سرویس موسیقی هنرآنلاین: جشنواره موسیقی فجر امسال سی‌ و‌ چهارمین دوره خود را جشن می‌گیرد. امسال در مجموع، هنرمندان حوزه موسیقی 85 اجرا در جشنواره خواهند داشت و 20 فیلم مستند حوزه موسیقی نیز در خانه سینما به نمایش در می‌آید.

تالار وحدت، تالار رودکی، فرهنگسرای نیاوران و برج میلاد در دو سئانس 18:30 و 21:30 میزبان هنرمندان موسیقی خواهند بود. برج آزادی، ایوان شمس و سالن سوره حوزه هنری نیز دیگر سالن‌های جشنواره امسال هستند که در یک سئانس، در ساعت 19 هنرمندان و علاقه‌مندان به موسیقی را میزبانی می‌کنند. از دیگر برنامه‌های امسال جشنواره موسیقی فجر، برگزاری نشست‌های تخصصی چهل سالگی انقلاب است که از طریق رادیو گفتگو پخش خواهد شد.

جشنواره موسیقی فجر از 24 بهمن آغاز می‌شود و تا 29 بهمن ادامه دارد. مراسم اختتامیه جشنواره 30 بهمن در تالار وحدت برگزار می‌شود. به بهانه سی و چهار سالگی بزرگ‌ترین رویداد موسیقایی سال در کشورمان با تعدادی از چهره‌های کهنه‌کار موسیقی شامل محمد منتشری، مجید کیانی، میلاد کیایی، کامبیز روشن‌روان و مظفر شفیعی گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید   

جشنواره موسیقی می‌تواند راه را برای جوانان باز کند

محمد منتشری خواننده اعتقاد دارد: جشنواره موسیقی می‌تواند راه را برای جوانان باز کند. به‌طور کلی جشنواره‌ها می‌توانند هنرمندان جوان را به جامعه هنری معرفی کنند. البته بخشی از جشنواره هم به اجرای اساتید اختصاص دارد که به کمک این بخش می‌توانیم موسیقی اصیل ایرانی را زنده کنیم.

این خواننده افزود: مسئولین باید به این مسئله توجه داشته باشند که برگزاری یک جشنواره در طول یک سال کم است، یعنی اینکه باید جشنواره‌های بیش‌تری برگزار شود.

منتشری تأکید کرد: جشنواره موسیقی می‌تواند مخاطبان را با موسیقی مناطق مختلف آشنا کند و مخاطبان باید از ژانرهای مختلف موسیقی حمایت و پشتیبانی کنند. نشست‌های تخصصی در جشنواره نیز بسیار مفید است ولی این نشست‌ها نباید محدود به جشنواره باشد و باید بعد از آن هم ادامه یابد.

جوانان باید از تجربه پیشکسوتان استفاده کنند

مجید کیانی آهنگساز و نوازنده گفت: برگزاری جشنواره کمک می‌کند تا هنر زنده شود و مخاطبان با هنر بیش‌تر آشنا شوند. موسیقی ایرانی به کمک جشنواره‌ها بیش‌تر معرفی می‌شود و مخاطبان آگاه می‌شوند. البته باید انواع موسیقی در بخش‌های مختلف باشد ولی نباید هر نوع موسیقی در جشنواره موسیقی فجر ارائه شود.

کیانی در عین حال تاکید کرد: ما باید بیش‌تر از حضور پیشکسوتان در جشنواره موسیقی استفاده کنیم زیرا پیشکسوتان چندین سال در این حوزه فعالیت کرده‌اند و حرفی برای گفتن دارند. جوانان باید از تجربه پیشکسوتان استفاده کنند.

این آهنگساز در پایان گفت: مسئولین با برنامه‌ریزی درست می‌توانند در سال چندین جشنواره برگزار کنند زیرا وجود این جشنواره‌ها لازم و ضروری است.

مهم‌ترین هدف ماندگاری موسیقی ایرانی است

میلاد کیایی، آهنگساز و نوازنده سنتور گفت: به نظر من برگزاری جشنواره‌های موسیقی نباید سلیقه‌ای باشد یعنی اینکه هر مسئولی بنا بر ایده و سلیقه شخصی آن را برگزار کند. جشنواره باید هدف مشخصی داشته باشد و برای رسیدن به آن هدف تلاش کنیم.

این نوازنده سنتور افزود: مهم‌ترین هدف ماندگاری موسیقی ایرانی است و به کمک جشنواره‌های موسیقی می‌توانیم گوش مخاطبان را به شنیدن موسیقی خوب عادت دهیم.

این آهنگساز در ادامه خاطرنشان کرد: نظر پیشکسوتان در برگزاری این جشنواره‌ها مهم است زیرا آن‌ها چندین سال عمر خود را صرف یادگیری این هنر کرده‌اند و به‌خوبی می‌توانند راهنمایی کنند.

میلاد کیایی در پایان گفت: هنرمندان جوان هم باید در طول یک سال برنامه‌ریزی کنند و بهترین آثار را اجاره کنند زیرا از نزدیک با مخاطبان در ارتباط هستند.

جشنواره فجر راهی برای آشنایی بیشتر جوانان با هنر موسیقی است

کامبیز روشن‌روان آهنگساز با اشاره به این که جشنواره موسیقی فجر زمان مناسبی است تا مخاطبان با ژانرهای مختلف موسیقی آشنا شوند و بر اساس سلیقه خود موسیقی مناسب را انتخاب کنند، زیرا متأسفانه در کشور ما همه فکر می‌کنند فقط یک نوع موسیقی وجود دارد.

کامبیز روشن‌روان در پایان گفت: جشنواره موسیقی فجر راهی است تا جوانان با هنر موسیقی بیش‌تر آشنا شوند پس باید دقت بیش‌تری کنیم تا گوش آن‌ها با بهترین موسیقی‌ها آشنا شود.

حضور پیشکسوتان در جشنواره موسیقی فجر خیلی کمتر شده است

مظفر شفیعی با تاکید بر توجه بیشتر به پیشکسوتان گفت: متأسفانه حضور پیشکسوتان در جشنواره موسیقی فجر خیلی کمتر شده است. آن‌ها از این مسئله دلگیر هستند و باید از آن‌ها دلجویی شود.

شفیعی ادامه داد: پیشکسوتان برای موسیقی خیلی زحمت کشیده‌اند در نتیجه باید کاری کنیم تا جوانان از تجربه آن‌ها بیش‌تر استفاده کنند.  پیشکسوتان باید همیشه حضور داشته باشند، در غیر این صورت موسیقی از مسیر اصلی خود خارج می‌شود.

شفیعی گفت: جوانان به‌تنهایی نمی‌توانند باعث پیشرفت موسیقی شوند زیرا به حمایت و پشتیبانی پیشکسوتان نیاز دارند. جشنواره موسیقی فجر باید از هنرمندان قدیمی تجلیل و قدردانی کند تا جوانان هم یاد بگیرند.

این خواننده در پایان گفت: برگزاری جشنواره در هر حوزه‌ای باید بیش‌تر از یک بار در سال اتفاق بیفتد زیرا این جشنواره‌ها سبب گسترش هنر می‌شود.