به گزارش هنرآنلاین، پروژه هفت تابلوی باغ های ایرانی در واقع باز آفرینی بخشی از معماری و ذوق ایرانی است که در ایران معاصر به فراموشی رفته است. این مجموعه منحصر به فرد حاصل یک سال و نیم پژوهش و تلاش استاد محجوبی است و باغ هایی چون باغ شازده کرمان، ارم شیراز، فین کاشان، اشرف بهشهر، دولت آباد یزد، گلشن طبس، هشت بهشت ،اعلم و چهل ستون اصفهان را شامل می شود.

محجوبی در خصوص نوع معماری باغ های ایرانی گفت: در معماری این باغ ها منطق معماری اقلیمی به کار گرفته شده است. یعنی اینکه در کاربرد مصالح از مصالح بومی و در نوع استفاده از پوشش نباتی از گیاهان بومی استفاده می شد.

وی درباره شیوه آبیاری این باغ ها اظهار کرد: شیوه آبیاری این باغ ها هم در نوع خود بی نظیر است زیرا گاه مشاهده می شود که در باغی چون باغ دولت آباد یزد منبع آب صدها کیلومتر از باغ فاصله دارد و سازندگان باغ با لوله های سفالی آب ها را به سمت باغ ها انتقال می دادند.

محجوبی ادامه داد: تعیین مکان برای احداث باغ هم با مطالعه صورت می گرفت، به این معنی که آنها هم در آن زمان به مقوله بیابان زدایی می اندیشیدند.

وی افزود: این پروژه در واقع سفارش یک مجموعه دار ایرانی به نام "محمد اسماعیل قدس" است که به فرهنگ و هنر ایرانی بسیار علاقه‌مند است و تا کنون پروژه هایی چون "اقوام ایرانی "، "زنان ایرانی " و " مشاغل ایرانی " را به دیگر هنر مندان نقاش سفارش داده و کار شده است.

همزمان با پرده برداری از تابلو باغ های ایرانی ، نسخه دیجیتال پرینت کتاب " مروری به نیم قرن پژوهش در نگارگری برگرفته از گزیده آثار استاد حسین محجوبی "هم رو نمایی می شود.

تاکنون بیش از ۵ هزار تابلو توسط محجوبی کشده شده است که به گفته وی بالغ بر ۳ هزار تای آنها در کشورهای اروپایی ، آمریکایی ، آسیایی و آفریقایی به نمایش در آمده و به فروش رفته است.

محجوبی در سال ۱۳۱۰ در شهرستان لاهیجان متولد و در رشته هنرهای زیبا از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد . پارک ساعی یکی ازپروژهای معروفی است که توسط وی طراحی شده است.

مراسم رونمایی از ۷ تابلو باغ ایرانی ۲۲ اردیبهشت ۹۱ در نگارخانه "آشیان نقش و مهر" واقع در میدان آرژانتین ، خیابان بخارست، کوچه هجدهم ، بن بست گل محمدی ، شماره ۴ از ساعت ۱۶ تا ۲۱ برگزار می شود.

علاقمندان می توانند تا ۲۴ اردیبهشت از این آثار دیدن کنند.

انتهای پیام/۳۲