سرویس استان‌های هنرآنلاین: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در دومین نشست تخصصی آسیب‌شناسی و هم‌اندیشی فرهنگ و هنر گفت: هم اندیشی در صورتی محقق خواهد شد که بتوانیم آن را در کارکردها و برنامه‌های خود محقق کنیم و ثمرات آن کاملاً محسوس شود و با این تعریف از نشست‌ها و جلسات بدونِ خروجی پرهیز می‌کنیم.

صابر سهرابی، در این نشست گفت: برآنیم تا دیدگاه‌های موشکافانه و کارشناسانه هنرمندان فعال علمی و تجربی را در زمینه‌های تخصصی خود در جهت آسیب‌شناسی و ارائه پیشنهاد و راه‌کار برای عبور از این آسیب‌ها شناسایی کنیم تا بتوانیم مشکلات و مسایل را به صورت ساختاری و بنیادی حل کنیم.

صابر سهرابی ادامه داد: اکنون استان فارس دارای ۳۶ شهرستان است که در کشور بیشترین وسعت و تعداد شهرستان‌ها را داراست که این تعداد شهرستان وظیفه این اداره کل را سنگین‌تر از پیش می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: انتظارات از استان فارس و به ویژه شیراز بسیار بالاست که این انتظارات به دلیل آن است که در تمام رشته‌های فرهنگی و هنری استان فارس و شیراز حرف برای گفتن دارد و شخصیت‌های بسیاری را در کشور و جهان داشته و دارد. پس باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم این انتظارات را برآورده کنیم.

دبیر جشنواره نمایش فجر استان فارس بیان کرد: از چند ماه پیش نشست‌هایی را با حضور برخی از پیشکسوتان و فعالان حوزه نمایش به بررسی و آسیب‌شناسی جشنواره‌های نمایش سال‌های پیش پرداختیم و راه‌کارهای پیشنهادی را بررسی کردیم تا هم مشکلات پیش تکرار نشود و هم این که بتوانیم امسال این جشنواره را در راستای رشد کیفی و کمی هنر نمایش فارس برگزار کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس اضافه کرد: هم‌اندیشی در صورتی محقق خواهد شد که بتوانیم آن را در کارکردها و برنامه‌های خود محقق کنیم و ثمرات آن کاملاً محسوس شود. با این تعریف از نشست‌ها و جلسات بدون خروجی پرهیز می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: این نشست‌ها حس امید، شور و نشاط و حرکت‌های خلاقانه هنرمندان را به دنبال خواهد داشت و به همین دلیل این نشست‌ها را سی تا چهل روز یک بار برای شنیدن مسایل تازه، راهکارها و پیشنهادها، پیگیری و بیان عملکرد این اداره کل برای برطرف شدن مشکلات، بهبود، رشد و پیشرفت فرهنگی و هنری در استان برگزار خواهد شد.

 نشست آسیب‌شناسی موسیقی

903800_orig

همچنین صابر سهرابی در نشستی صمیمی با حضور فعالان حوزه موسیقی که در فضای سنتی و دل انگیز موزه هنر مشکین فام شیراز برگزار شد گفت: دیدگاه‌های اهالی فرهنگ، ادب و هنر استان فارس آنچنان فاخر و ریشه دارد هستند که ظرفیت آن را دارد تا در کشور مورد توجه قرار گیرند و حرف اول را بزنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با تاکید بر اینکه بنا داریم تا آثار و فعالیت‌های فرهنگی و هنری را از دیدگاه کیفی بیش از پیش ارتقا دهیم، افزود: در جهت حمایت از هنرمندان و فرهنگوران و واگذاری امور به آن ها، قرار است درخواست های تخصصی و کارشناسی متقاضیان در ابتدا توسط انجمن های مربوطه بررسی گردد و سپس برای ادامه فرایند به کارشناسان این اداره ارجاع شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس ادامه داد: حوزه فرهنگ و هنر، بخشی است که هزینه بر بوده و کسانی که در این زمینه سرمایه گذاری و فعالیت می کنند، علاقه درونی و ذاتی به این عرصه دارند. این افراد معمولاً از خانواده های تجارت پیشه نیستند، بلکه از خانواده هایی برخاسته اند که پیشینه فرهنگی و هنری داشته و با خلاقیت و دانش و عشق پا به این میدان گذاشته اند.

سهرابی با تاکید بر اینکه بنا داریم تا آثار و فعالیت های فرهنگی و هنری را از دیدگاه کیفی بیش از پیش ارتقا دهیم، افزود: در جهت حمایت از هنرمندان و فرهنگوران و واگذاری امور به آن ها، قرار است درخواست های تخصصی و کارشناسی متقاضیان در ابتدا توسط انجمن های مربوطه بررسی گردد و سپس برای ادامه فرایند به کارشناس این اداره ارجاع شود. بدین منظور شورایی از کارشناس اداره و متخصصان هنری مربوطه تشکیل می شود تا آثار و درخواست ها، مورد ارزیابی قرار گیرند و باعث شود آثار و فعالیت های فرهنگی و هنری از دیدگاه کیفی ارتقا بیشتری یابند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان با اشاره به اینکه، هنرمندان و فرهنگوارن این احساس را داشته باشند که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، خانه دوم آن هاست و غریبگی نکنند؛ اضافه کرد: با رایزنی های صورت گرفته با شهرداری، گذر فرهنگ و هنر شماره یک در محله سنگ سیاه آماده بهره برداری شده و گذر دوم فرهنگ و هنر نیز در گذر زندیه در حال ساخت است و تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید و سپس به فعالان و اهالی فرهنگ و هنر با فرایند قانونی، واگذار می گردد.

صابر سهرابی خاطرنشان کرد: همچنین با همکاری جهاد دانشگاهی، پارک فرهنگ و هنر نیز در دست ساخت است که در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید تا کسب و کارهای فرهنگی و هنری را رونقی دو چندان بخشد و در راستای اقتصاد هنر شکل بگیرد.

این مسئول فرهنگی و هنری فارس گفت: با بررسی ها و آمایشی که به صورت تخصصی و همراهی اصحاب فرهنگ و هنر در حال انجام و مراحل پایانی است، نقاط ضعف و قوت را شناسایی و با برنامه ریزی های صورت گرفته به دنبال اصلاحات بنیادین و ساختاری برای رشد و پیشرفت کیفی و کمی در این حوزه هستیم.

در پایان فعالان عرصه هنری که در این نشست حضور داشتند به ارائه نقطه نظرات و دیدگاه های کارشناسی شده و آسیب شناسی حوزه موسیقی استان پرداخته و در ادامه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز با تقدیر از این همراهی و همدلی، قول مساعد داد تا با ادامه چنین نشست های تخصصی به رفع و بررسی تمام مشکلات پرداخته شود و در حد امکانات موجود به این مهم نگاهی ویژه داشته باشیم.

الهه بهرامی