سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین، به دعوت موسسه بین‌المللی تئاتر آی. تی. آی آلمان، دنیا مقدم‌راد نویسنده­، کارگردان تئاتر و مترجم در خردادماه سال 98 میهمان جشنواره تئاتر مولهایم آلمان خواهد بود.

دیدار بین‌المللی مترجمان تئاتر و آثار نمایشی در موسسه تئاتر مولهایم با حضور مترجمانی از حوزه‌های زبانی مختلف در کنار فستیوال دوسالانه تئاتر مولهایم از اواسط یا آخر ماه می هر سال، یعنی اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد، هر ساله به همت دست‌اندرکاران موسسه آی.تی.آی آلمان و تئاترشهر مولهایم برگزار می‌شود.

تئاتر مولهایم برای تئاتر ایران جشنواره‌ای نام آشناست. روبرتوچولی از مسئولان تئاتر این منطقه بارها در ایران نمایش‌های مهمی را در تئاتر فجر اجرا کرده است.

آی.تی.آی یا موسسه بین‌المللی تئاتر در بیش از 90 کشور از جمله ایران شعبه دارد. شبکه بین‌المللی تئاتر یا آی.تی.آی شصت سال پیش به همت یونسکو برای پیش برد تفاهم و دوستی میان فرهنگ‌های جهان از طریق تئاتر و هنرهای نمایشی بنیان‌گذاری شده است.

این موسسه همچنین به ترجمه نمایش‌های مطرح در جهان به زبان‌های مختلف می‌پردازد و تاکنون با تاسیس بانک اطلاعاتی از آثار ترجمه شده به زبان‌های مختلف و مترجمان آن در سرتاسر جهان، در پیشبرد گفت‌وگوی فرهنگ‌ها گام‌های موثر و چشم‌گیری برداشته است.

موسسه آی.تی.آی افزون بر آن، با مراکز نمایشی در سراسر کشورهای جهان و مترجمان به شکل مرتب در ارتباط است و نیز با موسسات فرهنگی دیگری هم‌چون موسسه گوته در آلمان، انستیتو سروانتس در اسپانیا، خانه فرناندو پسووا در پرتغال و ... در سایر کشورها تماس و همکاری تنگاتنگ دارد.

در ایران نیز آی.تی.آی شعبه فعالی دارد که در مرکز هنرهای نمایشی مستقر است و مدیران بخش دولتی مرکز هنرهای نمایشی ایران ریاست آن را نیز در دست دارند.

دنیا مقدم‌راد کارگردان، طراح و مولف مجموعه داستان "قرمز جدی"، چند سالی است که به ترجمه و معرفی ادبیات نسل نو آلمان در ایران از نویسندگان و کارگردانان مطرح تئاتر و ادبیات معاصر کشورهای آلمانی زبان هم‌چون راینهارد کایزر موهلکر از اتریش، یواخیم میرهوف از آلمان و لوکاس برفوس از سوئیس پرداخته است.

مقدم‌راد در سال 92 با به ثبت رساندن اختراعی با تغییرات بنیادین روی قالی ایرانی پا به عرصه طراحی مدرن با استفاده از فرش ایران گذاشت که بعدها این طرح‌ها را در قالب منسوج قالی در طراحی صحنه و لباس به کار برد.

سال گذشته در استودیو صحنه شهر مونستر آلمان نمایش "تقابل" از آلمان در کنار نمایش "خاوست" از ایران قرار گرفت. نویسنده و کارگردان نمایش "تقابل"، سنیا مولتمایر، رئیس مرکز تولید تئاتر دانشگاه مونستر و دنیا مقدم‌راد نویسنده و کارگردان نمایش "خاوست"، این دو نمایش را با انگیزه یک هم‌خوانی مشترک از آلمان و ایران در تابستان سال 97 در استودیو صحنه شهر مونستر روی صحنه بردند که در آن از فرش ایرانی در پردازش روایت اصلی داستان ایرانی استفاده شد.

نمایش "خاوست"، روایت‌گر زندگی دکتر پ.خ. فیزیک‌دان و اخترشناسی ایرانی است که در 29 سالگی از رساله دکترا در موضوع روش رصد کردن سیارات دارای حیات، دفاع کرد تا این جا همه چیز خدمت به علم بود تا این که ...

جشنواره "تئاتر مولهایم" از 3 خرداد 98 به مدت 10 روز کار خود را در منطقه روهر شهر مولهایم آغاز خواهد کرد.