به گزارش هنرآنلاین ، آیین پایانی پنجمین جشنواره بازیگری سه نقطه شامگاه دوشنبه 19 تیرماه در سالن استاد رکن الدین خسروی تماشاخانه و مدرسه تئاتر سه نقطه با حضور تعداد بسیار زیادی از شرکت کنندگان و علاقه مندان برگزار و برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره مشخص شده و جوایز خود را دریافت کردند.

در ابتدای این مراسم رضا ثروتی یکی از اعضای گروه ارزیابی و داوری آثار که برای شرکت در مراسم دیگری ناگزیر به ترک آیین پایانی بود در سخنان کوتاهی ضمن پوزش از حاضران گفت :روزی که با من تماس گرفتند برای داوری این آثار، این مسئولیت را قبول کردم و سریع هم پشیمان شدم زیرا پارسال نیز در جشنواره دانشجویی داور بودم و این کار مشکل است.وی ادامه داد: از نسیم ادبی عزیز و حمیدرضا نعیمی تشکر می‌کنم چرا که واقعاً با خلوص نیت و صادقانه عمل کردند به گونه ای که طوری رأی دهیم تا حق کسی ضایع نشود.ثروتی افزود: در این جشنواره استعدادهای زیادی را دیدم و به همه شما تبریک می گویم. وی تاکید کرد: مساله بیان بازیگران امر بسیار مهمی است که همه شرکت کنندگان می‌بایست به آن توجه کنند و در آموزش‌ها نیز زمان و توجه بیشتری صرف این مساله شود.

برپایه این گزارش پس از سخنان رضا ثروتی برنامه موسیقی برای حاضران در نظر گرفته شده بود که در این بخش پیام جوانی و آزاد گرجی با بداهه نوازی ساز الکترو باقلاما و کوزه به هنرنمایی پرداختند و همزمان نیز تصاویری از کارگردان فقید سینمای ایران عباس کیارستمی به همراه بازیگران درگذشته پیشکسوت بهمن زرین پور و ملیحه نیکجومند به روی پرده نمایش آمد و مورد تشویق بسیار زیاد حضار قرار گرفت.

در ادامه این مراسم رامین معصومیان دبیر جشنواره در سخنان کوتاهی با ارائه گزارشی از مجموع آثار شرکت کننده و همچنین فعالیت‌های انجام شده در مدت برپایی این رخداد به مساله آموزش به عنوان یکی از اهداف اصلی جشنواره پنجم اشاره کرد وبا تقدیر از حضور مسعود دلخواه نشق ارزشمند وی را در امر آموزش نوین بازیگران جوان تئاتر کشور ستود.

برپایه این گزارش محمد حسن نجفی رییس جشنواره نیز در سخنان کوتاهی با قدردانی از حضور ارزشمند و گسترده دانشجویان و هنرجویان بازیگری از نقاط مختلف کشور در پنجمین جشنواره بازیگری سه نقطه چند نکته مهم و چشمگیر وجود داشت. به گفته وی تاکید بر آموزش مستمر ، حضور جمع بسیار خوبی از جوانان تئاتری و بازخوردهای بسیار خوبی که در بین کارها دیده شده از مهم‌ترین دستاوردهای پنجمین دوره جشنواره بازیگری سه نقطه بود. وی اظهار امیدواری کرد تا دوره‌های آینده به شکل گسترده و مطلوب‌تر با چشم انداز برگزاری به صورت ملی برگزار شود.

بر پایه این گزارش اجرای بادی درامینگ (نمایشی به صورت نواختن ریتم بدون استفاده از ابزارآلات موسیقی و به وسیله اندام بدن و ایجاد صدا توسط بدن اجراگر) با طراحی و سرپرستی آزاد گرجی اجرا شد که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. سپس با حضور دکتر مسعود دلخواه (میهمان ویژه جشنواره)، حمیدرضا نعیمی و نسیم ادبی (داوران جشنواره) و محمد حسن نجفی و رامین معصومیان (رییس و دبیر جشنواره) به روی صحنه بخش تقدیر و اعلام اسامی برگزیدگان آغاز شد.

