محمدحسن حامدی در گفت وگو با خبرنگار تجسمی هنرآنلاین گفت: علی‌اصغر پتگر از نقاشان برجسته‌ معاصر است که شماری از هنرمندان مهم معاصر، از شاگردان او به شمار می‌آیند و با توجه به اهمیت و تاثیرگذاری این هنرمند بر روی نسلی از هنرمندان و آثار تاثیرگذاری که خلق کرد، اقدام به برگزاری مراسم نکوداشت او کردیم.

وی افزود: علی‌اصغر پتگر به همراه برادرش جعفر مراحل اولیه تحصیل نقاشی را نزد استاد میرمصور ارژنگی در تبریز گذراند و سپس در سال ۱۳۱۲شمسی به‌ توصیه این استاد، به تهران آمدند و در مدرسه صنایع جدیده مراحل عالی آموزش هنری را دنبال کردند. این دو برادر پس از اخذ مدرک، اولین آموزشگاه طراحی و نقاشی دختران را افتتاح کردند و در آنجا به تعلیم نقاشی برای زنان و دختران پرداختند.

به گفته حامدی؛ نقاشی‌‌‌های نخستین پتگر متاثر از استاد میر مصور ارژنگی، به امپرسیونیسم گرایش داشت اما در ادامه به آثار کمال‌الملک، شیخ اسماعیل آشتیانی و علی‌محمد حیدریان متمایل شد. آثار وی از سال ۱۳۲۴ به ‌بعد به‌سوی قلم‌‌‌های آزاد تمایل یافت و حال و هوای شخصی پیدا کرد.

حامدی با بیان این مطلب که علی‌اصغر پتگر، علاوه بر نقاشی، دارای قریحه شعر و غزل‌‌‌سرائی نیز بود، گفت: پتگر در سال 1371 در سن ۷۹ سالگی بر اثر حمله قلبی درگذشت. از آثار او می‌توان به تابلوهای "خیابان سرچشمه تهران"؛ روز رختشویی"؛ "قاری"؛ "درویش"؛ "مجله گازران تبریز"؛ "بازگشت به ده" و... اشاره کرد.

مدیر مسوول مجله تندیس ادامه داد: این مراسم به همت سازمان زیباسازی شهر تهران با همکاری نشریه‌ی تندیس برگزار می‌شود و در این مراسم نکوداشت هادی هزاوه‌ای و داریوش اسدی کیارس سخن خواهند گفت.

سی‌و‌هفتمین نشست پژوهشی هنر با یاد علی‌اصغر پتگر روز سه‌شنبه پنجم آذر ساعت 16 الی 19 در محل موزه‌ مکتب کمال‌الملک برگزار می‌شود.

لازم به یادآوری است؛ پیش تر مراسم‌ی از این دست در گالری برگ برگزار و در ادامه نمایشگاه آثار، عکس و اسناد هنرمند ارائه می‌شد، اما این نخستین مراسمی است که به همراه نمایشگاه برای یک هنرمند در موزه کمال الملک برگزار می‌شود. این نمایشگاه تا 15 دی دایر خواهد بود و علاقمندان برای بازدید می‌توانند به موزه‌ مکتب کمال‌الملک واقع در میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، باغ نگارستان مراجعه کنند. باغ نگارستان در روزهای دوشنبه تعطیل است.

انتهای پیام/320 /ب