سرویس سینمایی هنرآنلاین ،مراسم اختتامیه بخش بین‌الملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر با تمام حرف و حدیث‌های تفکیک بخش بین الملل از بخش ملی برگزار شد. حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی، دبیر جشنواره فیلم فجر و مدیر بخش بین‌‌الملل سینمای ایران و جمعی از هنرمندان داخلی و خارجی در تالار وحدت، اختتامیه جشنواره ملی فیلم فجر را تداعی می‌کرد.

اگرچه انتظار می‌رفت که سالن کاملا پر از حضار باشد و شور و هیجان اختتامیه جشنواره ملی فیلم فجر را در بربگیرد اما باز هم حس و حال اختتامیه جشنواره فیلم، کمتر در آن دیده می‌شد.

در این مراسم میهمانان خارجی بخش بین الملل، شرکت کنندگان هجدهمین بازار فیلم تهران، داوران بخش بین‌الملل، شبکه‌های مختلف تلویزیونی داخلی و خارجی و عوامل فیلم‌های شرکت کننده در بخش مسابقه‌های رقابتی و اهالی رسانه‌ها حضور دارند.

این جشنواره سه بخش مجزا شامل "جلوه‌گاه شرق" و "سینمای سعادت" و "هنر و تجربه" داشت که در رقابت با یکدیگر بودند و فیلم‌های تقسیم شده در این بخش، جایزه‌های خود را دریافت می‌کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: جشنواره بین المللی فیلم فجر نماد بارز دیپلماسی فرهنگی است و این رویداد در دوره‌های بعدی می‌تواند به موفقیت‌های بیشتری در عرصه بین الملل برسد.

علی جنتی در این مراسم گفت: بهترین سلام و درود خود را به شما سینماگران تقدیم می‌کنم و میلاد امام متقین امیر مومنان علی (ع) را به هموطنان، میهمانان و پیروان آن حضرت تبریک گفته و به میهمانان خارجی خیر مقدم می‌گویم.

وی یادآور شد: سرزمین ما، میراث دار تمدن چند هزار ساله و مهد تمدن و فرهنگ در خاورمیانه است و مردمان آن، به میهمان نوازی شهرت دارند و آوازه علم و دانش آنان عالم گیر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: بر این باوریم که تعالی دانش و فرهنگ و هنر جز با تعامل و تبادل فکر و اندیشه امکانپذیر نیست و در این میان صنعت سینما با توجه به نقش انگار ناپذیر آن در فرهنگ، یکی از درخشان‌ترین پدیده‌های عصر حاضر است که با گستردگی، آثار ژرفی بر جای می‌نهد و به نزدیکی فرهنگ‌های مختلف کمک می‌کند.

جنتی اظهار کرد: ویژگی بارز سینمای ایران، باور‌ها و داشته‌هایی است که برگرفته از حقیقت انسانی بوده و تلاش ما برای رسیدن به سعادت است؛ سعادتی که خواسته همه مردمان و خواسته بشر است از‌ای نرو در سطح جهان، مخاطبان بسیاری را سینمای ایران کسب کرده است.

وی ادامه داد: جشنواره فجر تلاش می‌کند که از پنجره هنر هفتم، به نیازهای روحی بشر گرفتار در بحران هویت، پاسخ دهد و این ویژگی سینمای ایران، آن را نسبت به دیگر رویدادهای بین المللی متفاوت می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در جهانی که به رغم پیشرفت‌ها، تروریست و خشونت و دیکتاتوری مردم را می‌آزرد سینمای درد آشنا و منطبق بر وجدان بشری، مورد توجه همه حق طلبان جهان خواهد بود.

جنتی با بیان اینکه این جشنواره یکی از جنبه‌های بارز دیپلماسی فرهنگی است گفت: جشنواره فیلم فجر می‌تواند رابطه تنگاتنگی را با سینمای جهان داشته باشد.

وی اظهار امیدواری کرد با توافق نهایی ایران و ۱+۵ در زمینه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران و رفع برخی محدودیت‌های بین المللی، جهشی چشمگیر در سینمای ایران رخ داده و این جشنواره نیز شاهد استقبال شگرف باشد.