در این بخش حمیدرضا نعیمی در سخنان کوتاهی گفت: خوشحالم که در این جمع حضور دارم و می‌خواهم از دوستانی که جایزه نمی‌گیرند تقاضا کنم تا دوستانی که جایزه می‌گیرند را خوب تشویق کنند چرا که مدت‌هاست این رویه خوب را فراموش کرده‌ایم که از موفقیت دوستانمان نیز باید خوشحال شویم. وی در ادامه با قدردانی از محمد حسن نجفی و مدرسه تئاتر سه نقطه برای برپایی این جشنواره افزود: از آقای نجفی تشکر می‌کنم که تا به حال حتی در لفافه یک بار هم نگفتند برگزیدگان از مدرسه سه نقطه باشد. واقعاً این جشنواره به من چسبید امیدوارم که جوایز هم به شما بچسبد امتیازات به هم نزدیک بود و جوایز ما محدود. انتخاب ما انتخاب سختی بود.

در ادامه این بخش تقدیر از اعضای ستاد و دبیرخانه جشنواره و اعضای گروه بازبینی آثار انجام شد که طی آن جمیله امینیان هدی تورنگ ،فرشته احدی برنا، یاشار بیک زاده، سید جواد حسینی، الناز سلیمانی، سمیرا خلیلی، سارا خانکی، رضا رهبری فرد ،فاطمه احمدی ،علی دولتیاری ، مهرداد دعوتخواه، پریا وفائی ،عباس دلیر، زهرا نجفی و ندا الماسیان طهرانی از اعضای ستاد و دبیرخانه و مرتضی اسماعیل کاشی ، حمیدرضا هدایتی ،احسان پایدار ،محمدرضا علی اکبری از اعضای گروه بازبینی مورد تقدیر قرار گرفتند.

بنا به این گزارش پس از قرائت بیانیه کوتاه گروه داوران آرای بخش‌های گوناگونه جشنواره به این شرح اعلام شد:

تقدیر ویژه هیئت داوران: از پریا صالحی، هنرمند نوجوان بخش مونولوگ نمایش ساعت بمباران ازموسسه خانه پدری هنرمندان/آمل الف- بخش مونولوگ (تک گویی): 1- (بازیگری زن): تقدیر: مریم کیان پیشه، نمایش جای امن از دانشگاه سوره تقدیر: نیلوفر عباسی، نمایش چشمان دگمه ای من از کارگاه بازیگری تالار مولوی بازیگر برگزیده جشنواره: محبوبه السادات حسینی، نمایش این تابستان فراموشت می‌کنم، موسسه چهره‌های ماندگار/کرمان 2- (بازیگری مرد) تقدیر: امیر بشیره نژاد، نمایش هملت ماشین، از مدرسه تئاتر سه نقطه تقدیر: علی ایزدی، سه تن و دو در، ازدانشگاه علمی کاربردی- واحد4 بازیگر برگزیده جشنواره: حسن خلج، نمایش نیمه شب تابستان، ازکارگاه بازیگری تالار مولوی ب- بخش نمایش‌های دو یا چند نفره 1- (بازیگری زن): بازیگر برگزیده جشنواره: سونا غضفری، نمایش پزشک نازنین، از مدرسه تئاتر سه نقطه در این بخش فقط بازیگر برگزیده از سوی داوران معرفی شد 2- (بازیگری مرد): تقدیر: امیر عضد، نمایش جزیره، ازمدرسه تئاتر سه نقطه بازیگر برگزیده جشنواره: مرتضی علیدادی، نمایش جایگزین، ازدانشگاه سوره ج- بخش نمایش‌های کامل 1- (بازیگری زن): بازیگر برگزیده جشنواره: فاطمه کاظمی، نمایش زندگی من و موریس، به کارگردانی محمدجواد سجادی ازآموزشگاه سینمایی پویا هنر در این بخش فقط بازیگر برگزیده از سوی داوران معرفی شد 2- (بازیگری مرد): تقدیر: شایان رسولی، نمایش داستان زنی که هرروز ساعت شش می‌آمد، به کارگردانی شایان رسولی از مدرسه تئاتر سه نقطه بازیگر برگزیده جشنواره: پیمان محمدی، نمایش سه نقطه، به کارگردانی پیمان محمدی ازموسسه فرهنگی کارنامه پنجمین جشنواره بازیگری سه نقطه، از 19 تا 21 تیرماه امسال با دبیری رامین معصومیان در سالن‌های استاد خسرو شکیبایی و استاد رکن الدین خسروی تماشاخانه و مدرسه تئاتر سه نقطه برگزار شد و به گفته رییس جشنواره فعالیت‌های برگزاری دوره ششم جشنواره از ابتدای مرداد ماه آغاز می‌شود.

