به  گزارش هنرآنلاین، به نقل از روابط عمومی بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان این جشنواره را فرصت ارزشمندی برای خلق آثار هنری مناسب و متناسب با حال و مقال کودکی و نوجوانی دانست.

در پیام علی مرادخانی آمده است:

"برگزاری بیست و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در شهر تاریخی همدان فرصت ارزشمندی است برای خلق آثار هنری مناسب و متناسب با حال و مقال کودکی و نوجوانی. هرچند حادثه دلخراش اخیر در مرزهای غربی کشور و مصائب انسانی استان کرمانشاه و به ویژه صحنه‌های تأثر انگیزی  که برای کودکان و  نوجوانان آن خطه مرزبان رویداد، خاطر همگان به خصوص روح لطیف هنرمندان را حزین و غمگین نمود اما جلوه‌های پرشکوه همدردی و همکاری آحاد ملت، سوژه‌های ناب و بدیعی برای آفرینش‌های هنری در دسترس وقایع نگاران هنرمند قرار داده است و بر این اساس شایسته است علیرغم تألمات روحی، با بهره‌گیری از امکانات موجود، این رویداد هنری در حد و اندازه مورد انتظار برگزار شود.

بی گمان فردای روشن ایران اسلامی، منوط به تربیت، آموزش، نشاط، ایمان و اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان این مرز و بوم است و عرصه نمایش، صحنه ممتاز و متمایز عرضه افکار و اندیشه‌های تعالی بخش کودک و نوجوان است که می‌بایست با جد و جهد از ظرفیت‌های بی بدیل پیدا و پنهان آن بهره برد و مسیر پیشرفت و تعالی در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی را به آتیه سازان کشور آموخت.

از تلاش همه دست‌اندرکاران و همکاران و حضورپیشکسوتان و هیأت محترم داوران سپاسگزارم و ضمن آرزوی توسعه و تعالی تئاتر کودک و نوجوان، سلامت  و سعادت کودکان و نوجوانان عزیز رادر همه عرصه‌های زندگی مسألت دارم."

پیام استاندار همدان به  بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان

محمدناصر نیکبخت استاندار همدان به مناسبت برگزاری بیست و چهارمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان پیام داد.

 در متن این پیام آمده است:

"همدان مهد تاریخ، تمدن و فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی است به همین جهت خرسندیم که مردم فرهنگ دوست و فرهیخته استان همدان بار دیگر میزبان هنرمندان و علاقه مندان به هنر اصیل تئاتر در جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان هستند.

این جشنواره امسال در شرایطی بیست و چهارمین دوره خود را کلید می زند که ابتدا تحت عنوان "همدان و امید" کار خود را آغاز کرد و امروز این امید به ثمر نشسته است. بی تردید تداوم فعالیت جشنواره که امروز از افتخارات هنری کشور است بدون توجه به تغییرات و تحولات در راستای توسعه و تعالی میسر نخواهد بود و در این راه هنرمندان بهترین افراد برای ایجاد تحولات با نظر کارشناسی هستند.

در دولت یازدهم تلاش شد تا همدان قطب فعالیت کودکان و نوجوانان ایران اسلامی شود و در این راه آمادگی استان برای میزبانی از تمام فعالیت‌های حوزه کودک و نوجوان اعلام شد و جشنواره بین‌المللی فیلم نوجوان، جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان و برنامه‌های متنوع ادبی در حوزه کودک در استان همدان برگزار شد.

در این زمینه با فرهیخته ارجمند دکتر عباس صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی که در دولت یازدهم نیز مسئولیت معاونت فرهنگی را برعهده داشتند مذاکره و موافقت ایشان اخذ شد و اکنون با توجه به اختیارات ایشان به عنوان وزیر و همچنین سابقه پیگیری ها و مذاکرات، ابلاغ رسمی این عنوان و میزبانی رویدادهای مرتبط برای همدان مدنظر است.

امیدوارم جشنواره بیست و چهارم که شعار خود را  کودکی همسفر قصه‌ها اعلام کرده" و هدف آن تقویت و رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش است به بهترین شکل در استان همدان برگزار شود و جایگاه قصه به عنوان یک فرایند و اقدام موثر در آموزش و تربیت نسل‌های آینده را به خوبی محقق نماید.

