سرویس استان‌های هنرآنلاین: رمضانعلی حیدری خلیلی در نشست هماهنگی و تبادل تفاهم نامه اجرای طرح پردیس سینمایی امید مرودشت که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، شهردار مرودشت در محل شهرداری مرودشت برگزار شد، حضور یافت و اظهار کرد: توجه به توسعه زیرساخت‌های سینمایی از اولویت‌های برنامه‌ای سازمان سینمایی در سال جاری است که با جدیت در شهرهای فاقد سینما که از سرانه جمعیتی بیشتر برخوردارند با جلب مشارکت شهرداری‌ها پی گیری خواهد شد.

او ضمن بازدید از محل‌های در نظر گرفته شده برای احداث پردیس سینمایی امید مرودشت گفت: در راستای تحقق شعار ایران تهران نیست و افزایش توان زیرساختی و اشتغال‌زایی سینمای کشور و برقراری عدالت فرهنگی، طرح پردیس سینمایی امید تا این مرحله در ۱۳ شهر کشور و مجموعاً با ۴۲ سالن اجرا خواهد شد و شهر مرودشت به لحاظ سبقه و پیشینه فرهنگی و تمدنی، سرانه جمعیت و شایستگی مردم این خطه به عنوان شهر برگزیده استان فارس و سیزدهمین ایستگاه برای اجرای طرح سینمای امید تعیین شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی کشور گفت: این پروژه با محوریت و سرمایه‌گذاری شهرداری مرودشت احداث می‌شود. همچنین سازمان سینمایی به عنوان متولی سینمای کشور علاوه بر ارائه مشاوره‌های فنی، تهیه نقشه و طراحی سازه، پرداخت ۷۰۰ میلیون تومان را نیز به صورت کمک بلاعوض بر عهده دارد و مجوز پردیس سینمایی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس صادر خواهد شد.

او ادامه داد، برای حمایت بیشتر و سرعت بخشیدن به اجرای پروژه با معاونت عمرانی وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهداری‌های کشور توافق شده است تا از شهرداری‌های شهرهای فاقد سینما که در احداث پردیس سینمایی امید مشارکت دارند تا ۵۰۰ میلیون تومان به صورت کمک بلاعوض پرداخت کنند.

حیدری خلیلی افزود: در جلسه امروز تصمیم گرفته شد تا پردیس سینمایی امید در خیابان انقلاب، بوستان انقلاب مرودشت احداث شود و بر اساس توافقات به عمل آمده این پردیس در ۳ سالن با ظرفیت تقریبی ۳۰۰ صندلی و با حمایت سازمان سینمایی و سازمان شهرداری و دهیاری و محوریت شهرداری مرودشت احداث خواهد شد.

معاون سازمان سینمایی در این نشست از توجه شهرداری مرودشت و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به ارتقای شاخص‌های فرهنگی و مشارکت در احداث پردیس سینمایی امید مرودشت تشکر و قدردانی کرد.

او همچنین استان فارس را به لحاظ جایگاه ممتاز فرهنگی و تمدنی در عرصه ملی و بین‌المللی به عنوان یکی از قطب‌های مهم سینمایی کشور به لحاظ میزان تماشاگر سینما دانست و افزود: در تیرماه سال جاری سینما گلستان شیراز به عنوان کاراترین سینما بر حسب میزان تماشاگر بوده به نحوی که در طول این ماه هر صندلی این سینما پذیرای ۱۰۸ نفر بوده است و این رکورد نشانه اقبال کم نظیر مردم شیراز به سینما است که سینمای ایران باید قدردان این محبت و توجه باشد.

حیدری خلیلی در ادامه گفت: در حال حاضر به ازای هر ۱۳۴۰۰۰ نفر یک سالن سینما در کشور وجود دارد و استان فارس با ۵ میلیون نفر جمعیت، برای رسیدن به سرانه هر ۱۰۰ هزار نفر یک سالن سینما، ظرفیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای ایجاد حداقل ۲۰ سالن سینمای دیگر را دارد.

