به گزارش هنرآنلاین، پنجشنبه‌شب 24 مرداد پنجمین جشن عکاسان سینما در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر تقدیر از سیروس الوند و حسین ملکی، تندیس بهترین عکاس سال سینمای ایران به امید صالحی برای مجموعه عکس‌های"شبی که ماه کامل شد"اهدا شد.

احسان کرمی مجری برنامه ابتدا از علی نیک‌رفتار دبیر پنجمین جشن عکاسان سینما خواست تا به روی صحنه بیاید. نیک‌رفتار ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: حضورتان موجب دلگرمی است و از این بابت به خود می‌بالیم. از این که دعوت ما را پذیرفتید و در این لحظات میزبان شما هستیم بسیار خوشنودیم. نگاهمان در این جشن و سیاست‌های کلان انجمن صنفی عکاسان سینما حفظشان و جایگاه عکاسی سینما و ایجاد وفاق و همدلی و همراهی در ایجاد شرایط مطلوب برای تمامی عکاسان سینمای ایران است. سعی انجمن بر این است که هر سال در این جشن از هنرمندان و سینماگرانی که نگاه ویژه به عکاسی سینما دارند و انجمن عکاسان و اعضای آن را حمایت می‌کنند تقدیر و تشکر کرد.

وی ادامه داد: نقش عکس در تبلیغات فیلم‌های سینمایی و راه و روش‌های جدید در ارائه آن از مسائل مهم و قابل تأمل در عکاسی فیلم و ایجاد زمینه‌های جدید و متنوع از دیگر اهداف انجمن بوده و برگزاری کارگاه‌ها نشست‌های تخصصی با حضور اساتید فن درزمینه تبلیغات و راه‌های هرچه بهتر ارائه دادن خدمات در جهت تبلیغات فیلم‌های سینمایی است. برنامه‌ریزی در جهت برگزاری این سمینارها و کارگاه‌های آموزشی فراتر از یک حرکت صنفی و دربرگیرنده تمامی عکاسان فعال در این حوزه خواهد بود، چرا که ساماندهی به مقوله تبلیغات فیلم، آموزش و شناخت جایگاه عکاسان از مواردی است که می‌تواند در هرچه پویا شدن عکس فیلم مؤثر واقع شود.

دبیر این دوره از جشن اظهار کرد: بین‌المللی نمودن مسابقه عکس فیلم از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در جهت رشد و پویایی و اعتلای عکاسی فیلم در انجمن صنفی عکاسان سینمای ایران خواهد بود. همچنین فراموش نکنیم، بخش عظیمی از تاریخ سینمای ایران مدیون عکس‌های فیلم‌های سینمایی است. یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری جشن، این بود که زمانی را در کنار یکدیگر باشیم و از انرژی جاری در این فضا نهایت استفاده را ببریم.

در ادامه همایون ارشادی و همایون اسعدیان برای رونمایی از کتاب عکس این دوره از مسابقه عکس، روی صحنه آمدند.

ارشادی پیش از رونمایی کتاب گفت: این کتاب بسیار ایده درخشانی است. چرا که می‌توان تمام تابلوها را با یک کتاب داشت و این خاطره را به یادگار نگه داشت، امیدوارم این رسم همیشگی شود.

در ادامه از کتاب عکس پنجمین جشن عکاسان سینما رونمایی شد و احسان کرمی تأکید کرد که این کتاب در تدارک انتشار در بازار است.

پنجمین جشن عکاسان سینمای ایران

صنف عکاسان بسیار محترم و مهجور است

در بخش بعدی مراسم از سیروس الوند به دلیل نگاه ویژه به عکاسی سینما طی سال‌ها فعالیت تقدیر شد. مصطفی شایسته و خسرو دهقان برای تقدیر از الوند روی صحنه حاضر شدند.

شایسته پیش از تقدیر از سیروس الوند در صحبت‌های کوتاهی گفت: خوشحالم که در این موقعیت قرار گرفتم و این وظیفه را در برابر یکی از محترم‌ترین و محجوب‌ترین و بااخلاق‌ترین آدم‌هایی که در همه این سال‌ها می‌شناسم، انجام بدهم. به دوستی با او همیشه افتخار می‌کنم.

