به گزارش هنرآنلاین ، شب گذشته پس از مدت‌ها مهران مدیری کارگردان و بازیگر در برنامه "هفت" حضور یافت و درباره سینمای کمدی، فیلمی که خودش تا دو ماه دیگر سراغ آن می‌رود و همچنین حضورش در تلویزیون گفت‌وگو کرد و به پرسش‌های بهروز افخمی و مسعود فراستی پاسخ داد.

مدیری در ابتدای این برنامه گفت: دو ماه دیگر یک کمدی خیلی جدی می‌سازم. در این سال‌ها چون مدام درگیر کار بودم موفق نشدم کاری را در سینما شروع کنم. نوعی ترس از ساختن فیلم داشتم و دوست داشتم وقتی به سینما می‌آیم همه چیز فوق‌العاده باشد.

وی درباره فیلم کمدی خود عنوان کرد: "ساعت ۵ عصر" عنوان فیلم کمدی من است، این فیلم، یک کمدی سخت و خیابانی است و برعکس همه کارهایی که داخلی نوشتم از لوکیشن‌های متعددی چون خیابان، بیمارستان و... برخوردار است و جمعیت زیادی هم در آن حضور دارند. شاید در حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ نفر در هر سکانس هستند.

مدیری اظهار کرد: این اثر شوخی کلامی ندارد و یک روز از زندگی فردی را نشان می‌دهد که از ۷ صبح تا ۵ عصر در تهران است و این روز آخرین فرصت وی برای انجام کاری است. او در طول روز با مشکلاتی مواجه می‌شود که ابتدا مثل یک گلوله برفی کوچک هستند، ولی در نهایت به بهمن تبدیل می‌شوند. در این روند دیوانه‌وار بودن ماجرا و موضوع هر لحظه بزرگ‌تر و ریتم تندتر می‌شود. این فیلم فقط یک بازیگر اصلی دارد و باقی بازیگران آن مردم هستند.

کارگردان "قهوه تلخ" درباره حضور در تلویزیون نیز بیان کرد: بعد از "دورهمی" دیگر نه سریالی در تلویزیون خواهم داشت و نه در شبکه نمایش خانگی و شاید فقط سالی یک یا دو فیلم سینمایی بسازم.

مدیری درباره ویژگی کمدی در فیلم‌های سینمایی و تفاوت آن با سریال یادآور شد: در سریال، نفس کمدی و سرگرم سازی تا امروز برای ما مهم بوده است. البته به مفهوم و محتوا هم فکر می‌کرده‌ایم، اما در سینما باید آنچه می‌گوییم علاوه بر برخورداری از کمدی تأثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه فیلمش به شدت اثری اجتماعی است، ادامه داد: من بعد از "قهوه تلخ" دوست داشتم به سمت موضوعات اجتماعی بروم و در "شوخی کردم" به مسائل اجتماعی سیاسی پرداختم. اکنون بیشتر دوست دارم به سمت حرف گنده زدن بروم و مسائلی را پررنگ‌تر و تندتر بیان کنم.

وی درباره نویسنده "ساعت ۵ عصر" نیز توضیح داد: طرح این سینمایی از خودم است و با خشایار الوند می‌نویسم، اما فیلم دیگری هم قرار است کارگردانی کنم که آن کاری تلخ است و خودم می‌نویسم.

مدیری در پاسخ به افخمی درباره نظرش نسبت به عطاران امتناع کرد و گفت: با اینکه خود من در "دورهمی" از همه نظرشان را درباره افراد و چهره‌ها می‌پرسم، اما خودم دوست ندارم نظری بدهم چون فکر می‌کنم هر کسی تلاش خود را انجام می‌دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که کدام یک از کارهایش را دوست ندارد، اظهار کرد: من بسیاری از کارهای خود را دوست ندارم چون فکر می‌کنم در داستان، اجرا، بازیگری و... ضعیف بودند. "قهوه تلخ" یک سوژه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی داشت که آن را هنوز هم دوست دارم یا آثاری مثل "مرد هزارچهره" و "شب‌های برره"، اما کارهایی مثل "جایزه بزرگ" یا "ویلای من" را دوست ندارم.

کارگردان سریال "پاورچین" در بخشی از این برنامه در پاسخ به فراستی که پرسید چرا دیگر تیز و بز نیستی، گفت: چون در تلویزیون کار می‌کنیم و کار در تلویزیون خیلی سخت شده است. البته تقصیر کسی نیست و همه جای دنیا به همین شکل است. به طور مثال از یک جهت "دورهمی" حرف‌هایی می‌زنیم که تاکنون بیان نشده است و از یک طرف مسائلی ممیزی می‌شود که من علتش را نمی‌دانم.

وی در واکنش به انتقادی از "دورهمی" و اینکه نگاهش از بالا به پایین است، یادآور شد: در ابتدای کار این نگاه از بالا به پایین وجود داشت و من ایستاده از مهمانان سؤال می‌پرسیدم اما به من گفتند با تبختر و از سر علم و آگاهی است و خودم هم آن را تغییر دادم.

کارگردان "شب‌های برره" در ادامه با اشاره به اینکه نیاز به ورود به سینما دارد، بیان کرد: این روزها حوصله ندارم، خیلی وقت است که حالم خوب نیست و نوعی دگردیسی برای ورود به سینما لازم است. من از این شکل کار اشباع شدم و دیگر ساخت سریال راضی‌ام نمی‌کند و دوست دارم با فکر و شیوه دیگری به سینما وارد شوم.

وی در ادامه افزود: حوصله ندارم و خیلی وقت است که حالم خوب نیست. یک نوع دگردیسی نیاز است برای ترک تلویزیون و سینمای خانگی به سمت سینما. برای اینکه از این شکل کار خسته و اشباع شده‌ام. اصلاً دیگر دوست ندارم و ارضایم نمی‌کند.

مدیری در ادامه درباره فیلم "دایره زنگی" بیان کرد: وقتی فیلمنامه اصغر فرهادی را خواندم، دیدم معرکه است. دوام نیاوردم همان شب ساعت 2 شب زنگ زدم که من می‌خواهم بیایم بازی کنم.

این کارگردان همچنین در خاتمه درباره برنامه "هفت" عنوان کرد: به "هفت" به عنوان برنامه‌ای که حرفه‌ای‌ترین برنامه سینمایی تلویزیون است یک انتقاد دارم. همه ما چیزهایی که می‌گوییم به شدت تحت تأثیر سینمای هالیوود است. سال‌های سال است که می‌خوانیم و می‌شنویم از سینمای هالیوود. یکی از وظایف این برنامه و مطبوعات حرفه‌ای سینما شناخت وسیع‌تری از سینما به مردم و مخاطبان است. ما چقدر راجع به سینمای ژاپن و بلوک شرق می‌دانیم؟ ادبیات شرق و ... را نمی‌شناسیم. انگار در اینترنت هم در این خصوص وجود ندارد. سینما معنی‌اش تمام این‌ها است. این کار را شما بکنید.