به گزارش هنرآنلاین، مراسم رونمایی از کتاب آثار منتخب سومین دوره عکس «هشت» که توسط سهیل حسینی طراحی و شامل ۸۶ قطعه عکس در قطع خشتی در ۱۰۴ صفحه گلاسه به زیور طبع آراسته شده،  با حضور مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، نماینده هیئت‌داوران و دبیر جشنواره، در مشهد برگزار شد.

در این مراسم رونمایی از کتاب آثار منتخب سومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» ، نخست محمود رضا برازش؛ مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام، ضمن قدردانی از عوامل برگزاری سومین دوره عکس «هشت» به استمرار و ادامه این جشنواره تاکید و اظهار کرد: محور جشنواره‌های امام رضا علیه‌السلام به طور معمول باید زیارت باشد اما می‌توانیم به صورت هنرمندانه موضوعات دیگر برگرفته از احادیث رضوی که در زندگی مردم نقش ایفا می‌کند را نیز مورد توجه قرار دهیم. 

وی افزود: امروز جایگاه فضائل اخلاقی در جامعه ما بسیار کم رنگ شده ؛ البته تمامی این فضائل اخلاقی به احادیث ما ارتباط دارند پس می‌توان از فضائل اخلاقی در موضوعاتمان استفاده کنیم چراکه در فضای مجازی نیز این کارها به خوبی دیده می‌شوند.

 برازش بیان کرد :برای ترویج فرهنگ رضوی و فرهنگ اهل‌بیت علیه‌السلام ، زیارت یک روکش است و عمق ارتباط با اهل‌بیت علیه‌السلام بسیار وسیع‌تر است.

سپس مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: یک گروه حرفه‌ای این جشنواره را برگزار می‌کنند و خوشبختانه جشنواره عکس «هشت» یکی از جشنواره‌های موفق و ماندگار بخش خصوصی هست.

هادی مظفری افزود: از ویژگی‌های این دوره عکس «هشت» پرداختن به موضوع شادی در سخت‌ترین روزهای کم‌رنگ شدن امید در زندگی مردم به دلیل شیوع کرونا بوده ، هرچند شاید برگزیدن عنوان «شادی» برای نخستین بار مورد تامل برخی سازمان‌ها که بنا بود در برگزاری این رویداد مشارکت داشته باشند قرار گرفت، اما در شرایط کنونی و سخت‌ترین روزهای وجود امید در زندگی مردم، پرداختن به شادی و نمودهای شادی و نشاط در حرم مطهر رضوی و سایر بقاع متبرکه از هوشمندی و دقت مدیران این رویداد بود که به این مقوله ورود کردند.

در ادامه نماینده هیئت‌داوران سومین دوره جشنواره عکس هشت در این مراسم گفت: طی سه دوره اخیر تلاش شده برگزاری جشنواره عکس هشت شکلی جدید به خود گیرد و تغییراتی را در آن اعمال شده تا از تازگی و پویایی خود نیافتد.

کیارنگ علایی بیان کرد: کتاب‌هایی که در پایان جشنواره از آثار آن تهیه می‌شود نقش بسیار مهمی دارد و میزان مراجعاتی که بعدا از این کتاب‌ها به منظور استفاده در پژوهش‌ها انجام می‌شود، نقطه عطف تاثیرگذاری این جشنواره است.

وی ادامه داد: تعداد آثار و نام عکاسانی که در جشنواره شرکت کردند، نشان‌دهنده اهمیت و کیفیت این جشنواره است. علاوه بر این کسب مقبولیت در این جشنواره بسیار سخت است و همین موضوع کیفیت آن را بالا می‌برد.

علایی خاطرنشان کرد: بداعت‌های زیادی در این جشنواره وجود دارد؛ مثلا مقدمه‌هایی که در کتاب نوشته شده در گذر زمان پایدار می‌ماند و در آینده می‌توان با مراجعه به آن نگاه برگزارکنندگان جشنواره را درک کرد.

وجیه اله شیرمحمدی دبیر جشنواره عکس «هشت» در پایان این مراسم ضمن ارائه گزارشی مختصر از روند سومین دوره این جشنواره و از اعلام آمادگی بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام در همراهی و حمایت از چهارمین دوره عکس هشت ابراز خرسندی کرد و نوید انتشار فراخوان چهارمین دوره عکس هشت را در روزهای آتی داد. 

سومین دوره جشنواره عکس «هشت» در ۳ بخش «جلوه‌های نشاط و شادی در تمام زوایای زندگی ایرانی اسلامی»، «جلوه‌های شادی در حرم رضوی و سایر بقاع متبرکه» و «همدلی اجتماعی» با حمایت بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط مجموعه نقش رویای بهشت در سال 99 در گستره ملی به اجرا درآمد.

در این دوره از جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» ۴۹۱۰ عکس از ۶۲۸ عکاس به دبیرخانه ارسال و داوری آثار توسط مسعود زنده‌روح کرمانی، کیارنگ علایی و محمود مروتی انجام شد.