سیروس الوند نیز گفت: عکاسان سینمای ایران، صنف محترم و معتبر و مهجوری هستند. عکس کارت ملی فیلم است. هر وقت به فیلم "خانه دوست کجاست"، فیلم جاودانه زنده‌یاد کیارستمی فکر می‌کنید یک عکس در ذهنتان تداعی می‌شود که بچه‌ای مسیری را از تپه بالا می‌رود. در مورد همه فیلم‌ها همین‌طور است. هر وقت به فیلم"گنج قارون" فکر می‌کنید، فردین و ظهوری یادتان می‌آید که کنار سفره نشستند و آبگوشت می‌خورند و فردین ترانه می‌خواند.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: متأسفانه جایگاه واقعی عکاسان را نمی‌شناسیم، در حال حاضر فیلمبردار، عکاس و کارگردان بیکار داریم. همین جا در همین سینما یک نفر با یک تلفن بیست میلیارد به حسابش واریز می‌شود و فیلم می‌سازد. سینما حال خوبی ندارد. همه می‌دانیم هیچ‌وقت به این میزان خودی و ناخودی وجود نداشته است. آقای صالحی عزیز که به خانه ما آمدی، قدم روی چشم من گذاشتی و مرگ خشایار را تسلیت گفتی. خبر داری در سینما چه خبر است؟ که به‌عنوان وزیر آن بالا نشستی می‌دانی بچه‌ها چطور زندگی می‌کنند؟ سینماگران آرتیست هستند. آن‌ها چیزی دارند که حتماً شما غبطه می‌خورید و بدون شک تمام دولت به آن غبطه می‌خورد، چرا که آن‌ها مردم را دارند.

کارگردان فیلم "دست‌های آلوده" ادامه داد: مرگ خشایار به من تعریف تازه‌ای از زندگی داد. مرگ بسیار واقعی‌تر از زندگی است. وقتی مرگ آن‌قدر نزدیک و واقعی است، چرا نباید حرفمان را بزنیم؟ ما اصلاً آمدیم حرف بزنیم. به سینما نیامدیم که پولدار شویم. ما آمدیم صدای مردم و جامعه باشیم و این غرورآمیز است. قطعاً چیزی از ما به یادگار می‌ماند، حتماً یادگاری که از شجریان می‌ماند خیلی ارزشمند است. استاد شجریان آدم ثروتمندی است، چرا که مردم را دارد و یکی از کسانی که من همیشه به او غبطه می‌خورم او است. در آخر از انجمن عکاسان سینما تشکر می‌کنم که به یاد من بودند. من یک آدم عشق عکس هستم.

در ادامه رضا مهاجر و اردشیر شلیله دو عکاس پیشکسوت سینما و محمدعلی سجادی از حسین ملکی به پاس سال‌ها فعالیت و عکاسی سینما تقدیر کردند. سجادی نیز در صحبت‌های کوتاهی گفت: خوشحالم امشب دو سینماگری که عاشقانه دوستشان دارم تقدیر شدند. حسین ملکی از آن دسته آدم‌هایی است که همه جور کاری در سینما انجام داده است و بیخود نیست او را "حسین آرتیست" صدا می‌کنند. جدا از کارش انسان خوبی است. من هفت فیلم با او کار کردم. اولین همکاری من با حسین در فیلم "جدال"بود که به‌عنوان عکاس حضور داشت و آنجا با روحیه شاد و پرنشاطش آشنا شدم.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: به نظرم در سینما خیلی قدر او دیده نشده است و خوشحالم که امشب به بهانه تقدیر از او اینجا هستم. او همیشه خودش است و من عاشق این روحیه او هستم. او از انجام سخت‌ترین کارها هم خم به ابرو نمی‌آورد و فکر می‌کنم باید به آدم‌هایی مثل او توجه بیشتری شود.

حسین ملکی نیز در ادامه بیان کرد: من از 14 سالگی وارد سینما شدم، پیش از آن در تئاتر عکاسی می‌کردم و از آنجا عکس‌های من طوری مطرح شد که در سینما فعالیتم را ادامه دادم. نزدیک 62 سال در سینما هستم و یک میلیون و چهارصد هزار تومان هم پول می‌گیرم. راضی نیستم ولی چاره‌ای نیست. از انجمن عکاسان سینما تشکر می‌کنم که من را لایق این تشویق دانستند.

