به گزارش هنرآنلاین، محمد محمدی در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: مازندران از استان‌هایی بوده که در حوزه موسیقی فولکلور بسیار قدرتمند است.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل برگزاری جشنواره هایی مانند "لیلم" ماندگاری موسیقی‌های سنتی و اصیل بومی و معرفی بیشتر این هنر برای نسل جدید است.

معاون هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: امسال نیز دومین جشنواره موسیقی فولکلور مازندران با نام موسیقی بومی البرزنشینان "لیلم" در آذر ماه امسال با محوریت حفظ موسیقی غنی مازندران و شناخت استعدادهای پنهان در حوزه موسیقی بومی نیز حمایت از هنرمندان این حوزه برگزار می شود.

محمدی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال به نسبت دوره نخست برگزاری این جشنواره، استقبال مناسبی توسط هنرمندان بومی، به ویژه جوانان شده و کاهش میانگین سنی شرکت کنندگان را به دنبال داشت.

وی یادآور شد: در پایان مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره، در مجموع بخش‌های انفرادی و گروهی، تعداد 290 هنرمند در جشنواره شرکت کردند.

دبیر جشنواره البرزنشینان لیلم اظهار کرد: در بخش انفرادی در حوزه آواز محلی 48نفر، دسر کوتن22نفر، دوتار 27 نفر، سرنا سه نفر، قرنه پنج نفر، کمانچه محلی16نفر، لگن 19نفر و لله وا 23 نفر آثار خود را به جشنواره ارسال کردند.

محمدی افزود:از این تعداد با بررسی هیئت انتخاب دومین جشنواره البرزنشینان "لیلم"  22 نفر در بخش آوازمحلی، 20 نفر در بخش دسرکوتن، 18 نفر در حوزه دوتار، دو نفر در بخش سرنا، چهار نفر در بخش قرنه،11نفر در کمانچه محلی،13نفر در بخش لگن نوازی و 20نفر در رشته لله وا به بخش رقابتی این دوره از جشنواره موسیقی بومی "لیلم" راه یافتند.

دبیر دومین جشنواره البرزنشینان "لیلم" با اشاره به راه یابی هفت گروه مازندرانی به این جشنواره، یادآور شد: برای نخستین بار بخش پژوهش نیز به جشنواره اضافه شده که تا آخرین روز ارسال آثار هفت مقاله پژوهشی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

محمدی خاطرنشان کرد: تعداد هشت گروه البرزنشین در بخش جنبی و دو گروه خارجی در بخش بین‌الملل جشنواره به اجرای برنامه می‌پردازند.