آرزو دارم تمام کودکان جهان فاغ از جنگ و بلایای طبیعی و غیرطبیعی و در صلحی پایدار، دوران کودکی و نوجوانی خود را با قصه‌هایی سرشار از دوستی و آموزه های انسانی در نهاد ارزشمند خانواده سپری کرده و خود، راوی قصه هایی از جنس بشر دوستی، کمک به همنوع، تلاش برای آبادانی جهان و خدمت به مردم برای آیندگان باشند.

امیدوارم میهمانان ارجمند و شرکت‌کنندگان عزیز خاطراتی شیرین و ماندگار از حضور در استان همدان را به شهر و دیار خود به همراه برند."

معرفی داوران بخش مسابقه ایران جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان

حسین محب اهری، بابک محمدی، مریم سعادت، احمد بیگلریان و رضا فیاضی نمایش‌های بخش مسابقه ایران بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک نوجوان را داوری خواهند کرد.

پنج هنرمند شناخته شده تئاتر کشور داوری بخش مسابقه ایران بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان را بر عهده دارند.

حسین محب اهری بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران و یکی از پیشکسوتان عرصه تئاتر کودک و نوجوان کشور است. بابک محمدی کارگردان و نمایشنامه نویس شناخته شده تئاتر که بیش از 95 داستان و نمایشنامه و اجرای نمایش هایی همچون  حرفه‌ای‌ها، یک کمدی غمگین ، پدر خوانده ناپلی ، مادام پی پی، پادشاه و کنیزک و ساخت فیلم‌ اسب  را در کارنامه دارد.

مریم سعادت پیشکسوت بازیگری در سینما ، تئاتر و تلویزیون و یکی از کارگردانان به نام تئاتر و به خصوص تئاتر کودک و نوجوان است. احمد بیگلریان نویسنده ، بازیگر و کارگردان تئاتر که از سال 1348 تا کنون به فعالیت در این حوزه پرداخته حدود 24 نمایشنامه و کارگردانی بیش از 35 نمایشنامه ، نوشتن 10 فیلمنامه و سریال را در پرونده کاری خود دارد. رضا فیاضی بازیگر، نویسنده، کارگردان شناخته شده کشور که از جمله هنرمندان پیشکسوت سینما ، رادیو و تلویزیون و تئاتر به شمار می رود.

مخاطبان نمایش "دشمن خدا" قضاوت می‌کنند

نمایش "دشمن خدا" کاری از عمادالدین رجب‌لو در بخش دانش‌آموزی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به صحنه می‌رود.

عمادالدین رجب‌لو توضیح داد: نگارش "دشمن خدا" در اواخر سال 93 با تصویری، در ذهنم شکل گرفت. دوره‌ای در مدارس به اجرای نمایش می‌رفتیم موضوعات و رفتارهایی توجهم را جلب ‌کرد که رفته رفته در شکل‌گیری نمایش کمکم کرد و پس از مدت کوتاهی در جشنواره اتود شهرستان گرگان (افتو) در سال ٩٤ به اجرا درآمد و خروجی موفقی داشت.

وی با بیان این که نمایش "دشمن خدا" به انسانیت، مصلحت و دروغ، ایمان و ریا، صداقت و ناراستی می‌پردازد و افزود: انتخاب در شرایط‌های مختلف به خود انسان بستگی دارد که مرتکب گناه شود یا نه.

رجب‌لو با این توضیح که تکنیک اجرایی نمایش مانند خود قصه ساده و بدون هیچ طراحی است، تصریح کرد: چرا که معتقدم خود قصه و گفت‌وگوها برای انتقال مفهوم گویا هستند. پیام نمایش اهمیت بیشتری برایم دارد تا جذابیت طراحی. سعی کردم جذابیت و زیبایی شناسی را در بازی‌ها برجسته کنم. البته در پایان نمایش لحظه‌ای که کاراکترها باید بین راست و دروغ ماجرا یکی را انتخاب کنند با هجوم سایه‌های سیب به سمت اشخاص و مخاطب که از قبل در کف طراحی شده مواجه می‌شویم. به منظور محاصره انسان به گناه و دروغ که فضایی فانتزی و رویاگونه را انتقال می‌دهد. دو شخصیت کودک سیب‌های سرخ را به شکل وحشیانه می‌خورند و این تمثیلی از دروغ فراگیر است. این تابلو متصل می‌شود به اسطوره نخستین گناه که انسان را از بهشت راند.

