به گزارش هنرآنلاین به نقل از ستاد خبری جشنواره موسیقی مقاومت؛ آیین اختتامیه پنجمین دوره جشنوار موسیقی مقاومت که اجرای آن را محمد سلوکی برعهده داشت در تالار وحدت و با حضور حمید شاه‎آبادی؛ معاون هنری وزیر ارشاد، علیرضا پاشایی؛ سرپرست دفتر موسیقی، اعضاء هیات داوران و هنرمندان حاضر در جشنواره برگزار شد.

بنابر این گزارش، در این مراسم ابتدا علیرضا پاشایی پشت تریبون رفت و در سخنانی گفت: با ذکر این نکته که موسیقی مقاومت محک و میزان سنجش ما نسبت به هنر است مایه افتخار خود میدانم تا در همین فرصت سالروز ورود آزادگان به میهن را تبریک بگویم.

وی همچین افزود: از معاون امور هنری به خاطر حمایت‌های ویژه از این جشنواره تشکر می‎کنم و از هنرمندان خوب کشورمان که با حضور در این جشنواره موجب ارتقا آن شدند نیز سپاسگزارم.

سپس محمد گلریز؛ دبیر جشنواره پشت تریبون رفت و در سخنانی درباره جشنواره گفت: پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت با هدف ترویج فرهنگ مقاومت و با هدف ترویج فرهنگ مقاومت در امتداد بیداری اسلامی و همچنین تحکیم مفهوم مقاومت برگزار شد.

وی افزود: امروز ما درگیر شدیدترین تهاجمات و همچین تحریم‎های فرهنگی هستیم و باید بدانیم که دشمنان این مرز و بوم چقدر از تحریم هنر و به ویژه موسیقی ما شاد هستند؛ اینجاست که ما باید به بهترین شکل در عرصه موسیقی فعالیت کنیم.

دبیر پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت با بیان اینکه برگزاری اینگونه جشنواره‌ها فرصت مناسبی برای بهره‌گیری از آثار هنرمندان جوان عرصه موسیقی مقاومت است، اظهار کرد: باید از توانایی و استعداد این هنرمندان استفاده کنیم تا بتوانیم موقعیت موسیقی مقاومت را ارتقا بخشیم.

گلریز همچنین با مروری بر برنامه‌های سه روز پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت که در برج میلاد برگزار شده بود، گفت: یکی از اتفاقات تازه اجرای هنرمندان جوان موسیقی پاپ بود. در این بخش از خوانندگان مطح کشور دعوت شد تا با اجرای آثاری در زمینه موسیقی مقاومت؛ فضایی جدید در این عرصه ایجاد شود.

سپس پیروز ارجمند؛ مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری و علیرضا پاشایی؛ سرپرست دفتر موسیقی وزارت ارشاد در کنار او حاضر شدند تا بخش تجلیل پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت برگزار شود. در این قسمت از پیشکسوتان عرصه موسیقی مقاومت، اکبر محمدی؛ نوانده کلارینت ارکستر سمفونیک تهران، رمضان عظیمی؛ آهنگساز، هادی منتظری؛ آهنگساز و علیرضا نادری؛ خواننده فولکلور اهل لرستان تقدیر شد.

اما تقدیر ویژه جشنواره نیز به محسن نفر؛ آهنگساز، ردیف‌دان، نوازنده تار و سه‌تار و سازنده آثار ارزشمندی چون شمس‎الضحی با صدای حسام‌الدین سراج اختصاص داشت.

در ادامه این مراسم رضا مهدوی به عنوان نماینده هیات داوران پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت، بیانیه این هیات را برای حاضران در تالار وحدت قرائت کرد. در بیانیه هیات داوران پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت آمده:

"روزها از پی روزها آمدند و مردان عرصه حضور و حماسه با آوای برخواسته از شور و شوق روییدن بر مدار غیرت و شرافت، موسیقی دفاع مقدس را رقم زدند که نسل‌ها و عصرهای آینده را به زیور بالندگی آن، آراستند. موسیقی مقاومت رمز آب و آیینه شد و بر مدار بالا نگاه داشتن روحیه ایستادگی و صبر آنچنان عمل کرد که امروز ما میراث دوران نهضت هنری نوینی هستیم که نامش زیب و زینت عزت ایرانی است. موسیقی شکل گرفته آگاهانه مقاومت، همزاد انقلابی بود که با سرودهای انقلابی و هم‌نوایی حنجره‌های خسته، هدایت بینش‌های انقلابی را به دوش می‌کشید.

اینک این آیین اختتامیه است بر عهدی دیرین و جریانی عمیق از موسیقی ملت‌هایی که با زبان مشترک به بیان سلطه‌ستیزی خود تاکید می‌ورزند. اینک این رسم فاخر یادکرد جوشش‌های هنر موسیقی مقاومت است که با محور قرار دادن احساس مشترک ایستادگی به آیین اختتام رسیده است.

