به گزارش هنرآنلاین، محمود ق. زاهدی در این آثار رویکردی سورئالیستی داشته اما در پس آثارش فیگورها جایگاه ویژه‌ای دارند.

این نقاش پیشکسوت آثاری با تم‌های متفاوت را در این نمایشگاه به تماشا گذاشته است و اکثر آثارش به صورت بداهه خلق شده‌اند، زیرا نقاش از قبل برای آنها طراحی نکرده است بلکه در لحظه هنگامی که قلم مو را بدست گرفته نقش‌ها به آثارش راه یافته‌اند.

او در این رابطه گفت: در مورد روند خلق آثار در مرحله اول بوم سفیدی را انتخاب و در همان لحظه فکر می‌کنم که چه چیزی را به تصویر بکشم و شروع به پیاده کردن ذهنم می‌کنم در این بین ممکن است به اتمام رسیدن اثری یک روز یا یک ماه به طول انجامد.

اما هنگام بازدید از آثار نمایشگاه «رنگ و خیال» به تابلوهایی با تونالیته رنگ‌های شاد بر می‌خوریم که زاویه‌ای دیگر از نگاه هنرمند را پیش چشمانمان نمایان می‌سازد، گویی زاهدی به دنیا این گونه می‌نگرد.

او درباره استفاده از رنگ‌های شاد و زنده در آثارش گفت: در گذشته که در آلمان زندگی و نقاشی می‌کردم، پروفسوری که در زمینه نقاشی تخصص داشت به من گفت رنگ‌های آثارت تیره هستند و به نظر می‌رسد جایی از قلبت تیره است، من هم گفتم این اتفاق به بدلیل دوری از وطن است، وقتی به ایران بازگشتم ابتدا سعی کردم رنگ‌های آثارم را عوض کنم و بعد خود به خود تغییر کردند و رنگ‌های روشن و زنده جایگزین تیرگی‌ها شدند. این مسئله از عشق من به ایران نشات می‌گیرد.

تابلوهای عرضه شده در این نمایشگاه برآمده از ذهن و افکار هنرمند است و هر کدام داستانی را حکایت می‌کنند. او در این آثار برای زنان جایگاه ویژه‌ای قائل است و معتقد است: زنان نقش مهم و ویژه‌ای در طول تاریخ داشته و دارند. آنها مادر هستند و اهمیت خاصی دارند.

زاهدی در پاسخ به این سوال که زنان آثارش بیشتر غمگین و افسرده‌اند، توضیح داد: زنان مختلف با حالات روحی گوناگونی را به تصویر کشیده‌ام، این آثار فقط شامل زنان غمگین نمی‌شود اما شاید فشار ها و محدودیت‌هایی که همیشه روی زنان بوده من را ترغیب کرده که در این آثار بیشتر به آنها بپردازم. در کل می‌توانم بگویم شرایط و محیط بر روی آثارم تاثیر بسزایی دارند.

این هنرمند پیشکسوت عنوانی برای آثارش انتخاب نمی‌کند و دوست دارد مخاطبان با توجه به افکار و ذهنیت خودشان از تابلوها برداشت‌های گوناگون داشته و در مورد هدف و ایده اولیه نقاش در آثارش تامل کنند

زاهدی در آثارش به موضوعات اجتماعی توجه ویژه‌ای دارد به طوریکه در تابلویی انفجار بمب اتمی در فرانسه را نشان می‌دهد و یا درختانی شبیه به انسان را به تصویر کشیده که خشک و پژمرده شده‌اند. در واقع هنرمند تبعاتی که انفجار بمب اتمی در پی داشته را نمایان ساخته است و در تابلویی دیگر در نمایشگاه بازتابی از ضرب المثل کوه به کوه نمی‌رسد آدم به

آدم می‌رسد را نشان می‌دهد که بر روی صخره‌هایی تصویری از آدم‌ها را نقش کرده است.

او در تابلوهایش خودش را به زندگی مردم نزدیک می‌کند و از زایش انسان تا مسائل اجتماعی که انسان‌ها در زندگی‌شان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و در آخر مرگ را به تصویر در آورده است.

علی ق.زاهدی متولد 1321 زابل است و بیش از 25 سال است به طور حرفه‌ای نقاشی می‌کند.او پرتره سازی را نزد دوست و استادش زنده یاد عباس کاتوزیان فرا گرفته و در سال‌های تحصیل در انگلستان آن را به صورت جدی پیگیری کرده است. او پنج نمایشگاه انفرادی در هامبورگ برگزار کرده و نمایشگاه حاضر در گالری شکوه، ششمین نمایشگاه انفرادی او محسوب می‌شود.

نمایشگاه نقاشی‌های رنگ و خیال تا 24 آبان ماه دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از 16 تا 20 از این آثار دیدن کنند.

گالری شکوه در خیابان فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک 19 واقع شده است.

انتهای پیام/31/34