سرویس موسیقی هنرآنلاین: ارکستر سمفونیک تهران در جدیدترین اجرای خود به رهبری مهمان لوریس چکناواریان از ششم تا هشتم آذرماه در سه شب متوالی با رپرتواری متشکل از دو قطعه "دفاع مقدس" و "صلح و دوستی" که هر شامل چند بخش بودند در تالار وحدت روی صحنه رفت.

محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور، سردار دهقان مشاور فرماندهی کل قوا، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، مرتضی بانک مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید شاه‌آبادی معاون صدای رسانه ملی، محسن مومنی‌شریف رئیس حوزه هنری، حجت‌الاسلام احمد مازنی و فریده اولاد قباد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سفرای کشورهای ایتالیا، کرواسی، ترکیه، روسیه و بنگلادش و... از مهمانان ویژه این سه شب اجرا ارکستر سمفونیک تهران به رهبری مهمان لوریس چکناواریان بودند.

تعدادی از مهمانان ویژه نظر خود را درباره این اجراها بیان کردند که در ادامه می‌خوانید:

صلح و دوستی آیین اصلی اسلام است

محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه به ایرنا درباره این برنامه گفت: مردم عزیزمان دو اثر هنری را در تالار وحدت شاهد بودند که بخش نخست آن به دفاع مقدس اختصاص داشت. استاد چکناواریان به هنرمندانه‌ترین شیوه به همراهی ارکستر سمفونیک تهران اثر ماندنی شهدا و مردم بزرگ ما در دوران دفاع مقدس را به زبان هنر نشان دادند. بخش دوم اجرا نیز بحث صلح و دوستی است که درواقع آیین اصلی دین اسلام ما است و تمام آرمان و مأموریت اسلام را خواهیم شنید. به همین دلیل کار استاد چکناواریان را ستایش می‌کنم و بسیار خرسندم که در این جمع حضور داشتم.

مقاومت و صلح دو بال حرکت ماست

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایرنا درباره این کنسرت اظهار داشت: اجرای بسیار خوبی را شاهد بودیم، ما در این اجرا ازلحاظ مضمون، شاهد دو حوزه مقاومت و صلح و دوستی بودیم. تاریخ ایران ما با این دو بال حرکت کرده است و از یک طرف ما به تمام جهان و ملت‌های مجاور دست دوستی داشته‌ایم و از طرف دیگر زمانی که به ملت و میهن ما تجاوز می‌شد، جامعه و ملت ایرانی یکپارچه در مقابل متجاوز ایستادگی می‌کرد.

او ادامه داد: این اجرا با این دو بخشی که داشت، با یک اجرای خوب این مضمون تاریخی را برای معاصر ما روایت کرد. آقای چکناواریان یک کار فوق‌العاده‌ای داشت. البته بخش نخست این اجرا بخش جدیدی بود که این موضوع نیز تازگی و طراوت خود را داشت و بخش دوم اجرا نیز ما را به اجراهای گذشته با طعم تازه می‌برد.

نمایش میراث فرهنگی و حماسه عظیم دفاع مقدس

علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگویی کوتاه با خبرنگار فارس در مورد این اجرا گفت: آقای چکناواریان یکی از موسیقیدانان برجسته جهانی هستند و ما افتخار می‌کنیم که یکی از هم‌وطنان خوب ما توانسته نقش‌آفرینی در حماسه‌سازی جنگ را به نحو احسن از طریق موسیقی به نمایش دربیاورد. قطعه‌ای که در ابتدا اجرا کردند، از حماسه عاشورا است و پس از آن به دفاع مقدس وارد می‌شوند و خود موسیقی به‌قدری زیبا تنظیم شده است که انسان با مختصر توجهی می‌تواند متوجه شود که چه داستانی را تعریف می‌کند. من از طرف خودم به‌عنوان یک ایرانی از ایشان سپاسگزارم که توانستند این میراث فرهنگی ما و حماسه عظیم دفاع مقدس را در عالم موسیقی به‌صورت پایدار و ابدی دربیاورند.

کشور ما چهره‌های ارزشمند و جهانی در حوزه موسیقی دارد

حمید شاه‌آبادی معاون صدای جمهوری اسلامی ایران درباره این شب به فارس گفت: استاد چکناواریان یک شخصیت جهانی در این حوزه است. آن چیزی که امروز می‌بینیم، یک بُعد فنی و تخصصی دارد که باید اهل فن نظر بدهند و یک وجهی دارد که ما نیز به‌عنوان بهره‌بردار و استفاده‌کننده و مصرف‌کننده موسیقی می‌توانیم از آن استفاده کنیم. طبیعی است آن وجهی که از نظر بنده مورد اهمیت است، این است که ما دوره پرافتخاری را از گذشته داشته‌ایم که باید آن را با زبان بین‌المللی برای مخاطبان عرضه کنیم و آن چیزی که امروز شاهد آن هستیم، این ویژگی را دارد که با زبان موسیقی بتوانیم هشت سال دفاع مقدس را برای افرادی که شاید تمام این فرازوفرودها را درک نکرده‌اند، به تصویر بکشیم.

