به گزارش هنرآنلاین، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف این اداره کل، حمایت از هنر و هنرمندان است. در این روزهای سخت و دشوار کرونا، قرنطینه و ضرورت فاصله‌گذاری اجتماعی ما وظیفه خودمان دانستیم تا از ایده‌های ناب و رویدادهای منحصربه‌فرد در خصوص هنرهای تجسمی با رویکرد مجازی و اینترنتی حمایت کنیم.

وی افزود: نخستین کارگاه اینترنتی هنر معاصر که به همت احمد نادعلیان در حال برگزاری است از این دسته رویدادهاست که در این روزهای سخت کرونایی هنرمندان با کمک و حمایت استادشان دست به خلق آثاری در دنیای مجازی زدند و از ایده تا اجرا را در فضای مجازی به تماشا خواهند گذاشت.

مظفری ضمن بیان اینکه از سال گذشته با حمایت اداره کل طرح برگزاری کارگاه‌های هنر محیطی دکتر نادعلیان را در برنامه داشتیم اظهار داشت: پیش از دوران کرونا اداره کل هنرهای تجسمی و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر با احمد نادعلیان توافقنامه داشت تا پنج کارگاه هنر محیطی را در پنج استان کشور برگزار کنند که تاکنون دو کارگاه به‌صورت حضوری در ایلام در حاشیه بیست و ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان سال گذشته، و شهر یزد در کنار نخستین همایش ملی شیوه‌های ارائه در هنر جدید، برگزار شد. بنا بود در بهار سال جاری نیز شاهد کارگاه هنر معاصر در استان دیگری باشیم که متاسفانه به دلیل شیوع بیماری کرونا و ضرورت فاصله‌گذاری اجتماعی از برگزاری چنین کارگاهی معذور شدیم و احمد نادعلیان طرح برپایی نخستین کارگاه اینترنتی هنر معاصر را مطرح کردند و ما نیز از این ایده استقبال کردیم.

احمد نادعلیان مجری و ایده پرداز این رویداد گفت: ما برای برگزاری نخستین کارگاه اینترنتی هنر معاصر، فراخوانی را حدود سه ماه پیش منتشر کردیم و سعی من بر این بود که نخستین دوره کارگاه از شاخصه‌های کیفی بالایی برخوردار باشد تا در دوره اول افراد تحصیل‌کرده در این حوزه، در کارگاه شرکت کنند . به همین سبب داشتن مدرک حداقل کارشناسی در یکی از رشته‌های هنری را به‌عنوان اصل شرکت در کارگاه مطرح کردم. درنهایت حدود 30 نفر که همه دارای مدرک دانشگاهی بودند و دو سه نفر نیز مدرک دکترای هنری داشتند در این رویداد شرکت کردند . در فراخوان این کارگاه قید شده بود که ایرانیان خارج از کشور نیز می‌توانند با ارائه رزومه و بعد از پذیرفته شدن در کارگاه حضور یابند و ما افرادی را از قبرس، آلمان و کانادا در این کارگاه داریم که آثار خوبی را ارائه کرده‌اند.

وی اضافه کرد: روند برگزاری این کارگاه به این شکل بود که نخست تعریفی تئوریک از هنر معاصر و تلاقی آن با هنر جدید برای شرکت‌کنندگان ارائه کردیم و موضوع را در گروه مجازی به شور و بحث گذاشتیم پس‌ازآن این نکته برایمان مبهم بود که به سوی یک اثر واحد برویم که هر شرکت‌کننده قسمتی از آن را به صورت یک کار مستقل خلق کرده و یا هر هنرمند اثر جداگانه‌ای را به سرانجام برساند . درنهایت تصمیم بر آن شد هر فرد شرکت‌کننده پروژه واحدی را به تماشا بگذارد.  

او با اشاره به برگزاری جلسات شبانه با کلیه شرکت‌کنندگان در گروه‌های مجازی گفت: حدود سه ماه با شرکت‌کنندگان این کارگاه جلسات شبانه‌ای را در گروه‌های مجازی برگزار کردیم و از ایده تا اجرا و خلق آثارشان باهم بحث و گفت‌وگو کردیم. گاهی این تجزیه‌وتحلیل‌ها تا جایی پیش می‌رفت که موضوع و نحوه اجرای اثر را دستخوش تغییر قرار می‌داد. در واقع تمامی آثار این کارگاه اینترنتی در یک فرآیند تعاملی خلق شده است.

نادعلیان با بیان این نکته که از تمامی آثار هنرمندان کتاب دیجیتال تهیه و در فضای مجازی انتشار خواهد یافت گفت: تاکنون آثار حدود 15 نفر از هنرمندان به صورت فایل pdf در کتاب مجازی این رویداد ارائه شده است. ما منتظر بقیه کارها هستیم تا در نهایت یک کتاب دیجیتال با لوگوی طراحی شده برای این رویداد در فضای مجازی منتشر شود. حتی کسانی که فقط در بخش تئوری این کارگاه شرکت داشتند نیز رزومه‌شان به صورت pdf در کتاب مجازی منتشر خواهد شد.

او در پایان اضافه کرد: مالکیت مادی و معنوی آثار متعلق به هنرمندان است و چنانچه بخواهد با این آثار در جشنواره و یا نمایشگاهی شرکت کند از سوی برگزارکنندگان این رویداد بلامانع است. ما امیدوارم که با بهتر شدن شرایط موجود در جامعه و شیوع ویروس کرونا بتوانیم این آثار را نمایشگاهی به تماشا بگذاریم.

گفتنی است، نخستین کارگاه اینترنتی هنر معاصر از سه ماه پیش طی فراخوانی توسط احمد نادعلیان کارش را آغاز و اکنون در حال جمع‌آوری کتابpdf  این رویداد همراه با لوگوی طراحی شده است. اسامی هنرمندان شرکت کننده در کارگاه اینترنتی هنر معاصر متعاقبا اعلام می‌شود.