سرویس سینمایی هنرآنلاین: این مراسم با سرود ملی کشورمان و قرائت قرآن که همراه با پخش کلیپ بود، آغاز شد.

سپس اجرای موسیقی متن فیلم "سینما پارادیزو" ساخته جوزپه تورناتوره با موسیقی انیو موریکونه به شیوه آکاپلا توسط گروه آوازی تهران به رهبری میلاد عمرانلو آغازگر برنامه‌های اختتامیه جشنواره جهانی فیلم فجر بود. در ادامه این گروه قطعه‌ای از فیلم "آبی" ساخته کریستوف کیشلوفسکی با آهنگسازی زبیگنیف پرایزنر و قطعه نوستالژیک "گنجشکک اشی مشی" را اجرا کردند.

سپس رضا میرکریمی دبیر سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر  ضمن خوشامدگویی گفت: از چهار سال پیش که من مسئولیت این جشنواره را با کمک همکاران خبره‌ام در حوزه بین‌الملل سینما برعهده گرفتم، سعی کردیم جایگاه درستی را در اندازه سینمای ایران ایجاد کنیم، قصد داشتم سخنرانی خاصی در اختتامیه نداشته باشم و امسال نیز این رسم را حفظ می‌کنم.

وی افزود: امسال با تحریم‌های ناعادلانه و یکسویه که نه تنها اقتصاد که فرهنگ را نیز نشانه رفته است، مواجه بودیم اما علیرغم همه مشکلات به خاطر شان سینمای ایران در جهان شاهد برگزاری جشنواره‌ای باشکوه بودیم. بسیاری از دوستان سینمای ایران در سراسر دنیا ما را تنها نگذاشتند.

میرکریمی تاکید کرد: من با یک بیت از قطعه ترکی، بسیار خاطره دارم که اینگونه است "کوچه‌ها را برای این که دوست من از راه می‌رسد آب پاشی کرده‌ام که گرد و خاک او را آزار ندهد" ما نیز کوچه‌ها و شهر را برای حضور مهمانان عزیزی از سراسر دنیا آماده کردیم تا در یکی از قدیمی‌ترین فستیوال‌های مهم دنیا در غرب آسیا حضور داشته باشند.

وی با تشکر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی، وزیر ارتباطات و شهرداری تهران عنوان کرد: همه حامیان در حد و توان خود به این حرکت ملی و بین المللی کمک کردند و باید از همه آن‌ها تشکر کنم.

در ادامه مراسم نوبت به اهدای جایزه نت پک رسید. اعجاز گل، لاتیکا پادگائونکار و سید غلامرضا موسوی داوران بخش نت پک را تشکیل دادند که برای اهدای جایزه نت پک به روی سن رفتند و جایزه این بخش را به "خط باریک قرمز" به کارگردانی فرزاد خوشدست از ایران اهدا کردند.

سپس نوبت به جایزه بخش بین‌الادیان رسید؛ داگلاس فالسون، اینیس گیل، سیدمحمدحسین نواب، به عنوان داوران بخش "بین الادیان" دیپلم افتخار بهترین فیلم این بخش را به "شکستن همزمان بیست استخوان" به کارگردانی جمشید محمودی از افغانستان اهدا کردند.

در ادامه باربارا لوری، جونیت جبنویان و روبرت صافاریان برای اهدای جایزه منتقدان بین‌المللی روی سن حاضر شدند و دیپلم افتخار بهترین فیلم بلند بخش "جلوگاه شرق" از دیدگاه منتقدان بین‌المللی را به "اعلان" به کارگردانی محمود فاضل جوشکون از ترکیه و بلغارستان تقدیم کردند.

سپس حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی و رضا کیانیان رییس کاخ جشنواره برای اهدای جایزه صلح روی صحنه آمدند. در این بخش دیپلم افتخار صلح به "امینه" به کارگردانی ایمن زیدان از سوریه رسید.

