به گزارش هنرآنلاین ، فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره این‌که آیا امکان برگزاری کنسرت موسیقی نواحی در شهرهایی که امامان جمعه در آن‌ها به برگزاری کنسرت معترض هستند وجود دارد؟ گفت:‌ من درباره هر شهر مشخصی اظهار نظر نمی‌کنم.

طالبی در گفت‌وگو با ایسنا، دراین‌باره توضیح داد: تا جایی که من از شهرهای مختلف اطلاع دارم،‌ موسیقی نواحی ما در آن‌ها مورد استقبال است و تفکرات مختلف عمدتاً در این زمینه وحدت دارند که موسیقی نواحی نوعی موسیقی قابل دفاع، هویتی و ارزشی است.

او درباره تهیه‌ آلبومی از جشنواره موسیقی نواحی که چند سال پیش هم پیروز ارجمند مدیرکل سابق دفتر موسیقی وعده انتشار آن را در هشتمین دوره جشنواره موسیقی نواحی داده بود، اظهار کرد:‌ جشنواره موسیقی نواحی بعد از چند سال تعطیلی، اردیبهشت‌ماه 1395 برگزار شد و مدت‌ها بین هشتمین و نهمین دوره جشنواره وقفه افتاده بود و برگزار نشد.

وی ادامه داد: ما بعد از چند سال تعطیلی، امسال آن را برگزار کردیم. یکی از آیتم‌هایی که امسال به جشنواره موسیقی نواحی اضافه کردیم، بحث تولیدات است، به این مفهوم که تمام کارها و اجراها و بخش مسابقه‌ای فیلمبرداری شد.

او بیان کرد:‌ امسال جشنواره موسیقی نواحی در ۹ شهر استان کرمان برگزار شد و با استقبال خوبی مواجه شد و آن را به تقویم آوردیم تا در سال‌های آینده نیز برگزار شود. تولیدات این جشنواره در حال حاضر وجود دارد و تا پایان امسال با کمک انجمن موسیقی در دسترس عموم قرار می‌گیرد و مردم می‌توانند آن را تهیه کنند. تاکنون نیز تدوین برخی از بخش‌ها انجام شده است.

وی در پاسخ به این‌که آیا قرار است هفته‌های موسیقی در تهران در برج آزادی برگزار شود؟ توضیح داد: برج آزادی، نماد تهران است و اگر نگوییم به‌عنوان یکی از نمادهای اصلی کشور به شمار می‌آید، حداقل می‌توانیم آن را نماد تهران بدانیم. همچنین این بنا در ورودی تهران واقع شده و محل رفت‌وآمد مسافران است. ضمن آن‌که امکانات داخلی برج بسیار خوب است. از طرفی، گالری‌های مختلفی دارد و فضای آن دیدنی است.

طالبی افزود: در هفته گذشته، نخستین هفته‌ موسیقی نواحی را در برج آزادی برگزار کردیم و امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم هفته‌ دوم آن را هم برگزار کنیم. البته امکان دارد به مسیر پرترافیک جشنواره‌ها در شش ماه دوم سال برخورد کنیم و این اتفاق نیفتد. از طرفی برای آن‌که با هفته‌ موسیقی نواحی برخورد نکنیم و به آن آسیبی وارد نشود، باید زمانی را بگذاریم تا این هفته، بیشترین زمان بازدید را داشته باشد. شاید فروردین‌ماه بتوانیم دومین هفته‌ آن را برگزار کنیم.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفت: برنامه‌ای که در دفتر موسیقی روی آن کار می‌شود، این‌طور است که همین مجموعه‌ای که در هفته موسیقی برنامه اجرا می‌کند، بتواند با تغییراتی، در هفته‌ای دیگر نیز اجرا داشته باشد. نهمین جشنواره موسیقی نواحی موجب شد بتوانیم این گروها را به خوبی شناسایی و ارتباط خوبی با آن‌ها برقرار کنیم تا بتوانند تا پایان امسال و سال آینده، در مراکز استان‌ها اجرا داشته باشند. سعی ما این است که این اتفاق دو بار در تهران رخ دهد، وگرنه ممکن است این کنسرت‌ها در طول سال، چند بار در مراکز استان‌های مختلف انجام شود، زیرا ایران فقط شامل تهران نیست و امیدواریم بتوانیم تنوع و کثرت گروه‌های مختلف موسیقی نواحی ایران را به شهرهای بزرگ هم معرفی کنیم. در نتیجه، برنامه‌ای که ریختیم این‌طور است که این برنامه‌ها در شهرهای بزرگ برگزار شوند.

او همچنین درباره مشترکات هفته موسیقی نواحی با جشنواره موسیقی نواحی، توضیح داد:‌ در جشنواره موسیقی نواحی بحث رقابت و داوری مطرح است؛ اما در هفته‌ موسیقی، بحث داوری و رقابت وجود ندارد و فقط ارائه آن مهم است که در این مسیر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت مالی می‌کند که موسیقی نواحی گردش اقتصادی مناسب‌تری داشته باشد تا بتواند ادامه‌ حیات دهد. این وظیفه هفته‌های موسیقی در تهران و سراسر کشور است.

طالبی در پاسخ به این‌که آیا در آینده در کنار هفته موسیقی نواحی، بخش آیینی هم اضافه می‌شود؟ توضیح داد: برای هرکدام از جشنواره‌های موسیقی نواحی، یک تم پیشنهاد می‌کنیم، برای مثال در جشنواره‌ای که اردیبهشت‌ماه برگزار شد، تِم شادمانه را داشتیم، زیرا شادمانه‌ها گونه‌ای از موسیقی نواحی هستند. انواع مختلف دیگری هم وجود دارد که می‌تواند تِم‌های جشنواره‌های سال آینده بر اساس آن شکل بگیرد. ما هفته موسیقی نواحی را عمدتاً بر اساس ارتباط با مخاطب قرار می‌دهیم. مد نظر داریم موسیقی نواحی امکان ارائه به افراد با زبان و لهجه دیگر را هم فراهم و بتواند حداکثر مخاطب را جلب کند. عمدتاً اجراهای هفته موسیقی نیز به این شکل بوده و توانسته است، ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کند.