وی افزود: این هنر کشور ما است و کشور ما چهره‌های ارزشمند و جهانی در حوزه موسیقی دارد و استاد چکناواریان یک شخصیت جهانی در این حوزه است و این که ایشان قطعاتی با همراهی ارکستر سمفونیک تهران را در حوزه دفاع مقدس اجرا می‌کند و یا در حوزه آداب، سنن و مفاهیم بومی ما کاری در تراز جهانی انجام می‌دهد، برای کشور یک افتخار محسوب می‌شود. به بنیاد رودکی و مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبریک می‌گویم و امیدوار هستم که این کار جای خودش را در آثار جهانی باز کند و با اجراهای ارزشمند در مجامع بین‌المللی بتواند صدای انقلاب اسلامی را به گوش جهانیان برساند.

سرمایه‌هایی چون استاد چکناواریان را قدر بشناسید

احمد مازنی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس درباره این کنسرت گفت: بنده گمانم این است که موسیقی اصیل ایرانی یکی از هنرهایی است که زمینه انسجام جامعه ایرانی را فراهم می‌کند.

مازنی افزود: آقای چکناواریان که از ارامنه کشور هستند، در جهت انسجام جامعه ایرانی نقش بی‌بدیلی داشته‌اند. آثاری که ایشان اجرا کردند بسیار ارزشمند است و بابت این کیفیت از ایشان و اعضای ارکستر سمفونیک تهران تشکر می‌کنم.

مازنی در ادامه خطاب به مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: توصیه‌ام این است که سرمایه‌هایی چون استاد چکناواریان را قدر بشناسید و شأن و منزلت آن‌ها را حفظ کنید و از چنین ظرفیت‌هایی بیشتر و بهتر استفاده کنید زیرا جامعه ما به‌شدت نیازمند فرهنگ و هنر اصیل ایرانی است.

احمد مازنی ضمن ابزار خوشحالی از حضورش در تالار وحدت و دیدن اجرای ارکستر سمفونیک تهران به رهبری چکناواریان گفت: به‌طورکلی مجموعه آثاری که در مورد دفاع مقدس کار شده، سمفونی‌های بسیار فاخری بوده‌اند و آنچه طی این شب‌ها به روی صحنه رفت اثری فاخر در رابطه با جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس بود و تصورم این است که به یکی از آثار ماندگار بدل خواهد شد و می‌تواند در جهت ماندگارتر شدن آثار رزمندگان و شهدای دفاع مقدس می‌تواند تأثیرگذار باشد.

قطعاتی که اجرا شد بی‌نظیر بود

مرتضی بانک مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد درباره کیفیت اجرای کنسرت مذکور به ایلنا گفت: حین اجرای ارکستر سمفونیک که طی آن قطعاتی از جنگ، دفاع مقدس و خرمشهر اجرا شد واقعاً آن حال و هوا و شرایط را حس کردم. قطعاتی که در این سمفونی اجرا شد، بی‌نظیر بود و احساس هر انسانی را برمی‌انگیزد و بر روی صحنه می‌برد.

قطعه "بنی‌آدم" ندایی از حقوق بشر است

فریده اولاد قباد نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان این که امیدوارم چنین اجراهایی با موضوع دفاع مقدس استمرار داشته باشد زیرا مردم ما به اجرای چنین آثاری نیاز دارند، به ایلنا گفت: این‌گونه کارها به‌نوعی با ماهیت ایرانی اسلامی ما را به زبان هنر بیان می‌کنند.

اولاد قباد درباره کم و کیف اجرای ارکستر سمفونیک تهران گفت: در قسمت سمفونی "دفاع مقدس" تشییع شهدا و آزادی خرمشهر و در سمفونی "صلح و دوستی" از قطعه "بنی‌آدم" بیشتر لذت بردم. همچنین قطعاتی که در رابطه با دوستی ملل و نیایش بودند نیز بسیار خوب اجرا شدند. قطعه "بنی‌آدم" ندایی از حقوق بشر است که در ادبیات فارسی ما وجود دارد و تمامی آن برگرفته از آثار شاعرانی بزرگی چون سعدی، فردوسی و حافظ است و حتی در سازمان ملل نیز این ادبیات ما است که نشان‌دهنده هویت کشور ما است.