به گزارش هنرآنلاین، به نقل از ایسنا، محمود وفایی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر، افزود: در حال حاضر و بر اساس برآوردهای اولیه ۲۰ تا ۵۰‌ درصد تخریب در بناهای تاریخی این شهرستان مشاهده شده است.

وی با تاکید بر اینکه بررسی‌ها کماکان ادامه دارد، بیان کرد: هنوز نمی‌توان میزان دقیقی از خسارات وارده به آثار تاریخی شهرستان کوهبنان را اعلام کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه در نخستین ساعات زلزله، تیم‌های نظارتی میراث‌فرهنگی استان کرمان به مناطق مختلف کوهبنان اعزام شدند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز تیم‌های کار‌شناسی و نیروی یگان حفاظت میراث فرهنگی در منطقه زلزله‌زده حضور دارند.

وی آب‌انبار ده‌علی، آسیاب‌های میانه و هشتم، بافت تاریخى طغرل جرد، برج‌های افزار، سنگی دره‌نفر، ده‌علی، چماه، اسدالله و رتک، تیمچه على‌خان، تخت امیر‌لطیفی، حمام چاه، خانقاه ابوسعید، خانه‌های آل‌طا‌ها، شهید‌زاده، عطارپور و سیف‌الدینی، خواجه خضر، قلعه‌های سلطان، دختر، خانمکان و دی علی، مدرسه کاشانى، مسجد جامع قدیم، و مقبره آخوند را از‌جمله بناهای ثبتی و واجد ارزش ثبت برشمرد که در جریان این زلزله ۲۰ تا ۵۰‌ درصد تخریب شده‌اند. 

وفایی با تأکید بر اینکه برآورد نهایی در‌خصوص میزان خسارات وارده نیاز به گزارش نهایی تیم‌های اعزام شونده دارد، افزود: منطقه کوهبنان دارای بیش از ۲۵۰ اثر از سلسله آسیاب‌ها، امامزاده‌ها، برج‌ها، قلعه‌ها، حمام‌ها، آب‌انبار‌ها سنگ‌نوشته تاریخی، خانه‌های صخره‌ای، آکواریوم طبیعی، مساجد و زیارتگاه است و از این رو تعیین میزان دقیق خسارات زمان‌بر خواهد بود.