به گزارش هنر آنلاین ، پونه ندائی دبیر جشنواره‌ی فیلم «کُره» در ایران که در جریان برگزاری این جشنواره به‌عنوان سفیر حسن نیت کره در ایران معرفی شده، در سخنانی با ابراز خرسندی از اینکه فرصتی برای تقویت ارتباط فرهنگی بیشتر بین ایران و کره فراهم شده است، ادامه داد: سال‌ها است سعی کرده‌ام فرهنگ کره را در ایران بشناسانم و از این پس هم که به عنوان سفیر حسن نیت کُره در ایران مشغول شده‌ام، سعی می‌کنم فرهنگ ایران را در کره معرفی کنم.

وی با اشاره به روند برگزاری جشنواره‌ی فیلم «کُره» خاطرنشان کرد: این جشنواره در راستای فعالیت‌های فرهنگی کره در ایران برگزار می‌شود و قرار است در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کند. با توجه به اینکه اولین دوره‌ی برگزاری است و وقت بسیار محدودی برای برپایی آن داشتیم، چهار فیلم را در نظر گرفتیم که طی سه روز در خانه‌ی هنرمندان به نمایش درمی‌آیند. ندائی اظهار امیدواری کرد، با برپایی این جشنواره، فصل جدیدی از معرفی سینمای کره در ایران فراهم شود.

او با اشاره به مطرح بودن فیلم‌های ایرانی در کره خاطرنشان کرد: در جشنواره فیلم «پوسان» که در شهر «بوسان» کره جنوبی برگزار می‌شود،‌ فیلم‌های ایرانی جایگاه خاصی دارند و آثار عباس کیارستمی و مجید مجیدی در این کشور علاقه‌مندان زیادی دارند.

ندائی با بیان اینکه مردم کره به هنر ایران عشق می‌ورزند افزود: سال گذشته نمایشگاه هنر پارسی در کره برگزار شد و یک میلیون کره‌ای جذب آن شدند. دبیر این جشنواره در ادامه درباره معیار انتخاب فیلم‌ها اظهار کرد: آثار با مشاورت و نظر کارشناسان کُره انتخاب شده و مبنا تناسب بیشتر با فرهنگ ایرانی بوده است، ضمن اینکه تنوع گونه‌های مختلف نیز در نظر گرفته شده است. سفیر حسن نیت کره در ایران، رشد سینمای کره در سال‌های اخیر را چشمگیر دانست و گفت: بسیاری از کشورها، کُره را از طریق فیلم و سریال‌هایش می‌شناسند و موج کره‌ای در دنیا فراگیر شده است که در کشورمان هم سریال‌های این کشور طرفداران زیادی دارد، ضمن اینکه در بسیاری از جاهای دیگر هم با کُره از طریق کتاب آشنا هستند.

وی افزود: شباهت‌های فرهنگی بین ایران و کره،‌ احترام به بزرگتر‌ و نقش بزرگ خانواده باعث نزدیکی و علاقه‌مندی ایرانی‌ها به آثار کره‌ای شده است. ندائی که مدیریت و سردبیری نشریه «شوکران» را عهده‌دار است از انتشار شماره اول فصلنامه بین‌المللی «ابریشم آبی» همزمان با این جشنواره خبر داد و گفت: این نشریه به روابط فرهنگی متقابل ایران و کره می‌پردازد که به صورت فارسی و انگلیسی منتشر می‌شود.

جونگ سیک کیم دبیر اول سفارت کره و رایزن فرهنگی این کشور در تهران - هم در سخنانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اعطای مجوز برگزاری این جشنواره، مدیرعامل خانه هنرمندان برای اختصاص سالن این مجموعه و پونه ندایی سفیر حسن نیت کره در ایران تشکر کرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: امسال پنجاهمین سالگرد دوستی ایران و کره است و برنامه‌هایی در این خصوص برگزار شده، می‌شود که این جشنواره یکی از این برنامه‌ها است.

دبیر اول سفارت کره در ایران در ادامه برپایی نمایشگاه میراث مکتوب جهانی کره و همچنین سفر اساتید ایرانی را از دیگر برنامه‌ها برشمرد و ادامه داد: حماسه کوش‌نامه موضوع دیگری است که با حضور 15 نفر از مستندسازان برجسته کره‌ای در ایران پیگیری شد و ضمن پخش گزارشی برای تلویزیون‌، سه نمایش و همایش در این خصوص برگزار خواهد شد. سیک کیم، ایران را کشور هنر و فیلم دانست‌ و گفت: فیلمسازی در ایران بسیار رونق دارد و کره‌ای‌های زیادی به سینمای ایران علاقه دارند. فیلم‌های ایرانی در کشور من شناخته شده است و علاقه‌مندان زیادی را جذب کرده است و حالا ما در صدد هستیم فیلم‌های کره‌ای را به شما نشان دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های فرهنگی سفارت جهت معرفی سینمای کره اظهار کرد: شناخت عمیق دو کشور نسبت به هم اهمیت زیادی دارد و ما ضمن اینکه به فکر حال هستیم، آینده‌ای که دو کشور می‌توانند بسازند را مدنظر داریم. کیم درباره تداوم این جشنواره نیز گفت: اگر استقبال خوبی از دوره اول آن شود، قطعا سال دیگر هم برگزار خواهد شد. علیرضا بهرامی مدیر اطلاع رسانی جشنواره‌ی فیلم کره - نیز در سخنانی با اشاره به سفر اخیرش به کره‌ جنوبی اظهار کرد: سینما در فرهنگ کره تثبیت شده است و ارتباط تنگاتنگی با رشد و توسعه این کشور داشته است. من در این سفر به جزیره‌ای دور افتاده رفتم و دیدم به دلیل اینکه، سریالی از این جزیره به عنوان لوکیشن استفاده کرده منجر به احیای آن و تبدیل شدنش به یک مرکز گردشگری شده است.

وی افزود: با توجه به پیشرفت صنعت دیجیتال در این کشور و فناوری‌هایی که در این حوزه داشته است، قطعا کره نقش زیادی را در سال‌های آتی در سینمای دنیا خواهد داشت.

بهرامی با اشاره به ارتباط دو کشور ایران و کره خاطرنشان کرد: تهران و سئول سال‌ها پیش عقد خواهرخواندگی با هم بستند و یکی از پراهمیت‌ترین خیابان‌های کره «تهران» نام دارد. ضمن آن‌که ارتباط تجاری ایران و کره خیلی کم از ارتباط تجاری بین ایران و چین نیست.

اولین جشنواره فیلم کره با نمایش فیلم‌های "سگ‌هایی که پارس می‌کنند هرگز گاز نمی‌گیرند"، "رویای پابرهنه"، "هزاران لک لک" و "آفتاب پنهان" در خانه هنرمندان از 5 تا 7 دی ماه برگزار می‌شود و ورود برای عموم آزاد خواهد بود.

سه شنبه 5 دی از ساعت 16 فیلم "سگ‌هایی که پارس می‌کنند هرگز گاز نمی‌گیرند" اثر "یونگ جون هو" در ژانر درام انسانی به مدت 120 دقیقه و همچنین از ساعت 18 فیلم "رویای پابرهنه" اثر "کیم ته کیون" در ژانر ورزشی درام به مدت 121 دقیقه برای علاقه‌مندان به‌نمایش درخواهد آمد.

پایان پیام/