سرویس سینمایی هنرآنلاین: منوچهر طیاب مستندساز، نویسنده و منتقد سینما پس از تحمل یک دوره بیماری، بامداد سه‌شنبه چهارم شهریور در وین از دنیا رفت. او 83 ساله بود.

زنده‌یاد طیاب از دی‌ماه ۹۸ و پس از چک‌آپ در بیمارستانی در شهر وین، متوجه بیماری سخت خود شد و مراحل درمان را از همان زمان آغاز کرد. او پس از گذشت حدود شش ماه از بیمارستان مرخص شد.

طیاب متولد 1316 در تهران بود. او در رشته معماری از دانشگاه فنی وین فارغ‌التحصیل شد اما به دلیل علاقه‌ به سینما در رشته کارگردانی سینما و تلویزیون و طراحی صحنه در دانشکده سینمایی آکادمی دولتی موسیقی و هنرهای نمایشی وین بار دیگر مشغول به تحصیل شد و در این رشته تحصیلات خود را تکمیل کرد.

او نخستین تجربه فیلمسازی‌اش را با سفال‌های قدیمی ایران آغاز کرد و در طی این سال‌ها به دلیل علاقه‌مندی به ایران تمرکز خود را روی معماری، میراث فرهنگی و بناهای تاریخی ایران گذاشت که حاصل آن تولید حدود 100 فیلم مستند است.

طیاب تنها فیلم داستانی خود را سال 1350 با نام "سوزنبان" ساخت و پس از آن دیگر به سراغ تجربه کارگردانی فیلم‌های داستانی نرفت.

حاصل زحمات این هنرمند پیشکسوت تربیت دانشجویان بسیار در دانشکده هنرهای دراماتیک و تلویزیون و دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی است که امروز در سینمای ایران مشغول به کار هستند.

وی در سال‌های اخیر به چاپ کتاب فیلم‌های مستند خود نیز روی آورد و کتاب‌های "همراه باد در دل تنهایی کویر" و "دریای پارس" را منتشر کرد.

سال گذشته و در جریان برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت، ضمن نکوداشت منوچهر طیاب و نمایش آثار منتخب وی از این پیشکسوت سینمای مستند با اهدای نشان فیروزه قدردانی شد.

هنرآنلاین درگذشت این هنرمند پیشکسوت را به خانواده او و جامعه هنری تسلیت می‌گوید.