به گزارش هنرآنلاین، دومین روز بازار هنری کتاب بن‌گاه با دو نشست در روز چهارشنبه، هشتم دی ماه ادامه دارد که در یکی از آن‌ها مرتضی زاهدی با فرشید مثقالی درباره «توقف خط تولید اولین اختراع کمپانی زیراکس و آغاز یک ماجراجویی» گفت‌وگو می‌کند.

اولین نشست این روز گفت‌وگویی میان آلا یونس و م‌ها مامون از بنیانگذاران نشر «کیفتا» است که با همکاری لیلا ناظمیان گردآوری شده و ساعت ۱۳ روز چهارشنبه، ۸ دی برگزار می‌شود.

کیفتا ابتکارى در حوزه نشر است که از فرم محبوب دستورالعمل‌های «چگونه انجام دهیم» برای پاسخگویی به برخی نیاز‌های محسوس امروز بهره می‌گیرد؛ خواه توسعه مهارت‌ها، ابزار‌ها و‌اندیشه باشد خواه احساسات.

در نشست بعدی هم مرتضی زاهدی با فرشید مثقالی، تصویرگر، مجسمه‌ساز، کارگردان، انیمیماتور، نویسنده و از برجسته‌ترین طراحان معاصر ایران درباره «توقف خط تولید اولین اختراع کمپانی زیراکس و آغاز یک ماجراجویی» گفت‌وگو می‌کند. این گفت‌وگو که با همکاری فرهاد فزونی گردآوری شده است ساعت ۱۶ روز چهارشنبه ۸ دی برگزار می‌شود.

موضوع گفت‌وگو با مثقالی به کتاب «می‌تراود مهتاب» برمی‌گردد که یکی از درخشان‌ترین آثار فرشید مثقالی و نخستین کار او در حوزه کتاب بزرگسال است. این کتاب دربرگیرنده مجموعه اشعاری از شاعران معاصر است و در سال ۱۳۵۶ توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد. تصویرسازی آن حاصل برخورد مثقالی با ابزار تاز‌ه‌ای به نام دستگاه زیراکس است. این دستگاه اولین اختراع کمپانی زیراکس برای نسخه‌برداری و تکثیر دستی بود که خط تولید آن برای مدتی متوقف شد.

مثقالی که برای اولین‌بار دستگاه زیراکس را از انگلستان به تهران -دفتر کارش در خیابان اردلان- آورد، به امکانات متنوع و منحصر به فرد آن پی برد. این تجربه چندین سال پیش از به کارگیری برنامه‌های گرافیکی کامپیوتر، سرآغاز برخی از آثار او در حوزه کتاب، فیلم و پوستر شد.

بازار کتاب هنری بن‌گاه در هر دوره میزبان گفت‌وگو، کارگاه و نمایش آثاری با محوریت نشر هنری است تا فضایی برای تعامل میان ناشران، هنرمندان و علاقه‌مندان کتاب فراهم کند. هنرمندان، ناشران هنری، گالری‌ها، طراحان و عرضه‌کنندگان‌محصولات فرهنگی و استودیو‌های چاپ و گرافیک با آثاری از جمله کتاب مجله، کتاب هنرمند، کتاب عکس چاپ‌های دستی، آثاری با نسخه‌های محدود از هنرمندان، محصولات فرهنگی و پروژه‌های تحقیقاتی و کیوریتوریال در آن شرکت می‌کنند.

در کنار برگزاری کارگاه و نمایش آثاری با محوریت نشر هنری، باید به اختصاص فضایی برای نمایش پروژه‌های کیوریتوریال- پژوهشی یا اجرا و برگزاری نشست‌های تخصصی اشاره کرد. این نشست‌ها به صورت حضوری در طبقه هشتم آوا پلت (آوا سنتر) برپا اما به منظور تسهیلات بیشتر، همزمان به صورت آنلاین از طریق برنامه زوم و صفحه اینستاگرام بن‌گاه نیز پخش می‌شوند.

بیش از ۱۰۰ شرکت‌کننده داخلی در این دوره حضور دارند و شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان خارجی به دلیل محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری بیماری کرونا به صورت مجازی و در بخش برنامه‌های بازار از جمله گفت‌وگو و سخنرانی شرکت می‌کنند.

چهارمین بازار کتاب هنری بن‌گاه با حمایت مالی «آوا پلت» (آوا سنتر)، «استودیو تهران»، «زمینه»، «گالری اینفو»، «درز» و «پیوست» صورت گرفته و از ساعت ۱۲ تا ۲۰ روز‌های هفتم تا دهم دی ماه در طبقه هشتم مجموعه «آوا پلت» (آوا سنتر) واقع در منطقه اقدسیه، خیابان موحد دانش، نبش خیابان فیروزبخش پذیرای علاقه‌مندان است.