سرویس مد و لباس هنرآنلاین: نشست خبری پروژه ملی ساماندهی صدور مجوز و راه‌اندازی یک‌هزار کارگاه سوزن‌دوزی استان سیستان و بلوچستان با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، علی زینی‌وند معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان و حسین مسگرانی مدیرکل ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان و جمعی از اصحاب رسانه در سالن همایش ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شد.

قبادی در ابتدای این نشست با تأکید بر لزوم بهره‌مندی از محتوا، تکنیک و روش‌های دوخت برآمده از سوزن‌دوزی اصیل بلوچ و دیگر انواع دوخت در استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: با پیشنهاد و همکاری سپاه پاسداران استان، منطقه آزاد چابهار و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، پروژه صدور مجوز و راه‌اندازی هزار کارگاه سوزن‌دوزی استان سیستان و بلوچستان کلید خورده است.

بخش خصوصی مجری یک طرح دولتی شد

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ادامه افزود: مجری این طرح، یک مجموعه غیردولتی با عنوان "ردای سنتی مکران" است و تفویض اختیار صدور مجوز و بیمه فعالان در این طرح به اداره کل ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان واگذار شده است.

عقد قرارداد خرید محصولات از واحدها و عرضه داخلی و صادرات

قبادی به موضوع عقد قرارداد خرید محصولات از واحدها و عرضه داخلی و صادرات اشاره کرد و گفت: علاوه بر استان سیستان و بلوچستان در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان و مشهد نیز در حال برنامه‌ریزی برای اجرایی ساختن این طرح هستیم.

او همچنین به اجرای طرح در قالب شکل آزمایشی از یک ماه گذشته در منطقه آزاد چابهار اشاره کرد و از پیش‌بینی برای راه‌اندازی یک‌هزار کارگاه سوزن‌دوزی در استان سیستان و بلوچستان تا پایان سال جاری خبر داد.

عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز در سخنانی بر لزوم توجه به رفاه و توسعه اقتصاد محلی، عمران و آبادانی در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: امیدواریم با رویکرد جلب مشارکت محلی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در بحث منابع انسانی بر اقتصاد خانوار این منطقه اثرگذاریم.

راه‌اندازی هفت تعاونی سوزن‌دوزی در چابهار

کردی از راه‌اندازی هفت تعاونی سوزن‌دوزی در چابهار خبر داد و اذعان داشت: 100 سوزن دوز عضو در این تعاونی‌ها بیمه‌شده‌اند و در راستای صادرات این فعالیت‌ها، گروه‌هایی از صنعتگران ایرانی در کشورهایی مانند عمان و ایتالیا محصولات سوزن‌دوزی منطقه را به فروش رسانده‌اند.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ابراز امیدواری کرد از مسیر اقتصاد فرهنگ، ضمن توسعه فعالیت‌های فرهنگی به اشاعه و تقویت هویت ایرانی کمک خواهیم کرد.

او تأکید کرد: در حال حاضر با سرمایه یک‌میلیون تومانی یک کارگاه کوچک سوزن‌دوزی ایجادشده و محصولاتی در پی این مهم رقم می‌خورد که قیمتی بالغ‌بر 5 تا 35 میلیون تومان دارند.

ظرفیت‌های معطل‌مانده سیستان و بلوچستان را شناسایی کنیم

معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان دیگر سخنران این نشست خبری بود و با تأکید بر اینکه توجه به مشاغل خرد، گفتمان امروز کشورمان است اظهار داشت: باید در استان سیستان و بلوچستان ظرفیت‌های معطل‌مانده را شناسایی و تصویر درستی از آن به دنیا مخابره کرد.

زینی‌وند گفت: منابع تنها در صورتی ایجاد شغل خواهند کرد که دیدگاه و تعریف درستی از زنجیره یک شغل وجود داشته باشد و در ادامه بازاریابی و تولید هدفمند از رموز موفقیت در این مسیر است.

ساخت فیلمی درباره ظرفیت‌های ملی، قومی و فرهنگی موجود در استان

او همچنین از ساخت فیلمی درباره ظرفیت‌های ملی، قومی و فرهنگی موجود در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و تصریح کرد: سرکوب تنوع قومیتی ر این منطقه، رخنه در هویت فرهنگ ایرانی است.

حسین مسگرانی مدیرکل ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست خبری از صدور 60 مجوز و ارائه بیمه هنرمندان به‌منظور راه‌اندازی کارگاه‌های سوزن‌دوزی در استان سیستان و بلوچستان خبر داد.