حمید رضا نعیمی و فرهاد تجویدی به جمع مدرسان مدرسه تئاتر پیوستند

مدرسه تئاتر پنجمین جشنواره تئاتر شهر با پیوستن حمید رضا نعیمی و فرهاد تجویدی دو کارگاه نمایشنامه نویسی و بازیگری برگزار می‌کند.

مدرسه تئاتر که از سال گذشته کار خود را در قالب جشنواره تئاتر شهر و با هدف آموزش هنرجویان و هنرمندان جوان تئاتر در زمینه‌های مختلف هنر تئاتر آغاز کرده است در دور دوم برگزاری خود کارگاه آموزشی بازیگری و نمایشنامه نویسی با حضور دو مدرس تئاتر را برگزار می‌کند.

حمید رضا نعیمی نویسنده ، کارگردان و بازیگر شناخته شده کشور که آثار ماندگاری را در زمینه نمایشنامه دارد در این مدرسه فنون نمایشنامه نویسی را آموزش خواهد داد.

فرهاد تجویدی بازیگر و کارگردان تئاتر نیز که چندین دوره متوالی به عنوان کارگردان با این جشنواره همراهی کرده و با حضور هنرجویان جوان بازگری آثار قابل توجهی را روی صحنه برده است این بار با پیوستن به مدرسه تئاتر شیوه بازیگری خود را در اختیار هنرجویان و علاقه مندان بازیگری قرار می‌دهد.

تا کنون مدرسه تئاتر ثبت نام دو کارگاه نمایشنامه نویسی با حضور محمد چرمشیر و تئاتر برای کودک و نوجوان را با حضور مریم کاظمی را آغاز کرده که به زودی جدول زمانبندی هر کارگاه اعلام می‌شود.

علاقه مندان به ثبت نام در این دوره‌های آموزشی می‌توانند با دبیرخانه جشنواره به آدرس بلوار کشاورز ، نبش خیابان دائمی ، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ، طبقه 9 و شماره تلفن‌های ۸۸۹۸۱۶۷۵_۹۶۶۵۳۵۴۵ تماس بگیرند. معرفی دوازده گروه نمایشی کانون‌های فعال تئاتر برای مرحله بازبینی دبیرخانه پنجمین جشنواره تئاتر شهر با توجه به اهداف جشنواره مبنی بر حمایت از گروه‌های فعال فرهنگسراها و کانون‌های تئاتر 12 اثر را با نظر شورای انتخاب به مرحله بازبینی جشنواره معرفی کرد.

در این فهرست 10 نمایش صحنه ای به شرح زیر اعلام شده‌اند:

"اسماعیل" نوشته سید رضا خاتمی و کارگردانی هما شیرازی "پاداش جنگ" نوشته سام نامی و کارگردانی کتایون کارایی "غم فراق" نوشته و کارگردانی حامد ادوای "سکوت با طعم اکالیپتوس" نوشته و کارگردانی محمد قاسمی "مرگ آسید کاظم" نوشته احسان بدخشان و کارگردانی محمد محقق منتظری "ماه منظر" نوشته امیر دژاکام و کارگردانی محمد امیری آتشگاه "تیغ کهنه" نوشته محمد امیر یاراحمدی و کارگردانی کورش حیدری "صد" نوشته کیمیا کاظمی و کارگردانی پوریا رحیمی سام "پدر ، دروغ، اعدام" نوشته و کارگردانی علی اولیایی نژاد "وقف ماهی" نوشته و کارگردانی سهیل قناعتی در بخش خیابانی نیز دو نمایش زیر برای حضور در مرحله بازبینی معرفی شده‌اند:

