی نحوه واکنش پیامبر اکرم(ص) نسبت به ارتکاب محرمات اخلاقی در جامعه" مجتبی جاویدی، زهرا آتشی و "فاطمه زهرا(س) در نگاه شرق‌شناسان با تکیه بر پژوهش‌های لویی ماسینیون، هانری کربن و آنه ماری شیمل" امیر پوررستگار، رسول محمدی و فاطمه نوفلی ارائه شدند.

الهه بهرامی