به گزارش هنرآنلاین ، "حسن معجونی" که نمایش "ابر صورتی" را در جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک اجرا می‌کند، گفت: سیستم برگزاری جشنواره ما باید تغییر کند. به این معنا که کارهایی که اجرای عمومی خود را پشت سر گذاشته‌اند و امتحان خود را پس داده‌اند، در جشنواره اجرا شوند نه نمایش‌های تازه‌ای که اولین اجرای خود را در جشنواره انجام می‌دهند، با این حال نگاه جدی به نمایش‌های عروسکی بزرگسال و کودک بیشتر شده است.

وی در ادامه به به ستاد خبری جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک اضافه کرد: جشنواره باید ویترینی برای فعالیت‌های یک رشته خاص و محلی برای تبادل تجربه‌ها و دیده ‌شدن کارها باشد و این درست نیست که جشنواره‌ای خود را ملزم بداند برای گروه‌های شرکت‌کنننده نوبت اجرای عمومی بگیرد. درحالی که در یک سیستم درست، نمایش‌هایی که از پیش آماده و اجرا شده‌اند، در جشنواره مورد قضاوت قرار می‌گیرند نه اینکه نمایش‌ها برای جشنواره آماده شوند به ویژه اینکه جشنواره تئاتر عروسکی دو سال یک بار برگزار می‌شود و گروه‌ها دو سال یک بار فرصت حضور و کار پیدا می‌کنند.

سرپرست گروه تئاتر"لئو" که پیش از این هم تجربیات دیگری در حوزه تئاتر عروسکی داشته است، درباره جاذبه این شاخه از تئاتر گفت: عروسکی جزو شاخه‌هایی است که برایم فوق‌العاده جذابیت دارد چراکه استفاده از عروسک و اشیا امکانات زیادی به هنرمند می‌دهد.

معجونی که نمایش‌هایش را برای مخاطب بزرگسال اجرا می‌کند، درباره شناخته شدن تئاترعروسکی بزرگسال در ایران توضیح داد: درحال حاضر شناخت نسبی نسبت به این شاخه به وجود آمده و تعداد افرادی که تئاتر عروسکی بزرگسال اجرا می‌کنند، خیلی زیاد شده است. به نظر می‌رسد به مدیوم عروسکی خیلی جدی نگاه می‌شود.

وی درباره برخی نگاه‌های تنگ‌نظرانه نسبت به تئاتر عروسکی که باعث محدودیت این رشته می‌شود، گفت: من همیشه کار خودم را می‌کنم و اگر نمایش و نگاهم را نپذیرند، اصلاً وارد کار نمی‌شوم چون قرار نیست ثابت کنم نمایشم عروسکی است یا نه ولی معتقدم این نگاه باید عوض شود . امروزه در دنیا نمایش‌هایی به عنوان تئاتر عروسکی اجرا می‌شود که در کشور ما اصلاً آن‌ها را به عنوان تئاتر عروسکی قبول نداریم و با این نگاه‌ها جلوی رشد و پیشرفت تئاتر عروسکی‌مان را می‌گیریم.

نمایش "ابر صورتی" براساس داستانی از علیرضا ایرانمهر آماده اجرا می‌شود و توسط کیوان سرشته این داستان را به نمایشنامه تبدیل کرده است.داستان این نمایش در دهه 60 می‌گذرد و درباره‌ی پسری است که به سربازی می‌رود و تیر می‌خورد و می‌میرد و ما درگیر هویت او هستیم.

الکا هدایت و کیوان سرشته به عنوان بازیگران و عروسک‌گردانان در اجرای این نمایش همکاری دارند. هما ساداتیان عروسک‌ساز است و طراحی صحنه را شایران عشایری انجام می‌دهد.

پاتوق نمایش عروسکی در تئاترشهر

همزمان با برگزاری شانزدهمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک، پاتوق تئاتر عروسکی ویژه کودکان در محوطه باز تئاتر شهر برپاست.

"افسانه زمانی" مدیر این پاتوق درباره برنامه‌های آن به ستاد خبری جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک گفت: پیشینه برپایی چنین پاتوق‌هایی به جشنواره تئاتر آیینی سنتی برمی‌گردد که همزمان با برگزاری جشنواره، فضایی را برای آشنایی بچه‌ها با نمایش‌های سنتی ایران تعریف کردیم و خوشبختانه با استقبال خانواده‌ها روبرو شد.

وی ادامه داد: از آنجاکه یکی از دغدغه‌های دبیر جشنواره تئاتر عروسکی، کار عروسکی ویژه کودکان است، قرار شد در جشنواره تئاتر عروسکی هم فضایی را برای بچه‌ها و خانواده‌هایشان تعریف کنیم تا بتوانند ضمن تماشای نمایش‌های عروسکی ویژه کودکان، در شکل‌گیری یک اثر نمایشی مشارکت کنند.

زمانی با اشاره به برنامه‌های مختلفی که رد این پاتوق برگزار می‌شود، گفت: بخشی از برنامه‌های این پاتوق به اجرای نمایش مربوط می‌شود و بخش دیگری هم ویژه برگزاری کارگاه‌های هدف‌مندی است که هر روز در کنار اجرای نمایش‌ها، برپا خواهند بود.

به گفته این کارگردان تئاتر، در این کارگاه‌ها ساخت و ساز عروسک، اوریگامی،قصه‌گویی، نمایش خلاق و ... توسط مربیانی که در این زمینه‌ها مهارت و سابقه کار دارند، آموزش داده می‌شود.

زمانی اضافه کرد: بر اساس صحبتی که با مربیان داشته‌ایم، هر روز فرمتی از قصه‌گویی را تعریف می‌کنیم و بچه‌ها بر اساس همان قصه، شروع به کار می‌کنند تا به اجرای یک نمایش برسیم و بچه‌ها به درک کارکرد عروسک برسند و عروسک‌هایی بسازند که بتوانند با آن کار کنند.

کارگردان نمایش‌های "ملی" و "سه بچه خوک" اضافه کرد: در این بخش داستان‌های شاهنامه، افسانه‌ها و متل‌های ایرانی، قصه‌های پریان، قصه‌های تاریخی، مذهبی و ...برای اجرای نمایش مورد استفاده قرار می‌گیرند . با این شیوه بچه‌‌هاهم با داستان‌ها و متل‌های ایرانی آشنا می‌شوند و هم اینکه کار ما از تنوع لازم برخوردار می‌شود و به هدف‌مند تر شدن کارمان کمک می‌کند.

وی افزود: علاوه بر کارگاه‌ها، استیجی برای اجرای هر روزه نمایش‌های عروسکی مشارکتی طراحی کرده‌ایم که بچه‌ها دران فضا در اجرای نمایش‌هایی با موضوعات همچون "محیط زیست"، "هوای پاک" و ...، مشارکت می‌کنند.

افسانه زمانی در پایان از همه خانواده‌ها دعوت کرد تا کودکان خود را برای شرکت در برنامه‌های این پاتوق به همراه بیاورند.

پاتوق تئاتر کودک و نوجوان از روز یکم تا ششم شهریورماه از ساعت 17:30 دقیقه در محوطه پارک دانشجو روبروی تئاتر شهر برپاست.

برای گرفتن اخبار این دوره از جشنواره به سایت http://tehranmobarakfestival.com/ مراجعه فرمایید.