وزیر فرهنگ و. ارشاد اسلامی ادامه داد: فیلم‌های نمایش داده شده در این جشنواره، متفاوت بود اما همه برای تحقق یک هدف مشترک ساخته شده بودند. مشارکت سینماگران از ۵ قاره جهان در جشنواره فیلم فجر، بیانگر تکثر ایده‌ها و جایگاه سینمای ایران و گونه سینمایی خاص آن است. این ویژگی، موجب شده از جشنواره فیلم فجر از همه فرهنگ‌ها فیلم بپذیرد بدون اینکه به حضور سینماگران کمتر شناخته شده بی‌رغبتی نشان دهد.

در ادامه برنامه، حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی با تقدیر از حمایت‌های علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری این جشنواره یادآور شد: وزیر ارشاد به کمتر از بهترین‌ها در برپایی برنامه‌های فرهنگی قانع نیست و معتقد است که برنامه‌های فرهنگی باید در اوج باشد، اما شانس داشتیم که ایشان که در طول برگزاری جشنواره تهران نبودند، اما از دیگر شهر‌ها، جزئیات کار ما را رصد می‌کردند.

وی ادامه داد: ایران ظرفیت برگزاری جشنواره‌ای با استانداردهای جهانی را دارد و امیدوارم در دوره‌های بعدی شاهد هرچه بهتر برگزار شدن بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر باشیم.

ایوبی همچنین اظهار کرد: مردم ایران و سینماگران ایران در این جهانی که پر از غبار و سوءتفاهم است و زنگارهایی که دل ما را سیاه کرده و مانع از تابیدن نور عشق می‌شود به دنبال این هستند که دل‌ها را از غبار بزدایند و نور عشق و دوستی و محبت را نشان دهند.

رییس سازمان سینمایی ادامه داد: تلاش می‌کنیم دوره بعدی جشنواره فیلم فجر بهتر و باشکوه‌تر باشد. ایران ظرفیت و توانایی برگزاری جشنواره‌ای بین‌المللی را در سطح استانداردهای جهانی دارد.

وی با اعتقاد بر بازتاب خوب جشنواره نزد میهمانان خارجی اضافه کرد: در این چند روز در گفت‌وگو با میهمانان و مدیران جشنواره‌های حاضر در جشنواره فیلم فجر، درخواست کردم جشنواره را نقد کنند و نمره‌ای که میهمانمان به این رویداد دادند خوب بود.

رییس سازمان سینمایی افزود: بازار جشنواره استاندارد و استقبال و پذیرایی در حد توانایی قابل قبول و کاتالوگ‌ها و بروشور‌ها قابل ستایش بود و استقبال خوبی از کارگاه‌های تخصصی جشنواره شد.

وی همچنین با اشاره به حضور ۱۸ مدیر سینمایی در جشنواره تاکید کرد: نیاز داریم در سیاستگذاری سینمایی با یکدیگر همراهی کنیم و مدیران سینمایی باید با یکدیگر همکاری و همفکری کنند و پس از برپایی نخستین نشست هم‌اندیشی مدیران سینمایی حاضر در جشنواره نیز بیانیه خوبی منتشر شد.

ایوبی اضافه کرد: زمان جشنواره مورد تایید همه حرفه‌ای‌های جشنواره بود و امیدوارم سال بعد و سال‌های بعد، اتفاقات بهتری در جشنواره فیلم فجر رخ دهد. تیم جوان حاضر در بخش بین‌الملل جشنواره عملکرد خوبی داشتند و این مهم نشان داد اگر جوانان ما خوب می‌سازند، باید در مدیریت سینما نیز این جوانان را دخالت دهیم و این جوانان می‌توانند بدرخشند و درخشیند. همچنانکه برگزارکنندگان بخش بین‌الملل جشنواره در ایام نوروز درگیر کار بودند و از آنان تقدیر می‌کنم.

او بعد از سخنرانی خود دقایقی را به زبان انگیسی با میهمانان خارجی سخن گفت و حکایت سیمرغ عطار را شرح داد.

در ادامه این مراسم ایوبی با اهدای نشان شمس به ولادیمیر مالایشوف مولانا‌شناس روسی و لیلی انور به پاس شناساندن این شاعر بزرگ تشکر کرد.

