سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: "وصف طعام" دیوان اطعمه مولانا ابواسحاق حلاج شیرازی بر اساس نسخه تصحیح شده میرزا حبیب اصفهانی به ویرایش محسن آزرم در نشر چشمه منتشر شد.
در پشت جلد کتاب و در توضیح این کتاب میخوانیم: "وصف طعام" دیوان بسحاق اطعمه شیرازی است؛ کتاب کمنظیری که سفره روزانه مردمان روزگار تیموریان و اطعمه و اشربه آن روزگار را به دست ما رسانده است. این شیرازی خوش قریحه که در قرن نهم زندگی میکرده به جای آنکه مثل بیشتر شاعران آن روزگار غزلی درباره معشوق و محبوب بسراید زبان به ستایش خوردنیها و نوشیدنیهایی گشوده که در سفره توده مردم یافت میشده و شعرهایی سروده که نقیضه مشهورترین و بهترین شعرهای حافظ و سعدی و باقی شاعران نام دار است و سراسر درباره غذاهایی است که در سفره آنها که در شمار اشراف نبودهاند یافت میشده؛ سندی ماندگار که میرزا حبیب اصفهانی مترجم خوشقریحه کتاب "حاجی بابای اصفهانی"، 133 سال پیش از این در دار السعاده استانبول منتشرش کرده و فرهنگ مختصری هم به کتاب افزوده؛ دایره المعارف کوچک خوردنیها و نوشیدنیهایی که در یدوان بسحاق آمده و نام بسیاری از آنها به مرور از یاد رفته است.
این کتاب در تیراژ 1000 نسخه، 230 صفحه و با قیمت 14000 تومان منتشر شده است.
انتهای پیام/