احمد عزیزی در رابطه با تعزیه و اجرای این هنر نمایشی در محرم به خبرنگار تئاتر هنرآنلاین گفت: تعزیه خوانی را از سنین کودکی و با تشویق‌های پدرم (استاد تقی عزیزی) آغاز کردم.

تعزیه خوان پیشکسوت با اشاره به همکاری‌های متعدد با جشنواره آیینی- سنتی گفت: آخرین اثرم اجرای تعزیه "عمربن عبدود" و اجرا در سومین جشنواره صاحبدلان بود، همچنین در برنامه محفل "مهر و ماه" در محوطه تئاتر شهر ماه رمضان سه شب تعزیه شهادت امام علی(ع) را اجرا کردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که اجرای تعزیه در خارج از کشور هم با استقبال روبرو می‌شود بیان کرد: سال 70 با همراهی گروهی به سرپرستی داود فتحعلی بیگی و استاد هاشم فیاض در جشنواره اونیون فرانسه تعزیه اجرا کردیم که با استقبال خوبی مواجه شد.

عضو انجمن تعزیه ایرانیان با اشاره به اینکه تعزیه هنر نمایشی و آیینی-سنتی است که با ادبیات، موسیقی و شعر همراه است گفت: دراین هنر نمایشی با تجسم صحنه‌های کربلا تاثیرگذاری و جاذبه زیادی برای مخاطب دارد. فرم خواندن اشعار، پوشش‌ها، حرکات و موسیقی تعزیه خاص است.

وی تعزیه، نقالی، ائمه خوانی و پرده خوانی را از جمله آیین‌های نمایشی در ماه محرم دانست و عنوان کرد: تعزیه مختص محرم نیست و حداقل به تعداد روزهای سال مراسم تعزیه قابل اجرا داریم که تعدادی از آنها تعزیه عاشئرایی بوده و مابقی غیر عاشورایی هستند. در روز تولد ائمه نیز مراسم تعزیه اجرا می‌شود همچنین تعزیه کمدی هم داریم از جمله تعزیه مختار. عزیزی تصریح کرد: تعزیه از قدیم به صورت قرار گرفتن مردم دور سن گرد اجرا می‌شده زیرا در این هنر نمایشی ارتباط با مردم باید نزدیک باشد، همچنین دکور و امکانات زیادی برای اجرای آن لازم نیست.

وی با اشاره به فعالیت انجمن تزیه ایرانیان در حفظ این هنر آیینی و سنتی گفت: انجمن تعزیه ایرانیان دارای 1800 عضو در سر تا سر ایران است و برای آموزش این هنر به طور تخصصی به علاقه‌مندان تلاش می‌کند، اما هنوز این انجمن مکان ثابتی برای انجام فعالیتهای خود ندارد.

عزیزی بیان کرد: مدیر هیئت مدیره انجمن داود فتحعلی بیگی صحبت‌هایی برای برای اختصاص مکانی مجاور تماشاخانه سنگلج به انجمن کرده‌اند تا در این مکان هر هفته تعزیه خوانی و برگزاری کلاس برای هنرآموزان انجام شود تا این هنر به دست فراموشی سپرده نشود.

انتهای پیام/54/53