ایوبی در این باره توضیح داد: خانم لیلی انور را افراد زیادی در دنیا می‌شناسند. ایشان سفیر توانمد فرهنگ و ادب ایرانی در جهان هستند. ایشان با تسلطی که به زبان‌های مختلف دارند، جلسات باشکوهی را در کشورهای مختلف برای فرهنگ ایرانی برگزار کرده‌اند که من شاهد بعضی از آن‌ها بوده‌ام.

وی درباره ولادیمیر مالایشوف هم خاطرنشان کرد: آقای ولادیمیر مالایشوف از چهره‌هایی هستند که مدیریت‌های مختلف فرهنگی در شوروی سابق و روسیه فعلی را برعهده داشته‌اند و در حال حاضر رییس یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های سینمایی روسیه هستند. ایشان همواره سعی کرده‌اند فرهنگ و تمدن ایرانی را معرفی کنند. ایشان کاری کرده‌اند که دوستاران فرهنگ و هنر با یکدیگر ملاقات کنند.

همچنین ولادیمیر مالایشوف پس از دریافت نشان شمس پشت تریبون رفت و به فارسی از رییس سازمان سینمایی تشکر کرد که این اتفاق با استقبال روبرو شد.

لازم به یادآوری است که با پایان سخنرانی‌ها، کلیپ‌های سینمایی پخش می‌شد.

اما علیرضا رضاداد دبیر جشنواره از دیگر سخنران این مراسم بود. وی ضمن خیرمقدم به میهمانان ایرانی و خارجی، به مناسبت میلاد حضرت علی (ع) جملاتی را از جرج جرداق اندیشمند مسیحی درباره آن امام همام قرائت کرد.

او سپس درباره این دوره از جشنواره فیلم فجر که بخش بین الملل آن برای اولین بار به صورت مستقل برگزاری شده بود، اظهار کرد: دفتر سی و سومین جشنواره فیلم فجر را با کوله باری از یافته‌ها و دستاوردهای گرانقدر می‌بندیم. امروز به جرات می‌توان گفت هر اثر هنری که در جهان خلق می‌شود و می‌تواند راهی به سعادت بشر باز کند، خود ثروتی است که راه صیانت از آن توسعه ارتباط میان سازندگان آثار است.

دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: استقلال برگزاری همین هدف را دنبال می‌کرد و خدا را سپاسگذاریم که توانستیم در ایجاد این ارتباط قدمی بلند برداریم. گمان می‌کنیم که جشنواره فیلم فجر از این پس تفاوت‌های خود را با دیگر جشنواره‌ها بیشتر به نمایش بگذارد و با نمایش ۱۹۶ اثر از کشورهای گوناگون و فیلمسازانی با سلایق گوناگون می‌توانیم همه ساله جشنواره‌ای قابل توجه را شاهد باشیم.

رضاداد با اشاره به نقش سینما تاکید کرد: پیوند بین ملت‌ها هر روز وسیع‌تر می‌شود و سینما می‌تواند این پیوند را عمیق‌تر کند.

دبیر جشنواره فجر در پایان سخنانش با تشکر از همه همراهان این جشنواره گفت: از تمام کسانی که با ما همکاری کردند، همه متقاضیان، همه آن‌ها که فیلمشان انتخاب شد و در جشنواره حضور پیدا کردند، تشکر می‌کنم. گرچه امروز به ناچار تعدادی از این فیلم‌ها به عنوان آثار منتخب معرفی می‌شوند اما تردیدی نداشته باشیم که همه شرکت کنندگان در جشنواره بین المللی فیلم فجر، برگزیده‌اند.

بعد از سخنرانی‌های مدیران سینمایی برای تنوع در مراسم اختتامیه، قسمت‌های کوتاهی از مثنوی معنوی توسط لیلی افشار به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه شد که شاهو عندلیبی با نواختن نی، این مولوی‌شناس را همراهی کرد.

هنرمندانی چون رخشان بنی اعتماد، فرشته طائرپور، فرزاد مؤتمن، هوشنگ گلمکانی، شهرام مکری، سیف‌الله صمدیان در کنار مدیرانی مانند حبیب ایل‌بیگی مدیر نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، محمد حیدری مدیر موزه سینما، فرید فرخنده کیش مدیر سینمای جوان، محمد مهدی طباطبایی‌نژاد مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و... از حاضران در این برنامه بودند. فهرست برندگان را اینجا ببینید.

انتهای پیام/