به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، علی جنتی که در بیست و دومین اجلاس سراسری نماز حضور یافته در جمع مسئولان کشوری و استانی با بیان اینکه گرایش انسان به دین و معنویت ریشه در فطرت او دارد گفت: این ریشه تناور و زنده بوده و به آسانی قطع یا پژمرده نمی شود.

وی نماز و نیایش را جویبار زلالی دانست که ریشه های درخت خدا خواهی و حقیقت جویی را در نهاد انسان آبیاری می کند، اظهارکرد: فریضه جایگاهی بس عظیم در جامعه دینی ما داشته و محکمترین رشته الفت میان عبد و مولاست،نماز عمود دین و عصمت یقین بوده و مانع زشتی ها و ناراستی ها و پناه دلهای خسته و سوخته است.

وی افزود:مردیم که رو به سوی خدا دارند و دل به حقیقت دین سپرده اند ،نماز را از جان دوست تر دارند،زیرا در این گهواره است که روح می بالد و جان می شکفد و دل آرام می گیرد.نماز ،جز آنکه نمازگزار را پاک و شایسته وصال می کند ،جامعه را نیز به راه سعادت می برد.

جنتی اظهار داشت:شهری که در آن ،بانگ نماز ،بالاترین بانگ ها و صف های جماعت ،طولانی ترین صف ها و درهای مساجد،بازترین درها به روی خلق خدا است،هرگز تن به خواری و پستی نمی دهد.

وی خاطر نشان کرد:نماز در خانه و مساجد اقامه می شود؛امام شعاع آن بازار و کارخانه و اداره و کوچه ها و خیابان ها را در می نوردد،پس اگر کوجه و خیابان و شهر ما ،آن نیست که می باید،به حتم در آن کوجه و خیابان و شهر ،بر نماز جفا شده است.جایی که خدا عزیز است،محراب نمازپر زمزمه و سرشار از قامت های خمیده است.

دکتر جنتی،در ادامه مرز مسلمانی در فرهنگ دینی را نمازگزاری برشمرد و تأکید کرد :این مرز را باید مرزبانی کرد و مرزبان هر مسلمانی بوده که طعم خدا پرستی را چشیده و دل در گرو معبود دارد؛ نماز نشانه مسلمانی بوده و اگر کمرنگ یا محو شود اثری از مسلمانی باقی نمی ماند.

وی افزود:از آنجا که نماز نماد و نشانه دینداری است،به اندازه دین دشمن دارد و بر ماست که این دشمنان را بشناسیم.دشمان نماز،نه در بیرون از مرزهای کشور ،بلکه در میان ما به سر می برند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در ایران اسلامی هر کس که عزم خدمت به دین و آیین و فرهنگ دارد،عضو ستاد نماز است و "شورای فرهنگ عمومی "نیز عضوی کوچک در این ستاد است که سالیانی است به ارتقای فرهنگ دینی می اندیشد و چونمی داند که ارتقای فرهنگ دینی ،جز از رهگذر نماز ممکن نیست،همه نیرو و توان خود را در این راه مقدس بسیج کرده است.

جنتی اظهار داشت:می کوشیم که از این پس نیز همچنان از همه ابزارهای موجود ،همچون کتاب و سینما و هنرهای تجسمی و دیگر محصولات فرهنگی ،استفاده کنیم و راهی را که اولیای دین پیش پای ما گذاشته اند طی کنیم و منشور ما در این راه خدا پسند،22 پیام مقام معظم رهبری به اجلاس سراسری نماز است که هر سطر آن را بر دیده می گذاریم و در اجرای آن به جان می کوشیم.

وی افزود:وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این اعتقاد ،گان های بلندی برای ترویج و گسترش فرهنگ نماز ،به ویپه در بین جوانان این فرزندان پاک ایران-برداشته شود.

دکتر جنتی اظهار داشت:همه اساتید حوزه و دانشگاه و کارشناسان حوزه فرهنگ به این نکته واقفند که ترویج و نهادینه کردن فرایض دینی ،به ویژه در میان قشر جوان،از درچه فعالیتهای فرهنگی هنری آسان تر و نتیجه بخش تر خواهد بود.بر کسی پوشیده نیست که خاستگاه جوانان ؛زیبایی،گفتمان نو و زبانی نرم و نافذ است؛ویژگیهایی که در حوزه فرهنگ و هنر بهتر و بیشتر از دیگر حوزره ها یافت می شود،به ویژه در فرهنگ و هنر ایرانی که سرشار از آموزه های اخلاقی است و ابزار ترویج و گسترش فرایض دینی را در اختیار دارد.

وی در ادامه گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال های گذشته با تکیه بر همین ظرفیت های گسترده به ترویج فرهنگ نماز در همه حوزه ها و پشتیبانی از این فرهنگ اهتمام مجدانه داشته است که رئوس مهم ترین آنها عبارتند از :اختصاص بخش مهمی از سبد حمایتی این وزارتخانه به آثار فرهنگی هنری اعم از کتاب ،نشریه،تولیدات سمعی و بصری،نرم افزارهای چند رسانه ای ،اجرای نمایش و تولید و پخش فیلم با موضوع نماز،تجهیز کتابخانه ها ،به ویژه کتابخانه های کانونهای فرهنگی هری مساجد کشور،برگزاری جشنواره ها ،نمایشگاه ها و مسابقه های فرهنگی هنرذی با موضوع نماز،هدایت و حمایت از پژوهش های کاربردی در حوزه نماز،برگزاری دوره های آموزشی توسعه و ترویج فرهنگ نماز و تربیت مربی برای آموزش قرآن و نماز،تأسیس کانون های تخصصی نماز،تجلیل و تقدیر از فعالان نماز در مساجد و سایر فعالیتهای فرهنگی مرتبط،فعالیتهای متعدد بروم مرزی با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با موضوع نماز و ده ها فعالیت دیگر برای ترویج فرهنگ رفیع نماز .