به‌گزارش هنرآنلاین، در نامه‌ دکتر علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خطاب به انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران و هدایت‌الله جمالی‌پور استاندار قزوین آمده است: در راستای  اجرای ماده 1 از قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری  مصوب سال 1382 و مواد 11 و 12 از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد 2 و 3 آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب 1387/11/6 هیئت‌وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان "استاد غلامحسین امیرخانی؛ گنجینه زنده بشری در خط نستعلیق" به شماره 45 در تاریخ 29 /1398/11 در فهرست ملی "نادره‌کاران میراث‌فرهنگی ناملموس" به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.

استاد غلامحسین امیرخانی متولد سال ۱۳۱۸ در طالقان از هنرمندان نام‌دار خوشنویسی معاصر ایران است. او در نگارش خط نستعلیق ریز و درشت، دستی قوی و مهارتی مثال‌زدنی و فوق‌العاده دارد در حدی که بسیاری او را برترین نستعلیق‌نویس حال حاضر ایران می‌دانند.

او در خط نستعلیق شاگرد استادانی چون سیدحسین میرخانی و سیدحسن میرخانی بود و افزون بر آن از خط استادان قدیمی مانند میرعمادالحسنی، میرزای کلهر، عمادالکتاب، علی اکبر کاوه و... مشق کرده است. امیرخانی در نستعلیق‌نویسی به شیوه‌ای ویژه رسید که مورد اقبال بسیاری از استادان خوشنویسی کشور قرار گرفته است.

امیرخانی از سال ۱۳۴۰ در اداره کل هنرهای زیبا در وزارت فرهنگ و هنر سابق به سمت خطاط استخدام شد. از مشاغل دیگر وی می‌توان به مدیریت و ریاست شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، مدیریت فرهنگسرای ارسباران (هنر) و ریاست شورای عالی خانه هنرمندان ایران اشاره کرد.

امیرخانی در انجمن خوشنویسان ایران به کار تعلیم خط به خوشنویسان و استادان  مشغول است و  بسیاری از خوشنویسان صاحب نام معاصر از جمله مهدی فلاح، علی شیرازی، امیراحمد فلسفی، علی اشرف صندوق آبادی، جواد بختیاری و... شاگرد غلامحسین امیرخانی هستند و بیشتر خوشنویسان معاصر به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از خط او مشق کرده‌اند.

غلامحسین امیرخانی ده‌ها نمایشگاه فردی و گروهی در داخل و خارج از کشور از جمله نمایشگاهایی در انگلستان، فرانسه، پاکستان و سوریه بر پا کرده‌ است 

در سال ۱۳۷۸ نشان درجه‌یک فرهنگ و هنر، سال ۱۳۸۱ به عنوان چهره برگزیده همایش چهره‌های ماندگار، سال ۱۳۸۸ برای دومین بار، نشان درجه‌یک فرهنگ و هنر و سال ۱۳۹۵ مدال ادب و هنر فرانسه (نشان شوالیه) از کشور فرانسه به استاد امیرخانی اهدا شد.

از آثار و تالیفات او می‌توان به رسم‌الخط امیرخانی، آداب‌الخط امیرخانی و کتابت، گلستان سعدی، رباعیات خیام، دیوان خواجوی کرمانی، صحیفه هستی، فرازهایی از شاهنامه، دوازده بند محتشم کاشانی، دیوان حافظ، ترجیع بند هاتف اصفهانی و پیام مهربانی به مناسبت نوروز باستانی در ۱۲ تابلو، اشاره کرد.