توجه مسئولین برگزاری را به نکات زیر جلب می‌نماید:

1- کوشیدیم تا در پنجمین دوره جشنواره موسیقی مقاومت تمام توجه مسئولین و دست‌اندرکاران موسیقی کشور به امر عظیم موسیقی مقاومت، نگرش جامعه و نگاهی چند بعدی باشد. نگاهی جامع گرایانه که سبب ساز حضور حداکثری به تمام ظرفیت‌های موسیقیایی باشد. حضور فعال گروه های موسیقی جوان که نگاه ویژه ای به موضوع مقاومت و دفاع مقدس داشته‌اند در چهار ژانر از موسیقی کلاسیک ایرانی، کلاسیک غیر ایرانی، آواز جمعی و موسیقی روز و حضور موثر بخش آهنگ‌سازی در سه بخش موسیقی کلاسیک ایرانی، کلاسیک غیر ایرانی و آواز جمعی و موسیقی روز و حضور پررنگ و ویژه‌ای در بخش ترانه سرایی.

2- زبان موسیقی مقاومت، زبانی است که در میان ملت‌های مظلوم جهان دارای تفاهمی است یگانه و بی بدیل. با تکیه بر توان و جوهره ذاتی این هنر ماندگار تقدیر و بذل توجه هیات داوران معطوف است به حضور همه حاضران و اینک امید می‌رود با ایجاد نگاهی جامع نگر در این دوره گامی موثر در جهات تقویت ماهوی سطح جشنواره برداشته باشیم.پر واضح است که آرزوی قلبی تمام هنرمندان و مسئولین به بالاتر رفتن تولیدات موسیقایی تا بدان پایه است که از خداوند توفیق می‌خواهیم تا همیشه و همه جا به ایجاد روحیه همدلی متکی بر مقاومت در برابر استبداد و نادانی مددرسان باشیم.

اینک در آیین اختتام، هیات داوران به پاسداشت حضور تمام هنرمندان و مسئولین تمام قد می‌ایستد به اقامه سلام."

پس از قرائت بیانیه هیات داران و به دعوت مجری مراسم، محمد گلریز، محمدعلی بهمنی، وارطان ساهاکیان، کیوان کیارس و هادی آزرم برای اهداء جوایز به برگزیدگان این دوره جشنواره به روی صحنه حاضر شدند.

در بخش ترانه سرایی تندیس جشنواره به اضافه لوح تقدیر و جایزه نقدی به طور مشترک به احمد امیرخلیلی و رضا نیکوکار تقدیم شد.

در بخش رقابتی شاخه آهنگسازی موسیقی کلاسیک ایرانی تندیس جشنواره به اضافه لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکا به مژگان خوش اندام و شهباز شاهین پور تقدیم شد.

در بخش رقابتی شاخه آهنگسازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی و آواز جمعی، تندیس جشنواره به اضافه لوح تقدیر و جایزه نقدی به صورت مشترک به شهباز شاهین پور، رضا خسروی و مسعود نکویی اهدا شد.

در بخش آهنگسازی موسیقی روز، تندیس جشنواره به اضافه لوح تقدیر و جایزه نقدی به صورت مشترک به امید حجت و سیدرضا مرتضوی اهدا شد.

در شاخه گروه‌نوازی موسیقی کلاسیک ایرانی ضمن تشکر از دو گروه هرای و سرودهای امید، گروه موسیقی آوای کرمانشاه به سرپرستی علی احمدی به عنوان گروه برگزیده معرفی شد.

در شاخه گروهی موسیقی کلاسیک غیرایرانی و آواز جمعی گروه سونات به سرپرستی محسن بافنده و گروه آرتژ به سرپرستی محمدرضا عطریان مشترکا برگزیده شدند.

در نهایت در بخش گروه‎نوای موسیقی روز نیز گروه کاوه آفاق به سرپرستی سیدکاوه آفاقی و گروه کیا کلهر و کسری عزیزا به صورت مشترک برگزیده شدند.

گفتنی است؛ رضا یزدانی، خواننده شناخته شده و مطرح موسیقی پاپ با تنظیم ویژه دو قطعه "خلیج فارس" و "داغ" برای مقاومت، به همراه گروه سرود دانش‌آموزی "نسیم قدر"، گروه‌های نظامی و گروه موسیقی "ملا نفس" از بندر ترکمن به سرپرستی موسی جرجانی و حاج محمد ایری، در مراسم پایانی پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت با آمدن به روی صحنه برنامه برای حاضران در مراسم به اجرای برنامه پرداختند.

انتهای پیام/