به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران، مراسم یادبود زنده‎یاد نادر گلچین عصر جمعه 13 مهرماه و جمعی از علاقه‌مندان موسیقی در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

در آغاز این مراسم فاضل جمشیدی که اجرای برنامه را بر عهده داشت ضمن خوش آمدگویی به حاضران گفت: به حق می‎توانیم نادر گلچین را از نوادر موسیقی امروز بدانیم.

سپس عباس خوشدل، آهنگساز و رهبر ارکستر طی سخنانی گفت:در آواز ایرانی می‎توان از  سه شخصیت نام برد: بنان، اکبر گلپایگانی و نادر گلچین که صدایشان رنگ خاصی دارد و از این جهت شاخصند. صدای نادر گلچین پدیده خاصی است و مشابهی برای آن نمی‎توان یافت. هنرمند باید به جایی برسد که احساسش بر تکنیکش حاکم باشد و گلچین به این جایگاه رسیده بود. چیزی که امروزه ما کمتر شاهد آنیم. آهنگساز "نوای کاروان" ادامه داد: من یکی از قدیمی ترین افرادی هستم که سابقه همکاری با او را داشتم. آنقدر استادی و تبحر داشت که به ترانه ها روح می بخشید،  با عشق می خواند. عظمت صدا داشت. وی با آهنگسازان مطرحی چون فرامرز پایور کار کرد.

خوشدل در پایان افزود: قطعه زمانی ماندگار می شود که آهنگساز، شاعر و خواننده با هم هماهنگ باشند چیزی که امروز کمتر شاهد آنیم. امیدوارم نسل جدید نیز به این امور توجه کنند تا ماندگاری موسیقی ایرانی بیش از پیش حفظ شود.

سخنران بعدی مراسم کامبیز روشن‎روان بود که در وصف استاد نادر گلچین گفت:گلچین هیچ گاه استاد آواز نداشته، فقط صدای اساتید را می‎شنیده و تکنیک‎های آنها را به کار می‎برد.  اما به چه دلیل این تبحر و استادی را داشت؟ شاید کمتر کسی بداند که استاد گلچین پیش از آن که خواننده باشد هنرمند تئاتر بود، و همین امر به او کمک کرد تا کلمات را صحیح ادا کند، غلت‎های زیبا بیافریند و حس کلمات را درست منتقل کند به گونه‎ای که بر دل و جان مخاطب می‎نشست.

وی در ادامه افزود: گلچین حافظه قوی داشت و این لازمه یک هنرمند است. گلچین ژن و شَم موسیقی داشت  و همواره  تلاش و ممارست می‎کرد و این رمز ماندگاری او بود. امیدوارم روزی تمام خاطرات هنرمندان به کتابی تبدیل شود تا آیندگان بدانند و زندگی و منش و روش بزرگان عرصه هنر برای آیندگان همچون گنجینه‎ای حفظ شود.

سخنران بعدی مراسم معصومه مهرعلی، از شاگردان استاد شجریان بودو وی گفت: الان که صدای استاد پخش می‎شد نتوانستم احساساتم را کنترل کنم، چرا که عشق او به موسیقی با تمام وجود بود. گلچین از نوادر موسیقی بود. من از استاد بسیار آموختم. من معتقدم تقلید از گلچین عملی نیست. برای من ایشان از دنیا نرفته‎اند، او زنده است و ما همه دوستش داریم.

در ادامه برنامه سپس سهیل محمودی شاعر طی سخنانی گفت: اوایل دهه هشتاد با استاد گلچین آشنا شدم. اولین نکته‎ای که در برخورد با استاد می‎دیدیم و حتی همین اواخر هم وجود داشت این بود  که گلچین با خود و با جهان به صلح رسیده بود، هیچ کینه، بخل و تندی نمی‎ورزید. این به دلیل دمخور و مانوس بودن …

در این مراسم همچنین هنرمندانی چون فاضل جمشیدی، سالار عقیلی، حریر شریعت‎زاده، عزت‎الله رمضانی فر، افلیا پرتو، علی ایزدی، پوران وفادار، سیما مافیها، علی اصغر شاه زیدی، میلاد کیائی، خانواده منصور نریمان، شهرام صارمی، بیژن بیژنی، هاشم احمدوند،  ابولفضل صادقی نژاد، آرش نصیری، حریر شریعت زاده، حامد فومنی، علی رستمیان جواد ماهری نیا، سبحان مهدی پور، یدالله کابلی خوانساری، سیدعباس سجادی، داوود حیدری، مهران ‌مهرنیا، مرتضی‌گودرزی، کاسعلی‌اکبرپور حضور داشتند.