"قمر در عقرب" نوشته و کارگردانی محمدحسین یکتا عربانی "شاهزاده کوچولو" نوشته و کارگردانی آرمین ریاضی مسابقه عکاسی 10 استاد در جشنواره تئاتر شهر بخش عکس پنجمین جشنواره تئاتر شهر در طرح خلاقانه ای با عنوان "مسابقه عکاسی 10 استاد" عکاسان تئاتر را به چالشی از آموزش و خلق اثر هنری دعوت کرده که تا کنون با استقبال قابل توجه هنرمندان و هنرجویان این رشته همراه شده است.

این بخش که با مدیریت رضا موسوی برگزار می‌شود بنا دارد از نگاه عکاسان نوگرای تئاتر ، تجربه این هنرمندان و نگاه حرفه ای به این حوزه بهره بگیرد.

بخش مسابقه 10 استاد به طورت مسابقه عکاس یاز نمایش‌های صحنه ای و خیابانی جشنواره پنجم تئاتر شهر برنامه ریزی شده و در آن عکاسان حرفه ای که سابقه آموزش داشته‌اند به عنوان استاد و هدایت کننده گروه‌های چهار نفره شرکت کنندگان را همراهی خواهند کرد.

هر تیم به صورت رالی در روزهای جشنواره عکاسی کرده و هر گروه هر شب و بعد از عکاسی روزانه از نمایش‌های جشنواره در فضای کارگاهی حاضر شده و بعد از مدت زمان لازم برای انتخاب و ویرایش ، عکس‌های منتخب خود را جهت امتیاز گیری به بخش داوری تحویل می‌دهند . کلیه عکس‌های گروه‌های دهگانه پس از کد گذاری، توسط داوران امتیازدهی و این امتیازات در پرونده کاری گروه‌ها ذخیره و به امتیازات روزهای دیگر افزوده می‌شود.

حضور کلیه عکاسان حرفهای و غیرحرفهای کشور در مسابقه آزاد است. عکاسان علاقه مند می‌توانند با مراجعه به دبیرخانه و تکمیل و ارسال فرم مخصوص از طریق ایمیل به آدرس com.gmail@phototheater.c.t.f در این مسابقه بزرگ عکاسی ثبت نام کنند.

مطالعه دقیق فراخوان برای این بخش الزامی است.

پنجمین جشنواره تئاتر شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در شهریور ماه 1395 و در مراکز فرهنگی و هنری شهر تهران برگزار می‌شود.

آخرین مهلت برای شرکت در بخش " جایزه استاد جواد ذوالفقاری "اعلام شد

بخش مسابقه نمایشنامه نویسی "جایزه استاد جواد ذوالفقاری" تا پایان مرداد ماه 1395 پذیرای نمایشنامه‌های عروسکی دانشجویان خواهد بود.

این بخش که با هدف حمایت از دانشجویانی که در عرصه نمایشنامه نویسی عروسکی قلم می‌زنند و حمایت از تولید نمایشنامه با موضوعات ذکر شده در این فراخوان شکل گرفته است.

مطابق فراخوان تمامی متون ارسال شده به بخش‌های مختلف جشنواره نیز علاوه بر متون ارسال شده برای این بخش مورد داوری قرار خواهند گرفت.

در این بخش صرفاً نمایشنامه‌های عروسکی ایرانی که تا کنون در هیچ مسابقه نمایشنامه نویسی حائز رتبه نشده و به چاپ نرسیده باشند مورد پذیرش قرار خواهند گرفت.

چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویی با دبیری محمد تقی پور از 11 تا 17 آذرماه 95 در تهران برگزار می‌شود.