وی "صداقت" را ویژگی مهم نمایش "دشمن خدا" در تکنیک اجرایی و بافت قصه دانست و اضافه کرد: ماجرای نمایش را به شکلی طراحی کردم که خواننده و تماشاگر در قصه دخیل شود چرا که ناخودآگاه وارد جریان قضاوت قرار می‌گیرد. بازیگران نمایش دو دانش‌آموز دختر هستند که سر یک برگه انشا دعوا کردند. از آنجایی که مشخصات هر دو برای مالکیت برگه درست است مقابل ناظم خود مورد بازجویی قرار می‌گیرند.

عمادالدین رجب‌لو طراح، نویسنده و کارگردان "دشمن خدا" است.  محدثه شیرعلی، ملیکا البرزی و مارال سینه‌سپهر بازیگران نمایشند. سمیرا سرچاهی دستیار کارگردان است.

نمایش "دشمن خدا" در چهار جشنواره ملی و استانی حضور داشته و ٢٤ جایزه گرفته است. این نمایش امسال ١٥ شب در تالار فخرالدین‌اسعد گرگانی و ١٥ شب در مجموعه تئاترشهر اجرای عمومی داشته است.

چهار کارگاه آموزشی در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان برگزار می شود

چهار کارگاه آموزشی با حضور دو استاد خارجی و دو استاد ایرانی در بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تاتر کودک و نوجوان برگزار می شود.

کارگاه های آموزشی این دوره از جشنواره از روز شنبه 11 آذر ماه با حضور گری فریدمن از کشور استرالیا آغاز می شود. این هنرمند کارگاهی را با عنوان " دنیای کاغذی " ویژه مربیان کودک و نوجوان برگزار می کند.  این کارگاه به مدت دو روز و طی روزهای شنبه و یکشنبه 11 و 12 آذر ماه در قالب دو جلسه شش ساعته برپا می شود. قرار است در این کارگاه هر یک از شرکت کنندگان یکی از خاطرات مهم زندگی خود را مرور کنند.

کارگاه "ادبیات نمایشی برای نوجوانان و نقش متون نوشتاری در تاتر" دیگر کارگاهی است که در این دوره از جشنواره برگزار می شود.

این کارگاه با حضور هنینگ فن گاف از کشور آلمان ویژه شرکت کنندگان در جشنواره برپا می شود. کارگاه نام برده به مدت یک روز و در روز دوشنبه 13 آذر ماه به مدت سه ساعت برگزار خواهد شد.

در همین روز کارگاهی دیگر با نام " مشق اکسیر " توسط مهدیه مهدوی از ایران برگزار می شود.  این کارگاه نیز در قالب یک جلسه سه ساعته در روز دوشنبه 13 آذر  ویژه مربیان و کودکان برگزار می شود و در توضیحات آن آمده است آموزش تعزیه و ویژگی های آن به مخاطبان کودک و نوجوانان و مربیان.

سرانجام اینکه آخرین کارگاه جشنواره با عنوان "تناسب افق نمایشگری نمایشگران و افق تماشاگری مخاطبان در تئاتر کودک و نوجوان" با حضور سعید اسدی از ایران برگزار خواهد شد.

این کارگاه نیز روز سه شنبه 14 آذر ماه برای گروه های شرکت کننده در جشنواره برپا خواهد شد.  کارگاه نام برده در قالب یک جلسه سه ساعته برگزار می شود و با برپایی آن، کارگاه های این دوره از جشنواره به پایان می رسد.

بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری مریم کاظمی از 10 تا 15 آذر ماه در شهر تاریخی همدان برگزار می شود