پنجمین جشن عکاسان سینمای ایران

هدف همه ما سینماست

در ادامه از انجمن‌های بازیگران، کارگردانان و مدیران تولید به دلیل امضای تفاهم‌نامه با انجمن عکاسان سینما به‌منظور ایجاد امنیت شغلی تقدیر شد. فاطمه معتمدآریا، وحید موسیائیان و محمدرضا منصوری تقدیر شد.

معتمدآریا در صحبت‌های کوتاهی گفت: از انجمن عکاسان سینما تشکر می‌کنم چرا که بدعتی گذاشتند و با انجمن و صنوف دیگر در مورد امنیت شغلی تفاهم‌نامه امضا کردند. فکر می‌کنم یک عضو مهجور خانه سینما وقتی باعث می‌شود انجمن کارگردانان، بازیگران، فیلمبرداران و انجمن‌های دیگر کنار جمع شوند و همه به این تفاهم برسند که با هر سلیقه‌ای که در سینما داریم همدیگر را پشت‌به‌پشت نگه داریم برای اینکه سینما را نگه داریم اتفاق ویژه‌ای است. ما مخلص همدیگر هستیم، چرا که ما یک هدف داریم و آن سینما است. بهتراست که این سخن و این حرکت دلنشینی که عکاسان سینما شروع کردند را با جان و دل بپذیریم و حامی آن‌ها باشیم.

در ادامه هیئت مدیره انجمن عکاسان از نماینده شرکت‌های" ب آ"، "مارال چرم"، مدیر و مدیر اجرایی مجموعه رایزن فرهنگی به دلیل حمایت از جشن تقدیر کردند. از دکتر کاظمی و دکتر روحانی از معاونین ارشد شهرداری نیز در این مراسم تقدیر شد. حسن هندی، فرهاد سلیمانی، حافظ احمدی، شهراد بانکی و محمد نیکبخت نیز در این بخش تقدیر شدند.

در آخر بهنوش طباطبایی برای معرفی عکاس سال سینمای ایران روی صحنه آمد و گفت: برخی اوقات امکان دارد لحظاتی از بازی بازیگران از دوربین فیلمبردار پنهان شود، اما یک عکاس بامهارت و ظرافت این لحظه را چنان ثبت می‌کند که گاهی اوقات شناسنامه فیلم می‌شود. دست تک‌تک شما را با احترام می‌فشارم.

در این بخش نام نامزدهای مسابقه عکس پنجمین جشن عکاسان سینما محمد بدرلو برای مجموعه عکس‌های"23 نفر"و"سرخپوست"، امید صالحی برای مجموعه عکس‌های"شبی که ماه کامل شد"، امیرحسین شجاعی برای مجموعه عکس‌های "متری شیش و نیم"و آرزو اتحاد برای مجموعه عکس‌های"لابیرنت" خوانده شد و درنهایت امید صالحی به‌عنوان عکاس سال سینمای ایران معرفی شد و تندیس جشن به او اهدا شد.

همایون اسعدیان، همایون ارشادی، شاهرخ فروتنیان، افسانه چهره‌آزاد، فاطمه معتمد‌آریا، بهنوش طباطبایی، ویدا جوان، متین ستوده، مرتضی رزاق کریمی، سیروس الوند، رامین حیدری فاروقی، امیر عابدی، محمدعلی سجادی، نگار آذربایجانی، علی قائم‌مقامی، گوهر خیراندیش، حسین ملکی، وحید موسیائیان، مصطفی شایسته، مسعود رایگان، خسرو دهقان، محمدحسین فرح‌بخش، مهدی رحمانی، شهرام شاه‌حسینی، محمد فوقانی، فرامرز بیات، زهرا مصفا، رز ارغوان آذر، المیرا مقدم، محمد بدرلو، آرزو اتحاد، مهسا طیب طاهر، حسن شجاعی، مسعود اشتری، مهدی حیدری، مجید خمسه، جواد جلالی، اردشیر شلیله، رضا مهاجر، حسن هندی، احمدرضا شجاعی، مهدی دلخواسته، سحر عصر آزاد، خسرو دهقان، بهروز صادقی، جلیل شعبانی، افسانه پاکرو، فرهاد سلیمانی، فریبا کوثری، بهرنگ دزفولی زاده، ماهور موسائیان، رحمت عبدالله زاده، بهمن اردلان، مازیار شیخ محبوبی ازجمله حاضران در مراسم بودند.