به گزارش هنرآنلاین، به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشستی به همت تشکل‌های صنفی چاپ و صنایع وابسته، با موضوع بررسی مشکلات و تبعات مالیات بر ارزش افزوده در محل هتل باباطاهر تهران با حضور الیاس حضرتی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، علی‌اکبر ابراهیمی معاون دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از روسا و اعضا و نمایندگان اتحادیه‌های چاپ تهران و شهرستان‌ها، برگزار شد.

در این نشست نمایندگان صنفی چاپ یافته‌ها، دغدغه‌ها، و راهکارهای مربوط به این موضوع را مطرح کردند و به اطلاع رییس کمیسیون اقتصادی مجلس رساندند.

ابراهیمی نیز به نمایندگی دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پی‌گیری‌های گذشته این وزارتخانه، ابراز داشت: بیان دغدغه‌های صنفی به معنی مالیات‌گریزی نیست، بلکه در راستای اصلاح شیوه اجرا و نحوه ستاندن مالیات ارزش افزوده از سوی مجریان و اصلاح برخی از مواد لایحه این مالیات است.

او افزود: با توجه به گرانی صنعت چاپ و عدم تولید تجهیزات مرتبط و وابسته در کشور و اتکا به واردات ماشین آلات، انتظار می‌رود در تنظیم لایحه مربوط، به موضوع مواد اولیه وارداتی فاقد تولید در کشور یا کم‌توانی تولیدات داخلی در تامین نیازهای مقتضی، توجه ویژه شود، تا هزینه‌های سربار، به واردات ماشین‌آلات و تجهیزات و مواد اولیه تحمیل نشود.

ابراهیمی تاکید کرد: این اتفاق در حالی است که تمام فرایندهای تولید یک محصول، در کشور تولیدکننده انجام می‌شود و وارد‌کنندگان بدون هر گونه دخل و تصرف در ساخت آن، متعاقبا آن را در اختیار تولیدکنندگان محصولات فرهنگی بین واحدهای چاپی قرار می‌دهند، اما مشمول مالیات بر ارزش افزوده در محل گمرک می‌شوند. این به معنی هزینه سربار تحمیلی است که مغایر با مبانی اخذ مالیات بر ارزش افزوده به نظر می‌رسد. چنین وضعیتی درباره واردات مواد اولیه و قطعات و تجهیزات، لاستیک سیلندر و زینک ... برقرار است؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود این بخش، جهت توسعه و تقویت حوزه تولید، از شمول مالیات بر ارزش افزوده خارج و مبنای اخذ مالیات تولیدمحور و مصرف‌گرایی لحاظ شود تا در عین حال، بخشی از افزایش قیمت‌ها نیز که در فرایند تولید و عرضه به بازار محاسبه می‌شود و به موجب آن تأثیرات ۲۸ تا ۳۲ درصدی در قیمت‌گذاری کالاها پدید می‌آید، مهار شود.

معاون دفتر چاپ و نشر یادآور شد: به‌رغم آن‌که لازم است در امر صادرات کالا، مشوق درنظر گرفته شود، در موضوع مالیات بر ارزش افزوده، نه‌تنها به این موضوع توجه نمی‌شود، بلکه از صادرکننده به صورت بستانکاری مالیات دریافت می‌شود و صادرکننده در استرداد آن با مشکلات متعدد مواجه می‌شوند.

او با اشاره به مشکلات موجود در اخذ مالیات مستقیم گفت: فعالان و تولیدکننده‌گان صنفی در پرداخت مالیات مستقیم هم دچارمشکلات فراوان هستند به نحوی که بعضا مالیات‌های مقرر، با ماشین‌آلات در اختیار واحدهای چاپی و نوع تولید و درآمد آنان مطابقت ندارد. لذا از مجلس شورای اسلامی انتظار می‌رود توجه هرچه بیشتر نسبت به موضوعات مطرح‌ شده مبذول دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آماده همکاری و هم‌فکری در این باره خواهد بود.