به گزارش هنرآنلاین، امین مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان ضمن اعلام این خبرگفت: این اجرا که اولین پرفورمنس (هنر اجرا) در حوزه هنری استان کردستان محسوب می گردد از ساعت 16 روز شنبه 9 شهریورماه 92 در گالری سوره حوزه هنری استان کردستان و بر اساس تابلوی نقاشی " نجوا" اثر هنرمند نقاش "خه بات نودینیان" در قالب هنر مفهومی و محنوی اسطوره ای در 8 اجرای متفاوت ودرمدت زمان هر اجرا 15 دقیقه تا ساعت 30/19 برای بازدید کنندگان نمایشگاه سالانه نقاشی کردستان به اجراء در می آید .

وی افزود: این پرفورمنس پیوندی است مشترک بین هنرهای حرکتی ، موسیقی ، هنرهای تجسمی و هنرهای تصویری است که ویژگی های موسیقایی در آن بسیار چشمگیرتر می باشد .

مرادی با اشاره به نو بودن این هنر افزود: در این پرفورمنس زانیار لطفی به عنوان پرداخت تصویری ،سامان عباسی به عنوان عکاس ، هیرش آرمند پرداخت موسیقی و حرکت ، خه بات نودینیان پرداخت تجسمی، میلاد عزیزی ، حامد پیرا، آرام شاماری و هیرش آرمند در بخش اجرای موسیقی و مهسا رضایی، میلاد عزیزی، حامد پیرا، دنیا شریعتی، فاطمه رشیدی، باربد علی محمدی، آرام شاماری آتنا برهانی و... به عنوان اجرا کننده این پرفورمنس همکاری می نمایند .

پرفورمنس آرت (Performance Art)‏ را به فارسی هنر اجرا و یا هنر نمایشگون ترجمه کرده‌اند و هنری است مرتبط با دیگر رشته‌های هنری که برای بینندگانی اجرا می‌شود. این اجرا می‌تواند از پیش نوشته شده یا فی البداهه، تصادفی یا کاملا هماهنگ شده باشد؛ ذاتی و خود جوش و یا دقیق از پیش طراحی شده، همراه با شرکت بینندگان و یا بدون حضور آن‌ها باشد. همچنین اجرا می‌تواند به صورت زنده و یا از طریق رسانه به نمایش درآید. درواقع می‌تواند هر موقعیتی را که دارای چهار عنصر پایه‌ای: زمان، مکان، بدن اجراکننده و یا حضور رسانه‌ای آن و رابطهٔ میان اجراکننده و بیننده است، شامل شود. این هنر می‌تواند هرجایی اجرا شود، در هر محل یا با هر تنظیمات و هر مدت زمانی.

حرکات و اعمال یک شخص و یا یک گروه در یک جای خاص و زمان خاص کار را شکل می‌دهند. این هنر در دههٔ شصت میلادی از دل هنرهای تجسمی بیرون آمد اما غالباٌ آن را به هنرهای نمایشی نزدیک می‌دانند، هرچند بسیاری از اجراگران به تمایز قاطع هنر اجرا بر هنر نمایشی اصرار دارند

هنر اجرا گونه‌ای هنر است که عناصر تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی را با هم ترکیب می‌کند. هنر اجرا با رخداد، مرتبط است و اغلب به صورت مترادف با یکدیگر به کار می‌روند. ولی هنر اجرا معمولاً برنامه‌ریزی دقیق‌تری دارد و عموماً تماشاگران را در اجرا دخالت نمی‌دهد.

هنر اجرا هنر زنده نیز نامیده می‌شود و اغلب دارای محتوای سیاسی، اجتماعی و فلسفی است و با هنر مفهومی پیوند نزدیک دارد.

انتهای پیام/