به‌گزارش هنرآنلاین به‌نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، همایون جورابلو با اعلام این خبر گفت: نقاشی قهوه‌خانه‌ای، هنری است که بر پایه سمبل‌های دینی حاکم بر جامعه و سنت‌های مردمی ایجاد شده است. داستان‌های این نقاشی به سه دسته حماسی، عاشقانه و دینی تقسیم می‌شود و از سلیقه و ذوق نقاش برخواسته است.

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان افزود: از آنجا که محل استفاده از این پرده‌ها اغلب در قهوه‌خانه‌ها بوده و تصاویر آن دارای سبک و شیوه خاصی هستند، به نام نقاشی قهوه‌خانه‌ای معروف هستند. موضوع نقاشی قهوه‌خانه‌ای شامل داستان‌های مذهبی، وقایع تاریخی نظیر داستان حضرت یوسف (ع) و وقایع عاشورای حسینی و همچنین داستان‌های حماسی شاهنامه است.

او افزود: این تابلو توسط فتح‌الله یراقچی ترسیم شده و مربوط به دوره قاجار است و در سال 1397 در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی با همکاری کارشناسان اداره‌کل مرمت شد.

جورابلو گفت: با توجه به ارزشمند بودن تابلوی مذکور و آشنایی بیشتر بازدیدکنندگان موزه با داستان‌ها و روایت‌های تصویری نقاشی قهوه‌خانه‌ای، کارشناسان اداره شهرستان در پروژه‌ای تحقیقاتی در حال پژوهش در مورد تصاویر و شخصیت‌های این تابلو هستند.