به گزارش هنرآنلاین، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: با برگزاری شورای ملی ثبت آثار تاریخی در وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی ۲۰ اثر تاریخی منقول و غیرمنقول در این استان ثبت شد.

 ابوالفضل مکرمی‌فر با بیان این مطلب افزود: این آثار که همگی در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شوند شامل قرآن به خط ابراهیم سلطان تیموری، قرآن به خط عبدالله طباخ هروی، قرآن مُتَرجَم مشهور به قرآن قدس، اوراقی از قرآن بایسنقری، قرآن منسوب به خط حضرت علی (ع)، پایه شمعدان دارالشفاء حرم مطهر، ضریح فولاد جوهری حرم مطهر، در چوبی مسجد بالاسر حضرت رضا(ع)، سنگ مقام حضرت رضا(ع) و  سنگاب خوارزمشاهی حرم مطهر حضرت رضا(ع) می‌شود که همگی ثبت ملی شده‌اند.

وی ادامه داد: قدیمی‌ترین در چوبی حرم مطهر حضرت رضا(ع)، کتیبه‌های مشبک طلا مزین به سوره انسان نصب شده بر ضریح مطهر حضرت رضا(ع)، کتیبه‌های طلای صندوق مرقد مطهر حضرت رضا(ع) به خط علیرضا عباسی، محراب کاشی زرین پیش روی مبارک حضرت رضا(ع)، سکه ولایتعهدی حضرت رضا(ع) ضرب نیشابور از دیگر آثار تاریخی ثبت شده استان در فهرست آثار ملی است.

او اضافه کرد: منشآت به خط تعلیق خواجه اختیار منشی گنابادی (مرقعات ۱۸ رقعی) که در دانشگاه فردوسی مشهد نگهداری می‌شود نیز در لیست آثار ثبت شده قابل مشاهده است همچنین آبخوری سفالی، پیاله سفالی منقوش، مهر سفالی و مهر سنگی مربوط به تپه دامغانی سبزوار  که هم اکنون در موزه بزرگ خراسان نگهداری می‌شود  هم از دیگر آثار منقول ثبت شده در فهرست ملی این استان است.

ثا پیش از این هزار و ۷۶۰ اثر، بنا و محوطه تاریخی و فرهنگی استان خراسان رضوی در فهرست میراث ملموس و ناملموس ملی جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده‌ بود.