سرویس مد و لباس هنرآنلاین: نشست خبری ششمین جشنواره ملی نقش تن‌پوش صبح روز یکشنبه 23 اردیبهشت‌ماه و با حضور بهزاد رشیدی رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر و مسئول برگزاری جشنواره، الهام زایجانی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر و دبیر جشنواره و مهدی محمودی، مشاور و رئیس هیئت داوران در فرهنگستان هنر برگزار شد.

رشیدی در آغاز با اشاره به اینکه جشنواره ملی نقش تن‌پوش تلاش دارد تا فراگیرترین نوع پوشش به ویژه قشر جوان را به عنوان رسانه‌ای فراگیر در راستای انتقال مفاهیم و فرهنگ و تمدن کشورمان به کار گیرد اظهار داشت: اعتقادمان بر این است که تن‌پوش یا به اصطلاح عامیانه تی‌شرت می‌تواند همچون یک لوح سفید، نمایشی زیبا و هنرمندانه از محیط پیرامون ما را داشته باشد.

رشیدی رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر افزود: با توجه به ضروریت‌های اجتماعی و فرهنگی، مظاهر، مفاخر، فرهنگ، تمدن و میراث فرهنگی را در فراخوان به عنوان محوری‌ترین موضوعات جشنواره قرار دادیم چرا که معتقدیم هزاران تصویر، رنگ و نقش و نگار می‌تواند با چنین مفاهیمی دستمایه یک اثر هنری به ویژه در عرصه مد و لباس باشد.

او با تأکید بر اینکه تلاش می‌کنیم تا تلاش هنرمندان را جهت‌دهی کنیم بیان کرد: شناخت بیشتر و بهتر مفاخر ایرانی هم از اولویت‌های ماست و مصمم هستیم تا با طرح‌های جذاب هنرمندان ایرانی بازار و عرصه تولید را به هنر هنرمندان حوزه مد و لباس متصل کنیم.

نشست خبری ششمین جشنواره ملی

رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر از ارسال 500 اثر از 31 استان کشور خبر داد و گفت: همین امر نشان از فراگیری جشنواره داشته و در این راستا فروش و صادرات طرح‌های برگزیده از مهمترین اهداف این رویداد فرهنگی و هنری است.

رشیدی گفت: الگوسازی و ترویج نقش‌های ایرانی متناسب با فرهنگ و نیاز جامعه و ترغیب هنرمندان جوان به خلق تصاویر زیبا بر روی تن پوش یا همان تی شرت و همچنین ایجاد ارتباط میان بخش طراحی و صنعت از مهمترین اهداف ما بوده است.

او همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره‌های مد و لباس دیبا و فیلم، عکس و فناوری صنعت از سوی جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر بیان کرد: خطوط فکری جشنواره نقش تن پوش در این رویدادها نیز ساری و جاری است و آموزش‌های تخصصی، کاربردی و مهارت محور متناسب با نیاز جامعه را دراولویت کار قرار داده‌ایم.

نشست خبری ششمین جشنواره ملی

الهام زایجانی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر و دبیر جشنواره نیز در سخنانی به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حاشیه جشنواره اشاره کرد و گفت: این کارگاه‌ها به همت دانشگاه‌های هنر سنندج، بجنورد و اصفهان برپا و فضای آموزش محور برای همراهی هر چه بیشتر طراحان از سراسر کشور مهیا شد.

زایجانی به همراهی مؤسسات مد و لباس کشور در راستای تجاری سازی طرح‌های برگزیده جشنواره اشاره کرد و گفت: 3 اثر برگزیده دوره گذشته از سوی برندهای "سله بن" و "بادی اسپینر" در حال رسیدن به تولید انبوه است و آثار با امضای طراح اثر بزودی در فروشگاه‌های این برندها به فروش خواهد رسید.

دبیر ششمین جشنواره ملی "نقش تن‌پوش" گفت: در این دوره 200 طراح از سراسر کشور شرکت کردند که حضور 80 طراح از تهران و 120 طراح از دیگر استان‌ها تا پایان مهلت ارسال اثر ثبت شد.

او گفت: در روز 25 اردیبهشت 97 و همزمان با مراسم اختتامیه جشنواره، 3 طراح در بخش صنعت، 3 طراح در بخش هنر و 5 طراح به عنوان شایسته تقدیر معرفی خواهند شد.

مهدی محمودی مشاور و رئیس هیئت داوران ششمین جشنواره ملی "نقش تن‌پوش" نیز در سخنانی اذعان داشت: این جشنواره به شکل تخصصی در حوزه پوشش اجتماعی با رویکرد تی‌شرت تاکنون توانسته دستاوردهای مطلوبی داشته باشد و توجه به فرایند تجاری سازی که گلوگاه هر کسب و کاری محسوب می‌شود را به خوبی مورد توجه قرار داده است.

نشست خبری ششمین جشنواره ملی

محمودی در ادامه افزود: دراین دوره ، داوری آثار در دو بخش هنری و صنعتی انجام شد و که البته در هر دو نوع داوری نیم نگاهی به وجه دیگر داشتیم اما نتیجه امر آن است که آثار برگزیده در بخش هنری دارای قابلیت تک‌دوزی بوده و برگزیدگان بخش صنعت با هدف تولید انبوه در اختیار صاحبان برند قرار می‌گیرد.

رئیس هیئت داوران ششمین جشنواره ملی "نقش تن‌پوش" گفت: این جشنواره در جغرافیای خود و متناسب با 500 اثر توانسته است نقش خود را در بازار پوشاک کشور ایفا کند و مشارکت سازمان‌هایی همچون اتحادیه پوشاک تهران و فرهنگستان هنر به این رویداد نیز توانسته است نقش مهمی در تأکید بر اهمیت و موضوعیت برگزاری این جشنواره ایفا کند.

محمودی در خاتمه به رشد کمی و کیفی آثار در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره "نقش تن‌پوش" جدی ترین رویدادی است که در حوزه مد و لباس به میزبانی فرهنگستان هنر برپا شده است و امید است در سال‌های آینده شاهد رشد هر چه بیشتر آن از ابعاد گوناگون باشیم.

اختتامیه ششمین جشنواره ملی نقش تن‌پوش سه‌شنبه 25 اردیبهشت ماه از ساعت 17 در فرهنگستان هنر برگزار و برگزیدگان این رویداد معرفی می‌شوند.