به گزارش خبرنگار سینمایی هنرآنلاین ؛ آیین اختتامیه بخش تجلی اراده ملی با حضور نمایندگان نهاد ها و ارگان ها و فیلمسازان حاضر در سی و دومین جشنواره فیلم فجر واهالی رسانه در تالار ایوان شمس برگزار شد.

این مراسم با تاخیر 50 دقیقه ای با بخش سرود جمهوری اسلامی ایران و بخش آیاتی چند از کلام الله مجید با اجرای احسان کرمی به طور رسمی آغاز شد. در ابتدای مراسم علیرضا رضا داد دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر به روی صحنه آمد و گفت: از سال های گذشته این امید وجود داشت که این بخش گزارش کار همه نهادها و سازمان هایی باشد که در طول سال در فیلم های سینمایی مشارکت کرده و از ظرفیت های سینما برای پیشبرد اولویت ها و اهداف کشور استفاده می کنند. سینما ظرفیت وسیعی دارد که هر چقدر از آن بیشتر استفاده کنیم می توانیم در جهت اهداف انقلاب گام برداریم.

او با اشاره به نمایش فیلم ها در استان ها گفت: امسال در ۳۱ استان نمایش فیلم داشتیم و این کار بزرگی بود که به همت مدیریت استان‌ها در بخش‌های مختلف این کار سامان یافت. همچنین اختتامیه های متعدد در ۲۲ استان آیین پایانی این بخش را قدری به تاخیر انداخت

رضاداد با بیان این موضوع که اختتامیه تجلی اراده ملی آخرین آیین جشنواره است اضافه کرد : ما در هفته آینده با آیین تقدیر و تشکر از هیات انتخاب و داوری پرونده جشنواره سی و دوم را می بندیم و از هفته بعد از آن، شورای سیاستگذاری جشنواره تعیین می شود.

او با تشکر از سازمان ها و نهادهایی که در بخش تجلی اراده ملی جشنواره امسال حضور داشتند گفت: همکاری دوستان عزیز باعث شد که ما بتوانیم در هر دو بخش جشنواره (اصلی و هم تجلی اراده ملی) موفق باشیم. علیرغم این که کار ما در موزره سینما زیادتر شد، اما به آرامش هر دو بخش کمک کرد. امسال سال تغییر و تحول دولت است؛ شاید نمی شد انتظار این مشارکت را بیشتر از این داشت.

دبیر جشنواره فیلم فجر اظهار امیدواری کرد که آیین تجلی اراده ملی آیینی باشد که سازمان ها در تولید فیلم ها مشارکت داشته باشند و شاهد حمایت سازمان ها در این بخش باشیم. سینما مساله ملی است و باید دست به دست هم دهیم و آن وقت سینمای رو به پیشرفت خواهیم داشت. امیدوارم برنامه ریزی در این بخش از ابتدای سال آتی به گونه ای باشد که آیین نامه مشخص و جداگانه ای برای این بخش تدوین شود.

رییس سازمان سینمایی: انقلاب اسلامی کارنامه سینما است

در ادامه مراسم رییس سازمان سینمایی دکتر حجت الله ایوبی به روی صحنه آمد و گفت: بولتن نوشتن تنها کاری که می کند این است که علما را نگران کند. یک بولتنی دیدم که پیش بزرگی رفته بود و نوشته بودند امسال در ۲۳ فیلم سیگار کشیده شده است.

او با تاکید بر این که قدر این سینمای شریف را بدانیم یادآور شد: ما یک سینمای خوب و شریف داریم که افتخار جهان اسلام است. در دل این سینما همه جور گفتمانی جا دارد، آن نگاه انحرافی که شکل گرفت که این سینما را ویران کنیم و سینمای جدید بسازیم این موضوع شدنی نیست.

ایوبی تاکید کرد: باید این سینمای شریف و بنای باشکوه را حفظ کنیم و در درون آن همه سلایق قابل قبول است. به همه آن ها احترام می گذاریم و دیدگاه هایشان را می پذیریم. نمی گویم فیلم تلخ و بد نداریم، ولی فیلم هایی می سازیم که همه اعضای خانواده می روند می ببینید. این سینمای سینمای انقلاب و دفاع مقدس است، انقلاب اسلامی کارنامه سینما است. او با تشکر از همه کسانی که در جشنواره امسال تلاش کردند و زحمت کشیدند اظهار امیدواری کرد که پرونده جشنواره بعدی زودتر با همدلی و همفکری با سینماگران باز شود.