سینما پتانسیل قدرتمند در عرصه ارتباط با اجتماع

صابر سهرابی با تقدیر از حمایت مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی شهرداری برای ساخت و ساز چنین مجتمع‌های فرهنگی سینمایی در شهر تاریخی فرهنگی مرودشت، گفت: با مشورتی که با استاندار فارس انجام شده، توانسته‌ایم حمایت این مقام عالی استان را نیز برای راه‌اندازی " پردیس سینمایی امید " جلب کنیم و قول مساعد داده شده تا هر چه سریع‌تر فاز عملیات اجرایی این پروژه در سال ٩٨ آغاز شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان اینکه تأثیر این اتفاق فرهنگی بسیار حائز اهمیت است و شهر مرودشت نیز دارای پیشینه، تاریخی، جمعیت و موقعیت زمانی و مکانی مهمی است، افزود: این فضای سینمایی در کنار تمام ظرفیت‌های موجودش به بهره‌برداری و استفاده عموم خواهد رسید تا در مرکز شهر واقع و به یکی از بهترین مکان‌های فرهنگی هنری تبدیل شود؛ زیرا سینما اقبال خوبی در میان جامعه و مردم استان فارس پیدا کرده است و در دیداری که با هنرمندان و اهالی فرهنگ مرودشت نیز داشته‌ایم، همگی مطالبه گر فضاهای مناسب سینمایی فرهنگی هستند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان اظهار داشت: سینما به عنوان پدیده‌ای نو توانسته در سالیان بعد از پیدایش علاوه بر جنبه هنری دیگر، پتانسیل‌های قدرتمند خود در عرصه‌های مهم و در ارتباط با اجتماع را به نمایش بگذارد؛ و اهمیت سینما از این بابت که می‌تواند به عنوان مکان و وسیله‌ای برای ارتباط جمعی در جهت نشر و گسترش فرهنگ نقشی کلیدی ایفا کند، بسیار حائز اهمیت است بنابراین یکی از اولین اقداماتی که باید در این زمینه انجام شود ساخت و گسترش مجتمع‌های سینمایی است که سعی شده تا نقش آن در متن جامعه و فرهنگ سازی مورد بررسی قرار گیرد. در این راستا می‌بایست در طرح‌های تحقیقی و پژوهشی با استفاده از روش توصیفی تحلیلی به ارزیابی نقش سینما در توسعه و گسترش فرهنگ و همچنین ساخت مجتمع‌های سینمایی بیشتر پرداخته شود.

داشته‌های فرهنگی مرودشت اهمیت ساخت پردیس سینمایی را صد چندان می‌کند

شهردار مرودشت با اشاره به اینکه این شهر از دیر باز با توجه به آثار تاریخی و فرهنگی و میراث جهانی در استان ادب پرور فارس به عنوان مهد تمدن ایران زمین محسوب شده است؛ گفت: پتانسیل‌های فعالیت‌های فرهنگی و داشته‌های زیادی در این منطقه وجود دارد و جای بسی خرسندی است که شهرداری نیز در این راستا با حمایت و همکاری مدیران وزارتی و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس بتواند برای راه‌اندازی پردیس سینمایی در خور و شأن و منزلت مردم شریف، اقدام‌های لازم را انجام دهد.

سید مهدی مکّی در ادامه با برشمردن امکانات موجود و فضاهای فرهنگی هنری، اقتصادی، بهداشتی، رفاهی، تفریحی، آموزشی و تمام آنچه که نیاز یک زندگی شهرنشینی در این شهرستان است، افزود: این منطقه با عنایت به مطالبات عمومی مردم از لحاظ فرهنگی به احداث مجموعه‌های سینمایی نیاز دارد و با توجه به اینکه در این شهرستان درخواست و علاقه شهروندان به سمت هنر و فعالیت‌های فرهنگی هنری چشمگیر است، امیدواریم با مشارکتی که هم اکنون شاهد آن هستیم، پروژه مورد اشاره به‌زودی محقق و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

شهردار مرودشت اظهار داشت: در حال حاضر سالن اجتماعات شهرداری به دلیل استقبال مردم از برنامه‌های اکران فیلم، به نمایش تولیدات سینمایی در حد محدود می‌پردازد و با احداث پردیس سینمایی امید مرودشت این‌گونه فعالیت‌ها حرفه‌ای‌تر و وسیع‌تر از گذشته تقدیم علاقه‌مندان خواهد شد.

 

الهه بهرامی