سرویس سینمایی هنرآنلاین: فیلم سینمایی "دیدن این فیلم جرم است" به کارگردانی رضا زهتابچیان و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفاه، پس از اعلام وضعیت بازگشایی سالن‌های سینما از سوی  ستاد ملی کرونا به روی پرده سینماهای شهرهای زرد رفت و طبق گفته غلامرضا فرجی مدیر پخش موسسه "بهمن سبز"در سه روز ابتدایی تنها در سینماهای بازگشایی شده حوزه هنری در شهرهای با وضعیت زرد، ۳۶۵۰ تماشاگر به خود جذب کرده و ۵۰ میلیون تومان فروش را به ثبت رسانده است، فیلمی که پس از حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، مدت‌ها بدون دلیلی مشخص اکرانش در هاله‌ای از ابهامات قرار گرفت و سرانجام پس از حواشی و کش وقوس‌های فراوان به روی پرده سینماها رفت. اما در کمتر از 48 ساعت نسخه قاچاق فیلم منتشر شد.

محمدرضا شفاه تهیه‌کننده این فیلم سینمایی روز گذشته در گفت‌وگو با مهر درباره انتشار نسخه غیرقانونی این فیلم در فضای مجازی گفت: نسخه قاچاق شده همانطور که از عنوان درج‌شده بر روی آن مشخص است، نسخه بازبینی جشنواره جهانی فیلم فجر است که البته به لحاظ فنی، نواقص متعددی داشته و تفاوت‌های بسیاری با نسخه نهایی که اکنون روی پرده سینماها است، دارد. با این اتفاق خستگی به جان همه ما ماند. ما و حوزه هنری به عنوان مالکان این فیلم قطعاً از وزارت ارشاد بابت این موضوع نزد مراجع قضایی شکایت خواهیم کرد.

در پی این ادعا جشنواره جهانی فیلم فجر برای روشن شدن اذهان عمومی،  اطلاعیه‌ای به شرح زیر اعلام کرد: "متاسفانه صاحبان فیلم "دیدن این فیلم جرم نیست" فراموش کرده‌اند که نسخه فیزیکی بازبینی را تحویل دفتر جشنواره جهانی نداده‌اند و با اعزام نماینده مورد اطمینان خود، نسخه بازبینی را توسط ایشان به دبیرخانه جشنواره جهانی فرستاده و پس از بازبینی در حضور آن نماینده، نسخه را تحویل گرفته‌اند. از این رو هیچ نمونه ای از فیلم مزبور در دفتر جشنواره موجود نبوده که چنین اتفاقی از این طریق افتاده باشد.

در چند ماه اخیر، صاحبان فیلم "دیدن این فیلم جرم نیست" و در پی آن، معدودی از رسانه‌ها، بدون ارائه مدارک مستدل و حتی کوچکترین پیگیری درخصوص نحوه قاچاق این فیلم، به صرف وجود کپشنی با عنوان بازبینی جشنواره جهانی فیلم فجر در زیر نسخه موجود در فضای مجازی، شبهاتی را درباره جشنواره جهانی مطرح کرده‌اند.

بدیهی است حتی به فرض تحویل نسخه به جشنواره، کلیه نسخ بازبینی فیزیکی تحویل شده به دبیرخانه فیلم های ایرانی جشنواره، در صورت عدم مراجعه صاحب اثر برای دریافت نسخه تا تاریخ معین، به روال معمول بین‌المللی، امحاء می شوند.

لازم به تاکید است که در سال‌های اخیر صدها فیلم مهم ایرانی و خارجی به ویژه آثاری که پیش از این در هیچ رویدادی به نمایش درنیامده‌اند، در اختیار دبیرخانه جشنواره جهانی فیلم فجر قرار گرفته‌اند و حتی یک مورد مشابه ادعای دست‌اندرکاران این فیلم، پیش نیامده‌است.

به‌رغم آنکه جشنواره جهانی فیلم فجر، در مقام پایگاهی مطمئن برای دریافت محصولات سینمایی از تمام نقاط جهان، کوچکترین تردیدی ندارد که نسخه فیزیکی فیلم مورد نظر تنها در اختیار صاحبان اثر بوده و به دفتر جشنواره تحویل نشده است، پیگیری‌ها و مکاتباتی را با پلتفرم‌های خارجی که فیلم را منتشر کرده‌اند، آغاز کرده تا نسبت به شناسایی مجرای این عمل غیرقانونی اطمینان حاصل کند.

شگفت آن که به نظر می‌رسد صاحبان اثر تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده‌اند."