ایوبی با اشاره به حضور نهادها و سازمان ها در سینما گفت: امشب هم شب خوبی است که سازمان ها و نهادها پایشان به سینما باز می شود. سینما یک امر ملی است که بدون کمک شما کاری از دست ما ساخته نیست. کار ما خیلی سخت است و آرزو نمی کنم شما هیچ کدام جای بنده باشید، امیدوارم با همدلی نهادهای مختلف کار را جلو ببریم. او یادآور شد: به هر حال انتظارمان از نهادها و دستگاه های مختلف این است که کنار سینما بیایند و هزینه کنند. خیلی ها هستند که سینما رفتن را تجربه نکرده اند. من آن قدر سینما سلام برگزار می کنم حتی اگر همه شیشه های سینما بشکند- برای این که مردم سینما رفتن را تجربه کنند.

در ادامه مراسم نهادها و ارگان های مختلف برگزیدگان خود را انتخاب کردند.

لوح تقدیر و جایزه ویژه جشنواره در بخش بهترین سینما، به سینما پایتخت به مدیریت علی اکبر دماوندی از میان پردیس سینمای آزادی، پردیس سینمای اریکه ایرانیان، سینما پایتخت و پردیس سینمایی تیراژه ۲ تعلق گرفت. همچنین لوح تقدیر به مالک سینما تیراِژه ۲ مصلح نیابه پاس کوشش در مسیر فراهم سازی و افتتاح سینما در سی دومین جشنواره فیلم فجر اهدا شد.

جایزه بهترین مدیریت و پرسنل از میان پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی ماندانا،پردیس سینمایی ملت و پردیس سینمایی کیان به پرسنل پردیس سینمایی ملت به مدیریت هادی منبتی تعلق گرفت. لوح تقدیر وجایزه ویژه بهترین متصدی سالن نمایش از میان پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی تماشا،پردیس سینمایی ماندانا،پردیس سینمایی راگا و پردیس سینمایی سپیده به متصدی سالن پردیس سینمایی ماندانا به مدیریت بهرامی و متصدی سالن پردیس سینمایی راگا خانم اکبری اهدا شد.

لوح زرین و برگزیده اول به شرکت سیستم های رسانه ای بعثت به مدیریت سید سعید رضوی تقدیم شد. همچنین بنیاد سینمایی فارابی به پاس تولید و طراحی ساخت جلوه بصری فیلم سینمایی ( چ) لوح و تندیس برگزیده اول را به موسسه ققنوسِ خیال با مدیریت سید هادی اسلامی تقدیم کرد . در این مراسم همچنین از چهار نفر متخصص با سابقه در زمینه اپتیک صدا و خدمات دیجیتال از چهار مرکز خدمات فنی به شرح زیر تقدیر شد. محمد صادق جوادی از شرکت فیلمساز به عنوان با سابقه ترین متخصص اپتیک صدا به سینمای ایران ، وحید تبریزی از شرکت صنایع خدمات فیلم ایران ( لابراتوار بدیع ) به عنوان متخصص اصلاح رنگ، هوتن حق شناس از شرکت مرکزخدمات پیش گامان اریا به عنوان متخصص اصلاح رنگ و فرهادی قدسی از شرکت مرکز خدمات فنی روشنا به عنوان متخصص اصلاح رنگ تقدیر شدگان این حوزه بودند.

لیست کامل برگزیدگان بخش تجلی اراده ملی سی و دومین جشنواره فیلم فجر به شرح زیر است که از این میان فیلم "شیار 143" به کارگردانی نرگس آبیار بیشترین جوایز را به خود اختصاص داد.

جایزه بهترین مدیریت تولید فیلم از سوی انجمن مدیران تولید سینمای ایران به سیدعلی قائم مقامی به خاطر مدیریت تولید فیلم‌ها "چ" به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا و "رستاخیز" به کارگردانی احمدرضا درویش اهدا شد.

همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران جایزه اصلی خود شامل لوح تقدیر و تندیس را به تهیه‌کنندگان فیلم "شیار ۱۴۳" ابوذر پورمحمدی و محمد حسین قاسمی به دلیل پرداختن به ارزش‌های دفاع مقدس و انتقال مفهوم انتظار مادران شهدا و شخصیت پردازی مناسب اهدا کرد.

همچنین هیات‌داوران روزنامه فرهیختگان جایزه خود را به واسطه توجه خاص به مقوله اصلاح الگوی رفتارهای اجتماعی، تبادل فرهنگی، دغدغه‌های نسل جوان، عشق و کرامت انسانی با فرمی روایی و ریتمی مناسب در کنار بازی گرفتن بسیار خوب، روان و یک دست از بازیگران که موجب تولید یک اثر ماندگار، جذاب و پر کشش شده است به جمشید محمودی کارگردان فیلم "چند متر مکعب عشق" اهدا کرد.

"شیار ۱۴۳" به کارگردانی نرگس آبیار جایزه سازمان بسیج جامعه زنان کشور و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی (جشنواره روستا) را از آن خود کرد.

هیات داوران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی (جشنواره روستا) تندیس، دیپلم افتخار و جایزه جشنواره روستا را در بخش تجلی اراده ملی به کارگردان فیلم "شیار ۱۴۳" نرگس آبیار اهدا کرد.

همچنین هیات داوران سازمان بسیج دانشجویی جایزه خود را به ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فیلم "چ" اهدا کرد.

سازمان بهزیستی هم جایزه و تقدیر ویژه خود را از هومن سیدی نویسنده و کارگردان فیلم "سیزده" به خاطر نگاه و اهمیت به انسجام جایگاه خانواده و لزوم توجه به امور فرزندان آسیب پذیر در راستای حفظ و ارتقاء سلامت جامعه به عمل آورد.

سازمان غذا و دارو هیات داوران لوح سپاس خود را به دلیل نماد سازی مصرف منطقی دارو و سلامت روانی در فیلم "میهمان داریم" به محمد مهدی عسگرپور تقدیم کرد.

هیات داوران ستاد اقامه نماز هم ضمن اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم "چ" جایزه اصلی خود را به نرگس آبیار کارگردان فیلم"شیار ۱۴۳" اهدا کرد.

هیات داوران ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز جایزه ویژه خود را به دلیل توجه به مقوله اعتیاد به مواد محرک و تاثیر آن بر حریم خانه و خانواده و اثرات سوء آن بر فرد مصرف کننده، به سعید آقاخانی کارگردان فیلم سینمایی "لامپ ۱۰۰" تقدیم کرد.

شرکت آب و فاضلاب استان تهران لوح تقدیر خود را به خاطر تلاش‌های کارگردان فیلم "چ" به ابراهیم حاتمی کیا اهدا کرد و لوح تقدیر و جایزه ویژه خود را به کارگردان فیلم "رستاخیز" احمدرضا درویش داد.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران جایزه ویژه این دوره از جشنواره را به علت تلاش برای تقویت ارزش‌های دینی و ملی در آثار سینمایی و توجه به برجستگی‌ها و زیبایی‌های تلاش ملت ایران در ۲۷ سال گذشته بویژه دوران دفاع مقدس و نمایشی اصیل و واقعی از فداکاری‌ها و از خودگذشتگی‌های مادران بزرگوار شهدا تقدیم به فیلم "شیار ۱۴۳" و کارگردان آن نرگس آبیار تقدیم کرد.

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (پژوهشکده اندیشه دفاع وزارت دفاع) ضمن تقدیر از فیلم های "چ" و "مهمان داریم" که ابعاد ارزشمندی از زندگی شهدا و خانواده‌های آنان را به تصویر کشیده اند، با توجه به محتوا و فرم (فنی و هنری)، فیلم "شیار ۱۴۳" را به عنوان اثری با بیشترین تطابق با معیارهای ساخت درونی قدرت ملی معرفی و جایزه خود را به کارگردان این فیلم نرگس آبیار تقدیم کرد.

معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ضمن تقدیر از دو فیلم "آذر، شهدخت،پرویز و دیگران" ساخته بهروز افخمی و فیلم "با دیگران" ساخته ناصر ضمیری، جایزه خود را به شرح زیر اعلام کرد: تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به نرگس آبیار، به‌خاطرکارگردانی فیلم "شیار ۱۴۳" و همچنین بخاطر روایت تاثیرگذاری صبوری مادری که در برخورد با خبر اسارت و شهادت فرزندش، یاد نقش و سهم تاریخی زنان در ایام دفاع مقدس را به خوبی زنده می‌کند و همچنین بخاطر هدایت قابل تقدیر بازیگران نقش‌های اصلی فیلم.

تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به رخشان بنی اعتماد، به خاطر کارگردانی و تهیه‌کنندگی فیلم ارزشمند "قصه‌ها" و همچنین سال‌ها استمرار و موفقیت در به تصویر کشیدن مسایل ویژه زنان در عرصه اجتماع و خانواده.

هیات داوران معاونت فرهنگ عمومی معاونت فرهنگی قوه قضائیه نیز جایزه خود را به خاطر بها دادن به مفهوم و ذات هنر متعالی به لحاظ نگاه شریف و انسانی به حامیان راستین انقلاب اسلامی و نگاه هنرمندانه و آمیخته با آموزه‌های اخلاقی به ساحت خانواده به منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم "مهمان داریم" اهدا کرد.

واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز آثار مرتبط با مقوله‌ی اهدای عضو سی و دومین جشنواره‌ی فیلم فجر، جایزه‌ی مقام برتر خود را به دلیل پرداختن دقیق و اصولی به مقوله‌ی اهدای عضو به فیلم "ساعت صفر" به تهیه‌کنندگی جواد نوروز بیگی به دو کارگردان جوان این اثر، آزاده نوزادمقدم و حسین سلامت تقدیم کردند.

کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین هیات داوری بخش فلسطین و مقاومت به نمایندگی از کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین،ضمن سپاس وتقدیر از "چ" و "شهابی از جنس نور" به لحاظ مضمون و محتوا، فیلم سینمایی "روزگاری عشق و خیانت" اثر داوود بیدل را که به وجه مهمی از ابعاد ناپیدای فعالیت‌های صهیونیستی در عرصه اقتصاد و تاریخ این مرز و بوم می پردازد، اثر برگزیده خود اعلام کرد.

ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند (ستاد دیه کشور) ضمن تحسین از آزیتا موگویی در به تصویر کشیدن سوء استفاده برخی از افراد در اخذ حکم الهی دیه در فیلم "تراژدی"، فیلم سینمایی "حق سکوت" به تهیه‌کنندگی سیدرضا میرکریمی و کارگردانی محمدهادی نائیجی را به دلیل پرداختی مستند به عواقب تلخ مربوط به زندگی محکومان مالی، شایسته تقدیر و اهدای جایزه دانست.

معاونت و سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران با هدف جلب توجه فیلم‌سازان به موضوع ترافیک و قدردانی از کارگردانانی که این مهم را به صورت نسبی در فیلم های خود مورد توجه قرار داده‌اند ، جایزه خود را در حوزه توجه به فرهنگ ترافیک به حامد محمدی کارگردان فیلم"فرشته‌ها با هم می آیند" اهدا کرد و جایزه دیگر خود را در حوزه توجه به حمل و نقل عمومی به سید رضا میرکریمی کارگردان فیلم "امروز" اهدا کرد.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران هم ضمن تقدیر از تلاش سیدرضا میرکریمی تهیه‌کننده و کارگردان فیلم سینمایی "امروز" جایزه خود را به او اهدا کرد.

حاشیه ها:

شوخی های احسان کرمی با نرگس آبیار باعث خنده حضار شد.

احسان کرمی به همراهی سامان احتشامی دو ترانه سنتی را اجرا کرد.

تهیه کننده فیلم شیار 143 برای آزادی سربازان ایرانی، دعا کرد.

مریلا زارعی 50 دقیقه که از مراسم گذشت تالار ایوان شمس را ترک کرد.

هومن سیدی از فیلمسازان اولی حاضر در سالن بود.

صحبت های طولانی نماینده ستاد دیه باعث کلافگی حاضرین در سالن شد.

انتهای پیام/55