رضا کیانیان نیز به عنوان رئیس کاخ جشنواره، درباره جایزه "محمد امین(ص)" گفت: بسیار خوشحال هستم که برای بار چهارم برای اهدای جایزه "محمد امین" روی سن آمدم. این جایزه در واقع جایزه اخلاق است. بدین دلیل اسمش محمد امین است که پیامبر ما می‌گوید من نیامدم مگر برای تکامل اخلاق در جهان. هیچ فیلمی نیست که به اخلاق نپردازد حتی اگر این دغدغه کوچک باشد. این جایزه به فیلمی اهدا می‌شود که دغدغه اصلی آن اخلاق است.

همچنین تندیس و دیپلم افتخار جایزه محمد امین(ص) به فیلم "حمید" به کارگردانی اعجاز خان از هند اهدا شد.

در ادامه عمار هادی العرادی، غسان سلهب و بهروز شعیبی داوران جایزه "فیلم‌های اول" برای اهدای جایزه این بخش روی سن رفتند و تندیس بهترین فیلم اول را به "جوان روسی" ساخته الکساندر زولوتوخین از روسیه اهدا کردند.

همچنین روسودان گلورژیدزه و خسرو معصومی داوران بخش "جلوگاه شرق" تندیس بهترین فیلم کوتاه آسیایی را به "قربانی" به کارگردانی مهدی محمدنژادیان از ایران تقدیم کردند.

در ادامه اهدای جوایز، هو منگ برای فیلم "عبور از مرز" از چین تندیس بهترین کارگردان آسیایی را گرفت و "شکستن همزمان بیست استخوان" به کارگردانی جمشید محمودی از افغانستان دیپلم افتخار بهترین فیلم بلند آسیایی را دریافت کرد. تندیس بهترین فیلم بلند آسیایی نیز به فیلم "جای خالی دوست" به کارگردانی و تهیه کنندگی محمدعلی طالبی از ایران رسید.

وانگ ژیائوشوای، پیتر فلایشمان، مایک فان دایم، مظفر اوزدمیر،لابینا میتوسکا، نرگس آبیار و نوید محمدزاده داوران بخش سینمای سعادت(مسابقه) به روی سن آمدند.

سیمرغ سیمین بهترین فیلم کوتاه به "افراط منجی ماست" به کارگردانی مورگان زیورلا- پتی از سوئد رسید.

سیمرغ سیمین جایزه ویژه هیات داوران نیز برای بهترین طراحی لباس به فیلم "پرنده بهاری" به کارگردانی جینگ ژیانگ لی از چین اهدا شد.

دیپلم افتخار بازیگر مرد این بخش به علی مصفا برای فیلم "جهان با من برقص" به کارگردانی سروش صحت رسید و تندیس سیمرغ سیمین بهترین بازیگر مرد نیز به جسپر کریستنسن برای فیلم "پیش از ژاله" به کارگردانی مایکل نوئر از دانمارک اهدا شد.

همچنین تندیس سیمرغ سیمین بهترین بازیگر زن به مارتینا آپوستولووا برای فیلم "ایرینا" به کارگردانی نادژدا کزه‌وا از بلغارستان تعلق گرفت.

تندیس سیمرغ سیمین بهترین فیلمنامه به گرنوت کرا و اولیور هافنر برای فیلم "واکرسدوروف" به کارگردانی اولیور هافنر از آلمان رسید و تندیس سیمرغ سیمین بهترین کارگردانی را نیز سروش صحت برای فیلم "جهان با من برقص" از ایران دریافت کرد.

پایان بخش جوایز نیز سیمرغ زرین بهترین فیلم سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر بود که با حضور رضا میرکریمی دبیر جشنواره و پل شریدر مهمان ویژه این رویداد به فیلم "جوان روسی" به کارگردانی الکساندر زولوتوخین و تهیه کنندگی ادوارد پیچوگین و الکساندر سوخوروف از روسیه اهدا شد.